سنندج- ایران پرس: سخنرانان حاضر در اولین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی بر لزوم اتحاد و همکاری همه مسلمانان برای مقابله با توطئه های دشمنان اسلام تاکید کردند.

اولین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی با عنوان «کردستان، نماد تحقق وحدت امت اسلامی و همزیستی اقوام و مذاهب» صبح روز چهارشنبه در در اردوگاه امام علی(ع) شهر سنندج مرکز استان کردستان برگزار شد.

سنندج میزبان اولین کنفرانس منطقه‌ای وحدت اسلامی

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نماینده ولی فقیه در کردستان در ابتدای این مراسم اظهار کرد: کردستان سرزمین علم و ادب و فرهنگ و هنر و معرفت است که می تواند زمینه ساز وحدت اسلامی بین اقوام و آحاد مسلمانان باشد.

حجت الاسلام پور ذهبی از کردستان به عنوان سرزمین مجاهدت های خاموش و موطن پنج هزار و 400 شهید انصار این دیار و 18 هزار شهید مهاجر نام برد و افزود: سنندج شهر مساجد و مناره و تپه ها و مهد علما و روحانیون برجسته ای بوده که برگزاری این گونه اجلاسیه می تواند موجبات تقویت وحدت اسلامی باشد.

استاندار کردستان: کردستان مظهر همدلی و برادری است

استاندار کردستان نیز در این مراسم گفت: استان کردستان از اوایل انقلاب اسلامی همواره مورد طمع بدخواهان و مزدورانی بود که وحدت و برادری را در این امت اسلامی بر نمی‌تابیدند و دنبال این بودند که تفرقه را به جای وحدت در این نقطه پرظرفیت که خاستگاه علما و اندیشمندان بزرگی بوده ترویج کنند.

«اسماعیل زارعی‌کوشا» اظهار کرد: استان کردستان مظهر همدلی و وحدت و برادری و اتحاد است.

وی خاطرنشان کرد: خدای متعال را شاکر هستم که امروز در کردستان به تدبیر حجت‌الاسلام شهریاری میزبان اولین اجلاسیه منطقه‌ای تقریب مذاهب هستیم.

زارعی کوشا تصریح کرد: استان کردستان از اوایل  انقلاب اسلامی همواره مورد طمع بدخواهان و مزدورانی بود که وحدت و برادری را در این امت اسلامی بر نمی‌تابیدند و دنبال این بودند که تفرقه را به جای وحدت در این نقطه پرظرفیت که خاستگاه علما و اندیشمندان بزرگی بوده ترویج کنند.

وی تصریح کرد: امیدواریم آثار این اجلاس موجب تقویت وحدت و بصیرت آحاد مسلمانان  باشد.

مشاور دینی دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان عراق: حکام کشورهای اسلامی به جبهه مقاومت بپیوندند

مشاور دینی دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان عراق هم در اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران محور همبستگی و اتحاد بین مسلمانان است عنوان کرد: حکام کشورهای اسلامی به جبهه مقاومت بپیوندند.

«سیداحمد برزنجی» اظهار کرد: از جمهوری اسلامی ایران برای حمایت همیشگی از مردم مسلمان منطقه کردستان عراق تشکر ویژه داریم.

وی افزود: امروز منطقه ما مورد هجمه‌های فراوانی از سوی دشمنان است و منطقه خاورمیانه جولانگاه دشمنان قسم خورده مسلمانان شده تا بر منابع خدادادی آنان تکیه بزنند و مسلمانان را در سیطره خود در بیاورند.

برزنجی تصریح کرد: بدون شک نزدیک شدن قلوب مسلمین در منطقه ما بزرگترین سلاح در برابر توطئه‌های صهیونیسم جهانی و شیطان بزرگ آمریکای جهانخوار است.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری: امنیت و آرامش جامعه کنونی در گرو وحدت اسلامی است

همچنین نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: خوشبختانه امنیت و آرامش جامعه کنونی در گرو وحدت اسلامی بین مسلمانان منطقه است.

ماموستا فایق رستمی اظهار کرد: استان کردستان مرکز معرفت و عرفان، عطوفت و مهربانی و مرکز وحدت اسلامی است.

وی با اشاره به این که برگزاری این گونه اجلاسیه در استان کردستان که مرکز یکدلی و اتحاد است می تواند موجبات تقویت وحدت اسلامی را فراهم کند، افزود: شش چیز نقاط مشترک بین همه مسلمانان است و حتی خداوند در قرآن کریم همه انسان ها را به داشتن وحدت و یکپارچگی تاکید کرده است.

رئیس شورای عالی مجمع تقریب: اتحاد و همدلی برای امت اسلامی یک فریضه قرآنی است

در ادامه رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی گفت: در تاریخ حوادث بسیار تلخی در بین امت اسلامی وجود داشته اما با اتحاد و یکپارچگی باید آنها را به فرصت خوبی برای تقریب تبدیل کنیم.

