ایران پرس - دفتر نخست‌ وزیری بریتانیا پنجشنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد، دولت این کشور با درخواست «ترزا می» نخست‌وزیر بریتانیا برای همراه شدن لندن با آمریکا و فرانسه در اقدام نظامی احتمالی علیه سوریه موافقت کرده است.

«ترزا می» چرخش آشکاری در موضع خود انجام داده است. نخست وزیر بریتانیا سه روز قبل تاکید کرده بود که باید دست داشتن دولت سوریه در حمله شیمیایی اخیر در شهر دوما به اثبات برسد تا وی بتواند دستور یک حمله را صادر کند.

ترزا می، نخست وزیر انگلیس

با این حال ترزا می و دونالد ترامپ متعهد شدند، «به حملات شیمیایی در سوریه پایان دهند.»

اکنون با موافقت کابینه بریتانیا، راه ترزا می برای صدور فرمان حمله به سوریه هموار شده است.

قانونگذاران بریتانیایی به ترزا می هشدار داده‌اند که بدون تایید مجلس عوام حمله به سوریه را در دستور کار قرار ندهد.

به گفته آنها، مداخله در جنگ سوریه بدون پشتوانه آنها و تسلیم شدن مقابل فشار آمریکا «اشتباه بزرگی» خواهد بود.

«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر بریتانیا با درخواست از دولت برای مشورت با پارلمان بریتانیا درباره هرگونه اقدام نظامی در سوریه تاکید کرد، «هرگونه مشارکت و همراهی در عملیات نظامی احتمالی در سوریه نباید تنها به تصمیم دولت منحصر شود.»

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا

جنجال و بحران‌آفرینی جدید غرب از جمله بریتانیا علیه سوریه و تدارک برای حمله به این کشور در پی ادعای گروه تروریستی جیش الاسلام در زمینه حمله شیمیایی ارتش سوریه به دوما در غوطه شرقی آغاز شد، اتهامی که دولت سوریه قاطعانه آن را رد کرده است. 

دولتهای غربی بویژه آمریکا پس از این ادعای تروریست‌ها، جنگ روانی شدیدی را علیه دولت سوریه آغاز کردند. آمریکا و برخی کشورهای همپیمانش، دمشق را به این حمله متهم کردند، اما هیچ‌گونه شواهد متقنی درباره چنین حمله‌ای وجود ندارد. 

وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد، ارتش این کشور هیچ اثری از حمله شیمیایی به منطقه دوما نیافته است.

وزارت خارجه روسیه یکشنبه نیز تصریح کرد، ادعاهایی که در خصوص حمله شیمیایی در دوما مطرح می‌شود، تنها با هدف پوشش اقدامات تروریست‌ها و توجیه اقدام نظامی خارجی در سوریه انجام می‌گیرد.

تلاش غرب در جهت زمینه سازی برای حمله به سوریه

به نظر می رسد متهم کردن دولت سوریه به کاربرد سلاح شیمیایی تلاشی برای انحراف افکارعمومی و زمینه سازی برای حمله به سوریه با توجه به پیروزی های اخیر ارتش سوریه در مقابل تروریست ها است. آمریکا و متحدانش به شدت نگران شکست گروههای تروریستی در سوریه هستند.

اکنون لندن و شرکای آن در واشنگتن و پاریس با اعزام ناوها و زیر دریایی ها و هواپیماهای جنگنده به مدیترانه شرقی و اطراف سوریه ظاهراً در پی اقدام نظامی علیه این کشور هستند.

مخالفت شدید روسیه با هر گونه اقدام نظامی و نیز نداشتن هیچ گونه مجوزی از جانب شورای امنیت برای چنین اقدامی به علاوه مخالفت های داخلی از جمله موانع حمله به سوریه هستند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه

ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به دستور«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا برای استقرار زیردریایی های این کشور در مرزهای آبی سوریه، هشدار داد: بریتانیا از حمله به سوریه پشیمان خواهد شد.

هر چند به نظر می رسد تدابیر و اقدامات کنونی از جانب غرب از جمله بریتانیا با هدف وارد آوردن ضربه نظامی به سوریه انجام می شود، اما عملی شدن چنین سناریویی پیامدهای منفی برای دولتهای غربی که در حمله احتمالی به سوریه مشارکت کنند خواهد داشت.

113/116

نویسنده: سید رضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

رفتار نامعقول ترامپ این بار او را به سمت بحران آفرینی در سوریه پیش میبرد/ گزارش

بحران سوریه، فراتر از «جهان آشوب‌زده»/ تحلیل

شورای امنیت ابزار آمریکا در بحران سوریه / تحلیل

ترزا می، نخست وزیر انگلیس
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه