به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اخیرا اتحادیه اروپا به پیروی از طرح رئیس جمهوری فرانسه، به آنکارا پیشنهاد کرده از آنجا که از سرگیری روند پیوستن ترکیه به این اتحادیه در شرایط کنونی ممکن نیست، دو طرف طرح مشارکت را در پیش بگیرند.
بر اساس این طرح، ترکیه در پروندههای مهم مانند پناهجویان و مسائل دفاعی با اروپا همکاری می کند تا شرایط برای به جریان افتادن دوباره روند عضویت این کشور در اتحادیه اروپا احیا شود.
در واکنش به این طرح، عمر چلیکÖmer Çelik، وزیر امور اتحادیه اروپا ترکیه اعلام کرد: ما مشارکت امتیازی با اروپا را رد میکنیم زیرا معتقدیم هیچ کس این حق را ندارد که وضعیت "درجه دو" را در روابط اتحادیه اروپا به ترکیه پیشنهاد دهد.
چندی قبل رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه در جریان سفرش به فرانسه، در کنفرانس خبری مشترک با همتای فرانسوی خود گفته بود: نخستین گامهای تلاش ما برای پیوستن به اروپا به سال 1963 بازمیگردد اما اکنون پس از گذشت 54 سال متاسفانه ترکیه هنوز منتظر پیوستن به این اتحادیه است.
روابط بین ترکیه و اروپا سال گذشته میلادی و در پی یکسری دستگیریهای گسترده و اخراجها از سوی دولت اردوغان پس از کودتای 15 ژوئیه 2016 به سردی گراییده است.
این روابط پس از آنکه تعدادی از مقامات در کشورهای مختلف مانع برگزاری راهپیماییهای سیاسی برخی از وزرای ترکیهای برای حمایت از رفراندوم افزایش اختیارات ریاست جمهوری ترکیه شدند، بدتر شد.118/111