ایران پرس- رئیس جمهور آمریکا پس از بررسی طرح نوسازی و بهسازی زندان گوآنتانامو در کوبا از پیشنهاد یاد شده حمایت کرده و دستور داده است هزینه لازم برای اجرای طرح تامین شود.

پایگاه اینترنتی مجله تایم در گزارشی با اشاره به احداث سالن غذاخوری جدید برای نگهبانان زندان گوآنتانامو نوشت، این سالن غذاخوری دارای چشم اندازی درخشان از دریای کارائیب است.

در بازداشتگاه بدنام آمریکا در خلیج گوآنتانامو در کوبا، قرار است ساخت سربازخانه ای را از سال آینده آغاز کنند که تا پنج دهه فعالیت خواهد کرد و پنتاگون از کنگره این کشور درخواست کرده است هزینه ساخت زندان بسیار بزرگ و نو را تصویب کند با آگاهی از این مطلب که زندانیان در بند پیر و شکننده می‌شوند و شاید برخی از آنان هنوز تفهیم اتهام نشده باشند.

ترامپ: زندان گوانتانامو باز می‌ماند

فرمان «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در ماه ژانویه برای باز نگاه داشتن زندان گوآنتانامو و اعطای مجوز به پنتاگون برای انتقال زندانیان جدید به این مرکز، مقام های نظامی را بر آن داشت تا آینده ای برای این تاسیسات جنجال برانگیز بیاندیشند.

مقام های نظامی درباره طرح های نوسازی و بهسازی زندان به حالتی غیرمعمول، آشکارا و با صراحت گفت وگو کردند.

گروهی کوچک از روزنامه‌نگاران هم از این پایگاه منزوی شده (زندان گوانتانامو) بازدید داشتند.

جایی که هنوز هم 40 نفر پشت پرچین‌های بلند و سیم های خارداردر جنوب شرقی ساحل کوبا زندانی هستند.

«استفان گاباویکس»، سرهنگ ارتش به خبرنگاران گفت، "باید برای درازمدت برنامه ریزی کنیم، ما در نهایت باید برنامه ریزی کنیم آیا اینها (زندانیان) قرار است باقی زندگی شان را در زندان بگذرانند."

پنتاگون در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما برای بهسازی این پایگاه نیروی دریایی سرمایه گذاری کرده بود.

تلاش های اوباما برای تعطیل کردن این بازداشتگاه بی نتیجه ماند و او نتوانست از سد کنگره بگذرد اما این پروژه ها از جمله سربازخانه های 150 میلیون دلاری با آگاهی از این موضوع تامین بودجه شدند که  شاید کارکنان پایگاه نیروی دریایی که میزبان این بازداشتگاه است از آن استفاده کنند.

«دریادار جان رینگ»، فرمانده گروه ضربت که زندان را اداره می کند، گفت، "اکنون ماموریت من ادامه دار شده است و از این رو همه نوع ساختارهایی را که نادیده گرفتم و یا با همه بدی ها ساختم و کنار آمدم،همه را باید تغییر دهم."

پنتاگون برای جایگزین کردن کمپ 7، دست کم 69 میلیون دلار درخواست کرده است.

این کمپ محل بازداشت 15 نفر از افرادی است که از آنها به عنوان زندانیان (با ارزش بالا) یاد می شود و پیشتر در بازداشت سازمان سیا بسر می بردند.

پنج نفر از آنان به اتهام برنامه ریزی  و کمک به اجرای حملات تروریستی یازدهم سپتامبر 2001 در آمریکا از سوی کمیسیون نظامی در گوآنتانامو محاکمه شده‌اند.

این افراد اگر مجرم شناخته شوند با مجازات مرگ روبرو خواهند شد.

اما اقدام های حقوقی در رویه های قضایی پیش از محاکمه سال هاست متوقف مانده و هر گونه قرار مجرمیت نیز احتمالا سال ها در مسیر تجدیدنظرخواهی قرار خواهد گرفت.

