ایران پرس - در پی اعلام به بن بست رسیدن مذاکرات برگزیت، شمار افرادی که معتقدند رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ایده بدی بود، افزایش یافته است.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، آخرین نظرسنجی موسسه «یوگاو» در بریتانیا نشان می‌دهد ،۴۷ درصد شرکت‌ کنندگان ، رای به خروج از اتحادیه اروپا را اشتباه می‌دانند. ولی ۴۲ درصد نتیجه برگزیت را درست می‌دانند. 

نتایج یک نظرسنجی دیگر برای روزنامه تایمز نشان می‌دهد ،سطح پشیمانی میان مردم بریتانیا از رای به خروج از اتحادیه اروپا ۷ درصد افزایش یافته است. از هنگام همه‌پرسی ژوئن 2016 هیچ‌گاه طرفداران بقا در اتحادیه اروپا تا این حد از طرفداران خروج پیشی نگرفته بودند. «استیو رید»، وزیر جامعه مدنی دولت در سایه بریتانیا گفت: این نظرسنجی نقطه عطف جدیدی در جهت‌گیری افکار عمومی درباره برگزیت است.

از ماه ژوئن گذشته تاکنون پنج دور مذاکرات میان نمایندگان بریتانیا و اتحادیه اروپا انجام شده است. طبق برنامه زمانبندی شده قرار بود تا پائیز مرحله اول مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا پایان یافته و مذاکرات درباره روابط تجاری دوطرف پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا آغاز شود و تا اکتبر سال 2018  نیز توافقنامه جامع برگزیت امضاء شود. پس از آن بریتانیا در مارس 2019 از اتحادیه اروپا خارج شود. ولی  پنج دور مذاکرات در عمل هیچ نتیجه ای در بر نداشته است.

«میشل بارنیه» مذاکره کننده ارشد برگزیت از سوی اتحادیه اروپا در پایان دور پنجم مذاکرات در روز پنجشنبه 12 اکتبر در کنفرانس خبری مشترک با «دیوید دیویس» وزیر برگزیت بریتانیا با اظهار نارضایتی از مذاکرات برگزیت اعلام کرد که روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا همچنان در بن‌بست قرار دارد. این در حالی است که وزیر برگزیت بریتانیا اعلام کرد که ممکن است پیشرفت قابل توجهی در روند مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا پیش از کریسمس حاصل شود. دو طرف توپ را به زمین طرف مقابل انداخته و انتظار انعطاف در طرف مقابل دارد. در همین حال دیوید دیویس اعلام کرده است که بریتانیا انتظار انعطاف در مواضع اتحادیه اروپا تا جشنهای سال میلادی جدید را دارد. 

انتظارات مشروطی که دو طرف برای پیشبرد مذاکرات دارند روند مذاکرات را به بن بست رسانده است. اروپایی ها اعلام کرده اند موضع گیری های بریتانیا در برگزیت واقع گرایانه نیست اما این کشور نیز به نوبه خود از اتحادیه اروپا خواسته است در پیشبرد پرونده برگزیت بیش از این تعلل نکند. بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا سه اولویت را در پرونده برگزیت تعیین کرده اند: صورت حسابی که دولت بریتانیا باید برای خروج از اتحادیه اروپا تسویه کند، سرنوشت شهروندان اروپایی که در خاک بریتانیا زندگی می کنند و آینده مرزهای ایرلند و ایرلند شمالی است .ازمیان این سه شرط برای اروپائیها هزینه های مالی خروج از اتحادیه اروپا مهمتر است.

برآوردها از این هزینه بین 50 تا صد میلیارد یورو است اما بریتانیا حاضر به پرداخت چنین هزینه ای نیست. تا حدی که «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا اعلام کرده است که بدون توافق با اتحادیه ارپا نیز امادگی خروج از اتحادیه اروپا را دارد . این موضع گیری تنش لفظی میان مقامات اتحادیه اروپا و بریتانیا را افزایش داده است. ژان کلود یونکر رئیس کمسیون اروپا یک روز بعد از اعلام به بن بست رسیدن مذاکرات برگزیت گفت : «بریتانیا باید بها بپردازد» و فیلیپ هاموند، وزیر خزانه‌داری بریتانیا اروپایی‌ها را «دشمن» خواند. 114/111

بیشتر بخوانید:

افزایش پشیمانی مردم بریتانیا از رأی‌ به برگزیت

فیلیپ هاموند: انگلیس بعد از برگزیت، بهشت مالیاتی اروپا می شود

کوربین: ترزا می و حزبش در برگزیت به دنبال منافع خود هستند

تعدیل در مواضع «ترزا می» برای پیشبرد مذاکرات برگزیت/ تحلیل

ترزا می برای نهایی‌کردن برگزیت دست‌وپا می‌زند+ ویدئو