به گزارش ایران پرس به نقل از اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امورخارجه، "سید عباس موسوی" روز جمعه با اشاره به اتهام «مایک پمپئو» وزیر امورخارجه و دیگر دولتمردان آمریکایی ضد ایران افزود: در حالیکه نخست وزیر ژاپن در حال دیدار با مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران برای کاهش تنش ها در منطقه بود، کدام دست های پنهان بدنبال اثرگذاری بر این تلاش ها است و چه کسانی از آن سود می برند؟!
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران خطاب به وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: تشکیک درباره حادثه نفتکش ها در دریای عمان نه تنها شوخی و خنده دار نیست، بلکه نگران کننده و هشدار آمیز است.
صبح روز پنجشنبه دو نفتکش "فرانت آلتر" Front Altair که با پرچم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر "اتانول" بارگیری کرده بود و نیز "کوکوکا کوریجس" Kokuka Courageous که با پرچم پاناما از "الجبیل" عربستان به مقصد سنگاپور، محموله "متانول" حمل میکرد، در دریای عمان دچار حریق شدند.
وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد، این دو نفتکش حامل محموله های متعلق به این کشور بودهاند.
پس از وقوع حادثه حریق برای این دو نفتکش، واحد جستوجو و نجات دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ایران بلافاصله وارد عمل شد و با نجات پرسنل و خدمه این دو کشتی آنها را جهت ارائه خدمات مناسب و درمانی به بندر جاسک (جنوب ایران) منتقل کرد.
پس از این حادثه «مایک پمپئو» وزیر امورخارجه آمریکا عصر پنجشنبه بدون ارائه هیچگونه مستنداتی، ایران را مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد.
جوسازی جدید پمپئو؛ ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است
در همین حال؛ سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران از بروز حوادث مشکوک برای نفتکشهای تجاری مرتبط با ژاپن همزمان با دیدار "آبه شینزو" نخست وزیر این کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی ابراز نگرانی کرد و آن را خلاف جهت گیریها و تلاشهای منطقهای و فرامنطقهای برای کاهش تنشها و آرامش در منطقه دانست.
سخنگوی وزارت خارجه: حادثه نفتکشها در دریای عمان مشکوک است
"محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان نیز این حوادث را مشکوک خواند و بر طرح پیشنهادی ایران در خصوص تشکیل مجمع گفت وگوی منطقهای تاکید کرد.
ظریف همچنین روز جمعه در پیامی توئیتری در واکنش به ادعاهای مقامات آمریکایی مبنی بر دخالت تهران در انفجار دو نفتکش در دریای عمان گفت: ادعاهای بی اساس واشنگتن ضد تهران نشان میدهد که گروه "ب" نقشه "ب" را که همان دیپلماسی تخریب است، دنبال می کند.
محمد جواد ظریف با بیان اینکه "می دانم تفکر گروه "ب" از کجا سرچشمه می گیرد"، نوشت: اتهامات ضد ایرانی آمریکا، بدون ارائه مدرک و شواهد واقعی، نشان می دهد، تیم "ب"، دیپلماسی تخریب اقدامات «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن برای کاهش تنش در منطقه را پیگیری می کند تا تروریسم اقتصادی ضد ایران پنهان بماند.
ظریف: ادعاهای آمریکا ضد ایران بر اساس طرح تخریبی گروه "ب" است
همچنین نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با انتشار بیانیه ای قاطعانه ادعای بی اساس آمریکا در ارتباط با حوادث 23 خرداد تانکرهای نفتکش در دریای عمان را رد و آن را با شدیدترین لحن محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: ایران ضمن هشدار مجدد نسبت به زورگوئی، ارعاب و تهدید و رفتارهای شریرانه آمریکا، نگرانی خود را در مورد حوادث مشکوک روز گذشته تانکرهای نفتی ابراز میدارد و از جامعه بینالمللی می خواهد تا به مسئولیتهای خود در پیشگیری از اینگونه سیاستها و اقدامات غیرمسئولانه و خطرناک آمریکا و متحدان منطقهای آن در افزایش تنش در منطقه، عمل کند.
ایران ادعای آمریکا درباره حادثه نفتکش ها را رد کرد
116
بیشتر بخوانید:
ظریف: تخلف آمریکا از برجام، منشا تنش ها در منطقه
نشست غیر علنی شورای امنیت درباره حادثه نفتکشها در دریای عمان
تیر آمریکا علیه ایران در شورای امنیت به سنگ خورد