«منصور احمد خان» سفیر پاکستان در کابل مدعی شد: "در دو دهه اخیر دولت هند از گروههای تروریستی فعال در افغانستان برای ایجاد ناامنی در پاکستان حمایت کرده، آنها را آموزش داده و هزینههای مالی آنها را نیز تأمین کرده است."
احمد خان با مخرب خواندن نقش هند در افغانستان گفت: "در چند دهه گذشته، هند نقش مخربی ایفا کرده و از طریق افغانستان تحرکات تروریستی در پاکستان را اجرا کرده است."
سفیر پاکستان در کابل در ادامه خاطرنشان کرد: "حکومت طالبان اطمینان داده که خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری از جمله پاکستان استفاده نخواهد شد و ما از این تعهد استقبال میکنیم."
متهم شدن هند به حمایت از تروریست های حاضر در خاک افغانستان علیه پاکستان در ادامه سیاست هایی است که اسلام آباد دستکم در دو دهه گذشته در قبال دهلی نو در پیش گرفته است. البته اتهام به حمایت از تروریسم روندی دو جانبه بوده که در سالیان اخیر هند و پاکستان آنرا ضد یکدیگر مطرح کرده اند.
ازنظر دولت پاکستان، هندی ها با حمایت از گروه های تروریستی فعال در خاک افغانستان از جمله تحریک طالبان و داعش، درصدد افزایش آسیب پذیری های امنیتی پاکستان است و حمایت مالی از آنان یکی از ابزارها در این زمینه است.
در شرایطی که افغانستان به دلیل اقتدار گرایی طالبان و عدم تشکیل دولت فراگیر در این کشور، با بی ثباتی گسترده سیاسی و امنیتی مواجه است، زمینه برای فعالیت گروه های تروریستی در افغانستان افزایش یافته است.
در حدود یکسالی که از قدرت یافتن مجدد طالبان در افغانستان سپری شده است، گروه تروریستی داعش حملات متعددی را در مناطق مختلف این کشور از جمله در کابل که امنیت بیشتری در مقایسه با دیگر شهرها دارد، انجام داده است که این مسئله موجب اعتراض گسترده گروه های مختلف مردم افغانستان نسبت به عملکرد امنیتی دولت طالبان شده است.
سخنان سفیر پاکستان در کابل نشان می دهد که اسلام آباد نیز از محیط امنیتی کنونی افغانستان که محل رشد تروریست ها است، عصبانی است و چنین محیطی را زمینه مناسب برای حمایت هند از افراط گرایان برای به خطر انداختن امنیت داخلی پاکستان توسط هند می داند.
البته طرح اتهام حمایت از تروریسم مسئله ای است که هند نیز بارها پاکستان را به آن متهم کرده است و حتی ازنهادهای بین المللی و شرکای غری خود خواسته تا با اعمال فشار، این کشور را به قطع حمایت از افراط گرایی وادار کنند.
این نگرانی در بین مقامات پاکستان وجود دارد که هند با بکارگیری ابزار کمک های بشر دوستانه به افغانستان در دوره حاکمیت طالبان، نفوذ خود در این گروه را افزایش داده است و این مسئله به حضور بیشتر هند در افغانستان منجر شده است که از نظر اسلام آباد خطری برای امنیت ملی پاکستان محسوب می شود.
در شرایطی هند به حمایت از تروریست ها در خاک افغانستان برای به مخاطره انداختن امنیت ملی در پاکستان متهم شده است که در ماه های اخیر برخی مقامات اسلام آباد خواستار از سرگیری مذاکرات صلح بین دو کشور شده اند.
نویسنده: محمدرضا عسگری
117