گروه ویژه اقدام مالی در بیانیه ای اعلام کرد، پاکستان 3 ماه فرصت دارد با عملی کردن قوانین مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، هرچه سریعتر برنامه ملی خود را برای مبارزه با تروریسم تکمیل کند.
گروه ویژه اقدام مالی اعلام کرد، در صورت عملی نشدن توصیه های این سازمان، پاکستان را به فهرست سیاه خود اضافه می کند و تدابیر جدیدی ضد فعالیت های بانک ها و مؤسسات مالی این کشور اتخاذ خواهد کرد. در حال حاضر پاکستان در لیست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی قرار دارد.
این گروه پیش از این نیز به پاکستان تا ژانویه 2019 فرصت داده بود منابع تامین مالی تروریسم در پاکستان را شناسایی و متوقف کند.
تهدید گروه ویژه اقدام مالی به پاکستان درباره ورود این کشور به لیست سیاه در صورت اجرایی نشدن همه دستور العمل های مربوط به مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، حاکی از تداوم سیاست فشار این نهاد بر اسلام آباد است.
آمریکا در پشت پرده سیاست فشارگروه ویژه اقدام مالی علیه پاکستان
البته این دیدگاه وجود دارد که در پشت سیاست فشارگروه ویژه اقدام مالی علیه پاکستان، دولت آمریکا قرار دارد که تلاش دارد از این طریق اسلام آباد را به همکاری بیشتر با کاخ سفید وادار کند.
دولت آمریکا به بهانه عدم مبارزه جدی پاکستان با تروریسم و مسدود نکردن حساب های بانکی گروه های افراطی در این کشورمی کوشد تا اسلام آباد را به همکاری در اجرای برنامه های مورد نظر خود در افغانستان مجبور کند.
به همین دلیل است که کاخ سفید ضمن توجه به اصل لزوم حفظ پاکستان در فهرست کشورهای تحت نفوذ خود درمنطقه، درصدد است با اعمال فشارهای سیاسی و مالی از جمله تهدید به قرار گرفتن در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی و قطع کمک ها به این کشور، دولت اسلام آباد را به تغییر در سیاست های خود در منطقه وادار کند.
البته سیاست فشار آمریکا بر پاکستان به طور مستقیم یا غیر مستقیم از طریق نهادهای بین المللی مورد حمایت دولت هند است و مقامات این کشور با گشوده شدن پرونده اسلام آباد در گروه ویژه اقدام مالی، بارها خواستار قرار گرفتن نام پاکستان در لیست سیاه این گروه به دلیل حمایت از تروریسم شده است.
از نظردولت هند، یکی از ابزارهای موثر برای مقابله با آنچه حمایت پاکستان از تروریسم خوانده است، اعمال فشارهای سیاسی و مالی بر این کشور از جمله وارد کردن اسلام آباد در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی است که می تواند به دلیل ایجاد محدودیت های مالی و بانکی، پاکستان را به تجدید نظر در سیاست های خود در مواجهه با افراط گرایی بکشاند.
برغم فشارهای آمریکا بر پاکستان از طریق گروه ویژه اقدام مالی که با استقبال هند نیز روبرواست اما دولت پاکستان اعلام کرده همه تلاش خود را برای مقابله با تروریسم و مسدود کردن راههای کمک مالی به گروه های افراطی بکار گرفته که این مسئله از چشم تصمیم گیرندگان در این گروه دور مانده است.
البته برخی محافل سیاسی و رسانه ای در پاکستان با اشاره با برخورد دوگانه گروه ویژه اقدام مالی در مواجهه با کشورهای مختلف در خصوص مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، بخش عمده ای از انگیزه برای فشار بر اسلام آباد را سیاسی و غیر فنی می دانند.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116
بیشتر بخوانید:
هشدار پاکستان به آمریکا / تحلیل