مارتین گریفیتس، هماهنگ‌کننده امداد اضطراری سازمان ملل متحد با انتقاد از محدودیت ها برای زنان در افغانستان، آن را مانع مشارکت در فعالیت های بشر دوستانه دانست.

طالبان پس از به قدرت رسیدن در افغانستان در نیمه اوت 2022 مدارس دخترانه بالاتر از مقطع ششم ابتدایی را تعطیل کرد و زنان شاغل در ادارات را به خانه ها فرستاد. این در حالی است که دولت موقت طالبان برای کسب مشروعیت بین المللی تلاش می کند و جامعه بین الملل تحقق این خواسته را به رعایت حقوق بشر  به ویژه حقوق زنان و دختران افغان منوط کرده است.

تظاهرات زنان افغان برای احقاق حقوق از دست رفته شان، به امری عادی در افغانستان تبدیل شده است. طالبان تاکنون به هیچ یک از مطالبان زنان و دختران افغان پاسخ مثبتی نداده است، اما تظاهرات همچنان ادامه می یابد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مارتین گریفیتس روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره افغانستان افزود: موانع و محدودیت‌های روزانه مانع مشارکت زنان در فعالیت های بشردوستانه در افغانستان می‌شود.

مسوول کمک های امدادی سازمان ملل به حقایق نگران کننده در مورد وضعیت نابسامان بشردوستانه ای که اکثر افغان ها با مواجه هستند، اشاره کرد و گفت: وخیم تر شدن بحران آب و هوا نیز بر مردم افغانستان تاثیر گذاشته است.

پیشتر «رزا اوتنبایوا» رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان با اشاره به چالش‌های فزاینده‌ای که زنان افغان با آن روبرو هستند، تاکید کرد بود، محرومیت زنان از کار و جامعه باز به افغانستان آسیب می‌زند.

وی افزود: سازمان ملل به تلاش برای حقوق برابر و کرامت همه افغان‌ها ادامه می‌دهد.125