«فیلیپ برنار» نویسنده و خبرنگار روزنامه فرانسوی لوموند در لندن در مطلبی به موضوع خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا «برگزیت» پرداخت ونوشت؛ دو سال از روزی که 9 / 51 درصد از مردم بریتانیا به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند می گذرد، یعنی 23 ژوئن 2016، ولی مقامات دولت بریتانیا هنوز در مورد چگونگی اجرای این طرح و روابط با سایرکشورهای اروپایی و ایرلند با هم به توافق و دیدگاه مشترک دست نیافته اند.
مجلس اعیان بریتانیا چهارشنبه گذشته بدون برگزاری رای گیری، لایحه برگزیت را تصویب کرد، تا گامی جدی برای تحقق برگزیت برداشته شود ولی هنوز مسائل حل نشده زیادی باقی مانده است.
تعریف مرزها و نوع همکاری با همسایگان اروپایی از دیگر موارد چند دستگی در دولت بریتانیا است.
در حالی که برگزیت رسماً باید از 29 مارس 2019 اجرایی گردد، پاسخ ها به سئوالات و تردیدهای مطرح شده به هیچ وجه مشخص و روشن نیست.
«پاسکال لامی» مدیرکل پیشین سازمان تجارت جهانی درباره اوضاع حاکم بر بریتانیا و آینده روابط این کشور با اتحادیه اروپا می گوید:
"بریتانیا چگونه می تواند روابط تزلزل ناپذیری را که طی حدود 45 سال (از زمان پیوستن به بازار مشترک) ایجاد شده از بین ببرد، قطعا خروج از بازار و کنار گذاشتن روابط، دشوار خواهد بود."
لامی در ادامه افزود:
"اجرای برگزیت و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا همچون جدا کردن تخم مرغ از مخلوطی در هم آمیخته به نام املت است که قطعا بسیار دشوار و پیچیده خواهد بود."
این گزینه نیز وجود دارد که بریتانیا نتواند آثار تصمیم یک جانبه خود را بپذیرد و به بحث و چانه زدن برای برخورداری از امتیازات اتحادیه اروپا ادامه دهد.
در این میان «ترزا می» نخست وزیرمحافظه کار بریتانیا که از اکثریتی چندان قاطعی هم در پارلمان بریتانیا برخوردار نیست همچنان در حال به تاخیر انداختن اجرای تصمیمات اتخاذ شده است، زیرا همواره نگران است که این تصمیمات به از هم پاشیده شدن دولت و سقوط وی منجر شود.
«اندرو رانسلی» ستون نویس در روزنامه «آبزرور» می گوید:
از دیدگاه لندن، این نمایش سورئالیست (فرا واقع گرایانه) به نظر می رسد. حال این سئوال مطرح می شود: دراین اوضاع متلاطم و آشفته جهانی، وضعیت بریتانیا چگونه است؟ پاسخ این سئوال اینکه، بریتانیا بسیار نگران است. آتشی را می بیند که به جان این کشور افتاده و از درون آن را از بین می برد؛ گویا بریتانیا در حالتی معلق و بلاتکلیف باقی مانده است.
موضوع برگزیت مطرح شده آن هم در حالی که هر برنامه و طرح سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بریتانیا به نوعی در ارتباط با قاره اروپا است و این طلاق و جدایی بریتانیا قطعا همه چیز را در این کشور متزلزل خواهد کرد.
می توان گفت پدیده برگزیت به یک مشغله ذهنی جدی برای دولتمردان تبدیل شده است.
«اندرو رانسلی» در ادامه تصریح کرد: در نشست ها و مذاکرات سیاسی و فرهنگی برگزیت تمام انرژی مذاکرات را به خود اختصاص می دهد و این پدیده به تاخیر در اجرای اصلاحاتی که کشور به آنها نیاز دارد به منجر شده است.
مترجم: سارا رضایی
116/112
بیشتر بخوانید:
برگزیت، تهدیدی جدی برای اقتصاد بریتانیا/ تحلیل
اذعان لندن به زیان عظیم برگزیت برای بریتانیا/ تحلیل
هشدار اتحادیه اروپا به بریتانیا درباره برگزیت/ تحلیل