ایران پرس: تحولات و حوادث سیاسی بی سابقه در آمریکا با واکنش گسترده بین المللی مواجه شده است . "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در تجمع هواداران خشونت طلب خود در جلوی کاخ سفید از آنها خواست تا به جلوی کنگره آمریکا بروند و اعتراض خود را ابراز کنند.

پس از شورش و یورش هواداران ترامپ  به داخل ساختمان کنگره نشست کنگره برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری متوقف شد.

طبق گزارش ها حداقل 4 نفر در این حادثه کشته شده اند. آخرین خبرها حاکی از تشکیل مجدد جلسه کنگره برای بررسی آرای گزینشگران انتخاباتی ایالت های مختلف است.

 

رویداد بی سابقه هجوم به کنگره آمریکا و نقشی که ترامپ در این زمینه با تحریک طرفداران خود ایفا کرد واکنش های بین المللی را به دنبال داشته است.

بیشترین واکنش در این زمینه از سوی اروپا رخ داده است.

"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به هجوم به کنگره آمریکا گفت: «دموکراسی آمریکا تحت محاصره قرار گرفته است. باید به نتیجه انتخابات کاملا احترام گذاشت».

"اورزولا فون در لاین" رئیس کمیسیون اروپا نیز در توییتی بر ضرورت انتقال قدرت به شیوه آرام و صلح آمیز در آمریکا تاکید کرد و با بیان اینکه جو بایدن در انتخابات برنده شده است نوشت: من به دنبال همکاری با بایدن به عنوان رئیس جمهوری بعدی آمریکا هستم.

"دیوید ساسولی" رئیس پارلمان اروپا هم در توییتی تحولات آمریکا را «عمیقا نگران» کننده خواند و نوشت: باید به آرای دمکراتیک احترام گذاشته شود. ما اطمینان داریم که آمریکا از حاکمیت قانون حفاظت خواهد کرد.

"بوریس جانسون" نخست وزیر بریتانیا نیز وقایع روز چهارشنبه و حمله به کنگره آمریکا را شرم‌آور خواند و با انتشار پیامی در توییتر نوشت که انتقال قدرت در آمریکا باید با آرامش و منظم صورت گیرد.

 

امانوئل مکرون رئیس‌ جمهور فرانسه هم در پیامی تصویری که در حساب کاربری‌اش در توییتر منتشر شد، به خشونت‌ها در ساختمان کنگره آمریکا واکنش نشان داد.

مکرون گفت: وقتی در یکی از قدیمی‌ترین دموکراسی‌های دنیا! طرفداران رئیس‌جمهوری که دوره‌اش در حال اتمام است، با توسل به سلاح نتایج مشروع یک انتخابات را زیرسئوال می‌برند، ایده‌ عام "هر فرد یک رای" هدف حمله قرار می‌گیرد.

"پدرو سانچز" نخست‌وزیر اسپانیا هم با اشاره به اینکه با نگرانی اخبار کنگره را دنبال می‌کند به طعنه گفت که با آغاز ریاست جمهوری "جو بایدن" این دوران پرتنش به پایان می‌رسد و آمریکا متحد می شود.

در همین حال، "نیکلا استورجن" وزیر اول اسکاتلند حوادث کنگره آمریکا را هولناک خواند و با آن‌هایی که خواهان دمکراسی و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آمریکا هستند اعلام همبستگی کرد.

وی در توییتر نوشت: شرم بر آن‌هایی که این حمله علیه دموکراسی را سازمان دهی کردند.

 

"ژان ایو لودریان" وزیر خارجه فرانسه نیز در واکنش به بحران سیاسی در آمریکا گفت: «خشونت علیه نهادهای آمریکایی، حمله جدی به دموکراسی است. من آنها را محکوم می‌کنم. به اراده و رأی مردم آمریکا باید احترام گذاشته شود».

"هایکو ماس" وزیر خارجه آلمان هم از ترامپ و طرفدارانش خواست به تصمیم رای‌دهندگان آمریکایی تن دهند. ماس در توییتی نوشت: دشمنان دموکراسی با این تصاویر باورنکردنی از واشنگتن دی سی خوشحال خواهند شد، ترامپ و طرفدارانش باید سرانجام تصمیم رای دهندگان آمریکایی را بپذیرند و پایمال کردن دموکراسی را متوقف کنند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز در توییتر نوشت: ‏"صحنه‌هایی تکان‌دهنده در واشنگتن دی‌سی. باید به نتیجه این انتخابات دموکراتیک احترام گذاشته شود."

 

"ولکان بزکیر" رئیس مجمع عمومی سازمان ملل هم در توییتی از خشونت های رخ داده در کنگره آمریکا و قطع روند دموکراسی به شدت ابراز نگرانی کرد.

"جاستین ترودو" نخست وزیر کانادا نیز با ابراز نگرانی از وقایع آمریکا خواستار پایان خشونت ها در این کشور شد.

"اسکات موریسون" نخست وزیر استرالیا هم اقدامات خشونت بار در کنگره آمریکا را محکوم و اعلام کرد چشم انتظار انتقال قدرت مسالمت آمیز در این کشور است.