به گفته «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین، دولت این کشور با بازدید ناو هواپیمابر آمریکا از بندر هنگ کنگ مخالف است و قصد ندارد به آن اجازه بازدید دهد.
وی افزود، این اقدام آمریکا ناقض حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین به شمار می رود.
سال 2016 نیزدر پی تشدید تنش ها میان آمریکا و چین در مورد ادعای مالکیت ارضی برخی کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا در دریای چین جنوبی، دولت پکن درخواست آمریکا برای بازدید ناو هواپیمابراین کشور از بندرهنگ کنگ را رد کرد.
دولت چین طرح این گونه درخواستها را مداخله در امور داخلی خود می داند و بارها در این مورد به انگلیس و آمریکا هشدار داده است. این دو کشور همواره از مسایلی همچون تایوان، حقوق بشر، هنگ کنگ و اخیرا از اختلافات چین با کشورهای حوزه دریای چین جنوبی در مورد مالکیت برخی جزایر و حریم آبی برای اعمال فشارهای سیاسی و نظامی بر چین استفاده می کنند.
جنگ تجاری که اخیرا «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ضد چین به راه انداخته باعث شده است تا واشنگتن به همراه انگلیس از سایر اهرمها نیز برای اعمال فشار بیشتر بر دولت پکن استفاده کنند که با مخالفت شدید دولت چین روبرو شده است.
چین خواستاراحترام لندن به حق حاکمیت و تمامیت ارضیاش شد
«وانگ یی» وزیر امورخارجه چین در دیدار اخیر «جرمی هانت» همتای بریتانیایی خود در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، خواستاراحترام لندن به حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین شد.
این درخواست پس از آن مطرح شد که انگلیس اخیرا چند کشتی جنگی خود را به دریای چین جنوبی اعزام کرد. این اقدام لندن در کنار حضور کشتی های جنگی آمریکا در دریای چین شرقی و چین جنوبی و همچنین آبهای پیرامونی کره شمالی، چین را نگران محاصره دریایی این کشور از سوی آمریکا و انگلیس می کند.
«وانگ خه جون» کارشناس مسایل سیاسی در چین، آمریکا اصلا به منافع پکن اهمیت نمی دهد و مقررات بین المللی را مورد بی توجهی قرار داده است. از اینرو چین نیز تدابیر لازم را برای مقابله و پاسخگویی به آمریکا در نظر گرفته و بر این باور است که اعمال فشارهای مختلف از جمله اقتصادی و نظامی خلاف مقررات جهانی است.
یکی از نگرانیهای چین از تلاش آمریکا برای تقویت حضور نظامی خود در آبهای پیرامونی چین و اعزام ناوگان خود به بندر هنگ کنگ تلاش برای اعمال جاسوسی و شناسایی هرچه بیشتر موقعیت سرزمینی چین است.
پکن اجازه قدرت نمایی ناوگان نظامی آمریکا در آبهای سرزمینی خود را نخواهد داد
اگر چه این کشور در رشد اقتصادی موفق به پشت سر گذاشتن آمریکا شده اما در زمینه نظامی آمریکا همچنان خود را برتر از چین می داند و به همین دلیل پکن هرگز اجازه حضور و قدرت نمایی ناوگان نظامی آمریکا در آبهای پیرامونی و سرزمینی خود را نخواهد داد.
«وو چنگ خویی» کارشناس سیاسی در چین، آمریکا جنگ بزرگی را در حوزه های مختلف از جمله تجارت با چین راه انداخته است و به دنبال بر هم زدن نظم اقتصادی جهان است. این در حالی است که چین بر رعایت قانون در همه زمینه ها از سوی آمریکا تاکید دارد.
مخالفت چین با ورود ناو هواپیمابرآمریکا به بندر هنگ کنگ پس از لغو گفتگوهای نظامی دو کشور از سوی پکن، بیانگر تشدید تنش در روابط چین و آمریکا است.
به نظر می رسد ناتوانی ترامپ در مهار رشد اقتصادی چین و بحران آفرینی برای این کشور در این زمینه، واشنگتن را بر آن داشته است تا از سایر اهرمها برای اعمال فشار برچین و درگیر کردن دولت پکن در حوزه های مختلف استفاده کند که درخواست برای ورود ناو هواپیمابرآمریکا به بندر هنگ کنگ در همین راستا صورت گرفت.139/110
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
افزایش 25درصدی تعرفه چین بر کالاهای آمریکایی+ ویدئو
امریکا، چین و جنگ تعرفهها/ تحلیل
واکنش چین به تهدید های تجاری آمریکا/ تحلیل