سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: منافع جمهوری اسلامی ایران در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر کاملا رعایت شده است.

به گزارش ایران پرس؛ «علی نجفی خوشرودی» روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا به فضا سازی ها ضد کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر اشاره کرد و افزود: کشورهای ساحلی دریای خزر اسناد مختلفی در زمینه آب های این دریا با هم تبادل کرده اند ولی به دلیل آن که بحث رژیم حقوقی آن جزو موارد اختلافی بود، این موضوع همچنان باقی مانده است.

«علی نجفی خوشرودی»

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، تاکید کرد: ایران به هیچ وجه بر حقوق خود معامله نمی کند، ضمن اینکه در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به منافع همه کشورهای ساحلی توجه و منافع ایران نیز در این سند رعایت شده است.

نجفی خوشرودی همچنین با بیان اینکه در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر حقوق و تعهدات کشورهای ساحلی مشخص شده است، گفت: تقسیم بستر، زیر بستر و تعیین خطوط مبدا ساحلی کشورهای خزر با اتفاق نظر پنج کشور پس از مذاکرات کارشناسی تعیین می شود.

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر یکشنبه 21 مرداد، 12 اوت با حضور رئیسان جمهوری پنج کشور ساحلی این دریا(جمهوری اسلامی ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان) در شهر اکتائو قزاقستان به امضا رسید.

تصمیم گیری درباره تحدید حدود و خط مبدا به مذاکرات آتی کشورهای ساحلی دریای خزر موکول شده است.

چیزی به عنوان تقسیم خزر مطرح نیست

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیروز در پاسخ به برخی شایعات منتشر شده در فضای مجازی درباره تعیین حدود دریای خزر، گفت: هیچ حق و حقوقی از جمهوری اسلامی ایران در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر سلب نشده است.

بهرام قاسمی افزود: کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر که روز یکشنبه (21 مرداد) به امضای رئیسان جمهوری پنج کشور ساحلی این دریا رسید، برای تفاهم بر روی آن بیش از دو دهه بحث و تبادل نظر شده و دستاوردی بزرگ و موفقیت برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

قاسمی تصریح کرد: در حاشیه نشست سران پنج کشور حاشیه دریای خزر شش موافقتنامه دیگر ازجمله موافقتنامه حمل و نقل و ترانزیت، موافقتنامه تجاری و اقتصادی، موافقتنامه مبارزه با تروریسم، موافقتنامه مبارزه با جرایم سازمان‌یافته و موافقتنامه تعامل و همکاری‌های مرزبانی بین پنج کشور به امضاء رسید.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: یک موافقتنامه دیگر به امضاء رسید که بر اساس آن از درگیری‌های نظامی در دریای خزر پیشگیری خواهد شد که اجازه نمی‌دهد هیچ نیروی خارجی و بیگانه در دریای خزر حضور داشته باشد و این از موفقیت‌های بزرگ برای پنج کشور ساحلی دریای خزر است.

قاسمی اظهار کرد: امیدوارم این کنوانسیون که بیش از 90 درصد مسائل دریای خزر را بین پنج کشور حل و فصل کرده است، بتواند زمینه‌ساز حل و فصل چند موضوع باقی مانده باشد. 

سخنگوی وزارت خارجه گفت:  کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر درخصوص تحدید حدود و تعیین خط مبدأ هیچ بندی ندارد و آنچه متأسفانه از زبان برخی افراد عنوان می‌شود که ایران در این کنوانسیون متضرر شده است، درست نیست.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: من به مردم عزیز ایران اطمینان می‌دهم که ما به موفقیت‌های خوبی درمورد حقوق ایران در دریای خزر دست یافته‌ایم و هیچ حق و حقوقی از جمهوری اسلامی ایران سلب نشده است.

118/110

بیشتر بخوانید:

قاسمی: هیچ حقی از ایران در دریای خزر سلب نشده است

استقبال دبیرکل سازمان ملل از امضای کنوانسیون حقوقی دریای خزر

قاسمی: ادعاهای فرد روس درباره خزر فاقد اعتبار است

 

امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر یکشنبه 22 مرداد
امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر یکشنبه 22 مرداد