مولوی «محمد اسحاق مدنی» اظهار کرد: ماهیت اسلام یکی هست و فرقی نمی کند و همه افرادی که به نبوت، معاد و قیامت و توحید و قرآن و مسائل اسلام اعتقاد دارند همه یک امت هستند.

وی با اشاره به اینکه اتحاد و همدلی برای این امت یک فریضه قرآنی است و لازم است که به ریسمان الهی چنگ بزنیم، افزود: همانگونه که همگی امت اسلام به اقامه نماز و ود یگر مسائل اسلامی اعتقاد داریم باید به ریسمان الهی چنگ بزنیم و اگر برای انجام آن بهانه تراشی شود این بهانه ها مردود و غیر قابل قبول است.

اسحاق مدنی گفت: با هیچ وسیله ای نمی توان تفرقه و اختلاف نظر را از بین برد اما باید در بین مسلمانان به واسطه داشتن اتحاد و یکپارچگی، مودت را ایجاد کرد.

امام جمعه شهرستان شهر پاوه: برخورد متواضعانه رهبر انقلاب اسلامی با اهل سنت نمود بارز وحدت است

امام جمعه شهرستان پاوه نیز در این اجلاس با بیان اینکه برخورد متواضعانه رهبر انقلاب اسلامی با اهل سنت نمود بارز وحدت است، عنوان کرد: آنهایی که تفرقه ایجاد می کنند از ما نیستند و از دشمنان و تفرقه افکنان هستند.

ماموستا «ملا قادر قادری» اظهار داشت: ما شاهد هستیم جوانان اهل ایمان به خاطر تامین معیشت به اروپا مهاجرت کردند، از سوی دیگر ما دارای سرمایه های بزرگی همچون علما و بزرگان دین هستیم و متاسفانه ازاین ظرفیت ها به خوبی استفاده نمی شود.

وی در ادامه گفت: امروز 42 سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد در این فاصله ده‌ها کنفرانس، سمینار و اجلاسیه برگزار شده که در اکثر آنها حضور داشته‌ام و قاطعا می‌گویم برگزاری این برنامه‌ها بسیار تاثیرگذار بوده است.

وی افزود: حداقل خروجی این نشست‌ها این بوده که با وجود تمام هجمه‌های دشمنان، از بروز جنگ مذهبی جلوگیری شده است.

ماموستا قادری تاکید کرد: نباید حریم یکدیگر را بشکنیم، امروز 16 استان ایران را مرزداران سنی مذهب تشکیل داده‌اند که همواره خواهان وحدت بوده و هستند.

وی گفت: آنهایی که تفرقه ایجادمی کنند از ما نیستند و از دشمنان و تفرقه افکنان هستند.

جانشین وزیر اوقاف اقلیم کردستان عراق: اسلام، دین همزیستی است

جانشین وزیر اوقاف اقلیم کردستان عراق هم عنوان کرد: هیچ شکی نیست که اسلام دین همزیستی و نزدیک کننده همه انسان ها به منظور پیشرفت افراد جامعه و تعلیم و تربیت آنان براساس مفاهیم برادری و کنار گذاشتن کینه و نفرت و پراکندگی و فاصله گرفتن از همدیگر است.

ماموستا «عرفان رشید شریف» روز چهارشنبه در اولین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی در سنندج اظهار داشت: امیدواریم که اهداف این کنگره به پایه و اساس برادری و همزیستی مسالمت آمیز و برجسته کردن متون قرآن و سنت شیرین پیامبر(ص) در جامعه انسانی به طور خاص و جامعه مسلمین به طور ویژه تبدیل شود.
 
وی تصریح کرد: هیچ شکی نیست که اسلام دین همزیستی و نزدیک کننده ی همه ی انسان ها به منظور پیشرفت افراد جامعه و تعلیم و تربیت آنان براساس مفاهیم برادری و کنار گذاشتن کینه و نفرت و پراکندگی و فاصله گرفتن از همدیگر است.

جانشین وزیر اوقاف اقلیم کردستان عراق توضیح داد: تلاش برای نزدیکی ادیان اگر با شیوه ای جدی و در راستای حل و فصل حقیقی و به دور از کار و فعالیت روتین و سیاسی همراه باشد، اقدامات زیر را لازم دارد:

1.تجدیدنظر در بعضی از تفاسیر شماری از عالمان سلف سابق.
2. پذیرش دیدگاه مردمان مذاهب غیرهمسو از سوی عالمان دینی.
3. استفاده از نقش تاثیرگذار و قوی رسانه ها و مراکز فکری در همه سطوح به منظور تقریب هر چه بیشتر.
4. تشکیل شبکه ها و کنفرانس های مستمر از سوی رهبران مذاهب به منظور همسان سازی گفتمان مسلمانان.

117

بیشتر بخوانید:

امیرعبداللهیان: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خیانت آشکار به آرمان فلسطین است