به گزارش ایران پرس؛ وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیهای اعلام کرد، پیروی کامل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از سیاست های آمریکا، استقرار موشک های این کشور در رومانی و لهستان و ادغام آنها درسیستم دفاع موشکی ناتو، شواهدی دال بر مسوولیت مستقیم این سازمان در نقض و تعلیق پیمان نیروهای هسته ای میانبرد «آی ان اف» INF است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است، تعلیق پیمان «آی ان اف»، عواقب وخیم و سنگینی برای امنیت اروپا خواهد داشت و این بحران شامل حال متحدان امریکا در اروپا هم خواهد شد که گویا خیلی از تعلیق این پیمان نگران هستند.
براساس بیانیه وزارت امور خارجه روسیه، ناتو پیرو کامل خط مشی واشنگتن است که در جهت نابودی کامل سیستم کنترل تسلیحاتی که طی سالیان متمادی حاصل شد، پیش می رود.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه امریکا روز جمعه 12 بهمن اعلام کرد، این کشور از ۲ فوریه به مدت ۱۸۰ روز از پیمان نیروهای هسته ای میانبرد «آی ان اف» با روسیه خارج میشود.
«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه روز شنبه 13 بهمن در واکنش به اعلام خروج امریکا از پیمان «آی ان اف»، عضویت مسکو در این پیمان را به حالت تعلیق درآورد.
گزارش: انتقاد روسیه به خروج شش ماهه آمریکا از پیمان «آی ان اف»
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا 20 اکتبر 2018، روسیه را به نقض پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد متهم و اعلام کرد اگر مسکو با واشنگتن پیمانی جدیدی امضا نکند، آمریکا از «آی ان اف» خارج خواهد شد.
ترامپ در حالی روسیه را به نقض این پیمان متهم کرد که هیچگونه مدرکی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرد.
اعلام خروج آمریکا از پیمان مذکور در حالی بود که روسیه تا پیش از این بطور مکرر تصریح کرده بود تا زمانی که آمریکا به این پیمان پایبند باشد، مسکو نیز مفاد آن را به طور دقیق رعایت خواهد کرد.
دولت ترامپ تاکنون از بسیاری از توافقات دوجانبه، چندجانبه و بین المللی خارج شده است.
آمریکا و روسیه در ژوئن 1987 در واشنگتن پیمان «منع موشکهای هستهای میانبرد» را امضا کردند. این پیمان از ژوئن 1988 اجرایی شد.
این پیمان، واشنگتن و مسکو را از استقرار موشک های بالستیک و کروز در اروپا منع می کرد.
116/118
بیشتر بخوانید:
نقض پیمان آیاناف؛ روسیه هشدار داد/ تحلیل
پیامدهای تعلیق اجرای پیمان هستهای میانبرد
اقدام متقابل روسیه؛ دستور پوتین برای تعلیق اجرای پیمان آی ان اف/ تحلیل