به گزارش پارستودی؛ دولت اسپانیا قرارداد فروش ۴۰۰ بمب هدایت شونده لیزری به عربستان سعودی را به دلیل نگرانی درباره استفاده از این بمبها علیه غیرنظامیان یمن لغو کرده است.
این قرارداد سال ۲۰۱۵ بین دولت سابق و محافظه کار اسپانیا و عربستان سعودی بسته شد، اما دولت کنونیِ اسپانیا که مواضع چپگرایانه دارد، این قرارداد را لغو کرده است.
طبق گزارشها، دولت اسپانیا درنظر دارد که ۹ میلیون یورو پرداخت شده ریاض به مادرید را به سعودی ها برگرداند.
«فیلیپو گراندی» (Filippo Grandi)، کمیسرعالی پناهندگان سازمان ملل نیز گفت، اوضاع فاجعه بار مردم یمن به دلیل تلاش ناکام ائتلاف سعودی برای اشغال بندر الحُدَیده که در ماه ژوئن رخ داد، بدتر شده است.
کمیسرعالی پناهندگان سازمان ملل همچنین افزود حملات عربستان به یمن موجب شده میلیونها نفر آواره شوند و بیش از 20 میلیون نفر نیازمند کمکهای بشردوستانه باشند.
دیدبان حقوق بشر نیز روز یکشنبه گذشته با انتشار بیانیهای، حمله مرگبار 9 اوت به اتوبوس حامل دانش آموزان یمنی در شهر ضحیان استان صعده را که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 120 کودک شد، «جنایت جنگی آشکار» خواند و به فروشندگان سلاح به عربستان درباره «همدستی» در این جنایتها هشدار داد.
در همین حال؛ «توکل کرمان»، برنده جایزه صلح نوبل در صفحه شخصی خود در توییتر با بیان اینکه عربستان سعودی مانع ادامه تحصیل پناهندگان یمنی میشود، نوشت این کشور پیش از نقض همه قوانین و قطعنامههای بینالمللی، حق همسایگی، حق مسلمانی و حق عربیت را نقض کرده است.
پایگاه اطلاع رسانی لوموند عربی نیز سرمقاله دیروز (دوشنبه) خود را به اوضاع یمن و ضرورت شکسته شدن سکوت جامعه بین المللی در قبال تحولات این کشور اختصاص داد.
در این سرمقاله با بیان اینکه هر روز بر زشتی مناقشه یمن که بدترین بحران انسانی را موجب شده، افزوده می شود، آمده است جامعه جهانی برای پایان دادن به این مناقشه، وظیفه ضروری و اضطراری دارد.
گروه کارشناسان شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز هفته گذشته برای اولین بار از وقوع «جنایت جنگی» در یمن سخن به میان آوردند.
جنگ عربستان علیه یمن از 26 مارس 2015 آغاز شد و چهل و دومین ماه این جنگ نامتقارن نیز در حال سپری شدن است.
این جنگ تا کنون بیش از 50 هزار کشته و زخمی و بیش از سه میلیون آواره داشته و در عین حال، 80 درصد زیرساختهای یمن از بین رفته و بیش از 20 میلیون یمنی به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
جامعه جهانی نه تنها تلاشی برای پایان دادن به این جنایت انجام نمی دهد بلکه قدرتهای غربی حامی جنایت عربستان و متحدانش نیز هستند.
«برنی سندرز» (Bernie Sanders) سناتور مستقل آمریکایی از ایالت «ورمونت» (Vermont) یکشنبه گذشته برای چندمین بار در توئیتر خود با انتقاد از حمایت آمریکا از عربستان در جنگ علیه یمن، خواستار پایان این حمایت و بازنگری در روابط واشنگتن با ریاض شد.
سعودی ها به دلیل حملات هوایی شان در یمن، همواره از سوی جامعه بین المللی مورد انتقاد قرار می گیرند. چرا که ریاض در حملات خود هیچ تفاوتی بین اهداف نظامی و غیرنظامی قایل نمی شود. عربستان سعودی همواره از مجازات رهایی می یابد و فقط از طریق بیانیه های اعتراض آمیز مجازات می شود.
فقط در ماه اوت دو حمله هوایی و زمینی نیروهای ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی ده ها کشته برجا گذاشته و دست کم 60 تن از قربانیان کودک بوده اند.
141/120
بیشتر بخوانید:
اقدام ضد سعودی اسپانیا؛ فروش بمبهای هدایت شونده بهعربستان متوقف شد
لوموندعربی: جنگافروزی عربستان در یمن با چراغسبز جامعه بینالمللی