رئیس شورای اروپا، شروع دور دوم مذاکرات مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) را مشروط به موافقت ایرلند دانست.

به گزارش ایران پرس، «دونالد توسک» رئیس شورای اروپا در کنفرانس خبری مشترک با «لئو واردکار» نخست وزیر ایرلند در دوبلین گفت، اگر پیشنهاد انگلیس مورد موافقت ایرلند نباشد، برای اتحادیه اروپا نیز قابل قبول نخواهد بود چرا که درخواست ایرلند به منزله درخواست اتحادیه اروپا است.

«لئو واردکار» اظهار کرد که در مذاکرات «برگزیت»، برای حفاظت از تمامی بخش های توافق «جمعه نیک» و از جمله موضوع مرزها و جلوگیری از ایجاد مقررات سختگیرانه مرزی امری ضروری است و انگلیس باید طرح مرزی معتبری ارائه دهد.

این درحالی است که «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا روز دوشنبه برای دیدار و گفت و گو با «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا به بروکسل پایتخت بلژیک سفر خواهد کرد.

27 عضو دیگر اتحادیه اروپا، از جمله جمهوری ایرلند، اختیار «وتو» کردن شروع دور دوم مذاکرات «برگزیت» رادارند؛ به همین دلیل «ترزا می» برای ادامه مذاکرات باید موافقت ایرلند را نیز جلب کند. 

برگزیت با لندن چه کرد؟

پس از همه پرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بسیاری از سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار و خدمات شروع به انتقال سرمایه های خود به دیگر شهرهای اروپایی کرده اند.

در همین حال بسیاری از فرصتهای شغلی در حال خارج شدن از بریتانیا است و اعتراض اتحادیه های کارگری بلند شده است.

بر اساس جدول زمانبندی تعیین شده، بریتانیا در مارس 2019 از اتحادیه اروپا خارج می شود.

در طرح پیشنهادی «ترزا می» بریتانیا در دوره گذار دو ساله همچنان تحت قوانین اتحادیه اروپا خواهد بود و هزینه حضور خود در اتحادیه اروپا و سهمش از بودجه «اتحادیه اروپا» را پرداخت خواهد کرد.

نخست وزیر بریتانیا در سخنان خود در شهر فلورانس همچنین گفت که اگر طرفین در مورد این دوره گذار دوساله با اعتماد متقابل گفتگو کنند و سریع به توافق برسند، بریتانیا پس از خروج از اتحادیه اروپا نیز نزدیکترین دوست آن باقی خواهد ماند.

اولین واکنش به پیشنها ترزا می را «میشل بارنیه» مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا با بریتانیا اعلام کرد.

بارنیه پیشنهادات تراز می را سازنده توصیف کرد.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه نیز ضمن استقبال از پیشنهاد ترزا می آن را کافی ندانسته و همچنان سه شرط هزینه خروج از اتحادیه اروپا، وضعیتی حقوق شهروندان اروپایی ساکن بریتانیا و تعیین تکلیف مرزهای ایرلند را به عنوان پیش شرطی برای آغاز مذاکرات تجاری مطرح کرد. 134/116

بیشتر بخوانید:

توافق اتحادیه اروپا و بریتانیا درباره برگزیت

تاکید مذاکره کننده اتحادیه اروپا بر حمایت از ایرلند در برگزیت

مذاکرات برگزیت چالش عمیق میان بریتانیا و اتحادیه اروپا / تحلیل