در این واحد جدید که کمپ 8 شناخته خواهد شد، درهای سلول ها برای رفت و آمد ویلچیر و تخت های بیمارستانی مناسب است و مناطق مشاع به گونه ای طراحی شده که زندانیان سالمند می توانند به یکدیگر کمک کنند.

کاخ سفید از این پیشنهاد حمایت کرده اما مشخص نیست کنگره آن را تصویب کند یا خیر.

«گاباویکس» گفت، "ما در قبال بازداشتی هایی که اینجا هستند مسئولیت داریم و به بازی های سیاسی (واشنگتن) هم اهمیتی نمی دهیم.

ما وظیفه داریم ایمنی، مراقبت و حضانت آنان را فراهم آوریم لذا همه ی آن چیزی که می خواهیم منابعی است که نیاز داریم تا کارمان را انجام بدهیم."

پنج تن از 40 زندانی در گوآنتانامو در دوران ریاست جمهوری اوباما آماده انتقال تشخیص داده شدند اما پیش از آن که دولت او به سر برسد نتوانستند موانع دیپلماتیک و بوروکراسی را برطرف سازند.

از نفرات باقیمانده، 9 تن در دستگاه کمیسیون نظامی تفهیم اتهام شده اند و در مراحل مختلف رسیدگی حقوقی قرار دارند.

بیست و شش نفر باقیمانده نه تفهیم اتهام شده و نه مستحق انتقال شناخته شده اند.

دولت آمریکا ادعا می کند این افراد را بر پایه ی قوانین بین المللی جنگ در بازداشت نامحدود نگاه خواهد داشت.

«دیوید رمس» که وکالت چهار تن از زندانیان را برعهده دارد، گفت، "آنها خسته و عصبانی هستند".

این بازداشتگاه در ژانویه سال 2002 در دوران ریاست جمهور «جورج دبلیو بوش» بازگشایی شد.

قرار بود افرادی که مظنون به همکاری با القاعده و طالبان هستند در این بازداشتگاه نگهداری و بازجویی شوند.

گوانتانامو، نماد دوران ننگین تاریخ آمریکا است

بدرفتاری با زندانیان خشم و نفرت جهانی را برانگیخت و در نهایت دادگاه عالی حکم داد هر کس در گوآنتانامو در بازداشت به سر می برد حق دارد بازداشت خود را در دادگاه های آمریکا به چالش بکشد. 

بنابراین، یکی ازعلت های اصلی استفاده از زندان گوآنتانامو از بین رفت.

بوش در نهایت گفت، زندان باید تعطیل شود و بیش از 500 زندانی را آزاد کرد.

اوباما می گفت گوآنتانامو دارد به روابط آمریکا در سراسر دنیا آسیب می زند و هدر دادن پول است.

هزینه نگهداری از زندان گوآنتانامو بیش از 400 میلیون دلار در هر سال برآورد شد و اوباما خیلی زود پس از به قدرت رسیدن دستور تعطیلی آن را صادر کرد اما کنگره مانع بستن این زندان شد و قانونی را به تصویب رساند که انتقال هر یک از مردان زندانی را به خاک آمریکا حتی برای محاکمه جنایی ممنوع کرد.

دولت او 242 زندانی را از گوآنتانامو خارج ساخت. ترامپ تاکنون تنها به یک زندانی اجازه خروج داده است.

یک تبعه سعودی که به زادگاهش منتقل شده است تا باقیمانده محکومیت خود را در عربستان بگذراند.

مقام های بازداشتگاه گفتند می توانند نزدیک به 40 بازداشتی دیگر را بپذیرند بدون آنکه هیچ تغییری در سطح کارکنان اتفاق بیافتد.

مترجم: مرتضی لطفی

138/120

بیشتربخوانید:

زندان گوآنتانامو در دوران ترامپ رییس جدیدی خواهد داشت

 ترامپ تمایلی به بستن زندان گوانتانامو ندارد