ایران پرس- تراژدی هدف قرار گرفتن اشتباهی هواپیمای اوکراینی به ما یادآوری می‌کند که وحشی واقعی آمریکایی‌ها هستند.

روزنامه فرانسوی لوگران سوار نزدیک به حزب کمونیست فرانسه دیروز یازدهم ژانویه، به بررسی فضای حاکم بر جهان پس از افزایش تنش ها در منطقه خاورمیانه پس از حمله تروریستی سردار شهید سلیمانی توسط آمریکا و از همه مهم تر، فضای ایجاد شده پس از سقوط هواپیمای بوئینگ 737 اوکراین ایرلاین پرداخت.

این نشریه فرانسوی در مقاله‌ای به قلم جان وایت John Wight (نویسنده و مفسر سیاسی) به مقایسه عملکرد آمریکا و ایران پرداخت و نوشت: بر عهده گرفتن مسئولیت سقوط هواپیمای اوکراینی کمی پس از ترک فرودگاه امام خمینی، چند ساعت بعد از هدف قرار گرفتن دو پایگاه آمریکایی در عراق توسط موشک در پاسخ به ترور قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در غم انگیز ترین روزهای خاورمیانه - که اوضاع آن از قبل بحرانی است - مسایل زیادی را روشن می کند.

به ندرت اتفاق می افتد که کشوری درگیر مناقشه، مسئولیت رویدادی به این غم انگیزی مثل ساقط کردن اشتباهی یک فروند هواپیمای مسافری را بپذیرد و عذرخواهی کند. اشاره به این نکته ضروری است که تهران مسئولیت این حادثه را در شرایطی خاص بر عهده گرفته است. ایران که پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافقنامه هسته ای پنج به علاوه یک، تحت تحریم های اقتصادی شدیدی قرار گرفته، می دانست که رقبا از حادثه اخیر علیه این کشور استفاده می کنند.

به طور قطع هیچ چیزی نمی تواند مایه آرامش خاطر نزدیکان 176 قربانی بی گناهی که در هواپیمای اوکراینی و در پی این حمله به مخاطره افتادند، باشد. اما لااقل آن ها اکنون این حقیقت را می دانند که می توانند بدون نگرانی از سیاسی شدن مرگ عزیزان خود (از سوی تهران) در سوگ بنشینند.

مقامات ایرانی دشمنان واقعی صلح و ثبات نیستند بلکه ترامپ و نومحافظه کاران آمریکایی در واشنگتن دشمن واقعی صلح و ثبات هستند. وقتی پای جنگ وصلح در میان است، پای ادعای رهبری جهان از سوی آمریکایی ها مطرح می شود، نه ایرانی ها. 

اما بر عهده گرفتن مسئولیت سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین، کار یک کشور بربر نیست. این اقدام دولتی است که برای شرافت انسانی ارزش قایل بوده و اهمیت ویژه برای مرگ و زندگی انسان ها پایبند است. تفاوت یک ملت با فرهنگ و ملتی که با خشونت نسل کشی و نژادپرستی بزرگ شده، همین جا مشخص می شود.

فراموش نکنیم که وقتی ناو آمریکایی یواس‌اس وینسنس USS Vincennes ، هواپیمای پرواز 655 ایران ایر را در سال 1988 ساقط کرد، واشنگتن از عذرخواهی سر باز زد و ویلیام سی. راجر William C. Rogers  فرمانده این ناو به دلیل خدمات ویژه و اقدامات شایسته اش، مدال افتخار دریافت کرد.

آخرین نتیجه گیری این که؛ واشنگتن کانون افراط گرایی در جهان معاصراست، نه تهران.

مترجم: علی رضا فراهانی

115/118

بیشتر بخوانید:

همکاری متخصصان فنی ایران و اوکراین تا پایان تحقیقات سانحه سقوط هواپیما ادامه خواهد یافت

ایران از همکاری بین‌المللی برای روشن شدن حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی استقبال می‌کند

تشریح جزئیات حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سردار حاجی زاده