به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نخستین تصویر گروه عظیمی از خوشههای کهکشانی باستانی و کمنور را نشان میداد که بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش در آغاز تولد جهان به وجود آمدهاند و پیش از این هرگز دیده نشده بودند.
ناسا اکنون تصاویر دیگری از جمله تصویر سحابی حلقه جنوبی یا هشت انفجار، مجموعهای از پنج کهکشان با نام پنج قلوی استفان و سحابی شاهتخته را که از سوی این تلسکوپ گرفته شده است منتشر کرد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب که پروژه مشترک آژانسهای فضایی آمریکا، اروپا و کانادا است در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، مصادف با چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد.
این رصدخانه پیشرفته فضایی پس از گذشت یک ماه به مقصد خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید و راهاندازی ابزارهای علمی پیشرفته آن به مدت شش ماه توسط محققان در زمین پیگیری و دنبال شد.
اولین تصویر از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، عمیقترین و واضحترین تصویر مادون قرمز از جهانهای دور را تا به امروز نمایش میدهد.
این تصویر از خوشه کهکشانی SMACS 0723 ثبت شده و مملو از جزئیات است. هزاران کهکشان از جمله کم نورترین اجرام آسمانی رصد شده در نور مادون قرمز در آن نمایان شدهاند. این کهکشان تنها بخش کوچکی از آسمان را تشکیل میدهد.
ناسا به تازگی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده که چهارمین و آخرین ابزار این تلسکوپ بررسی و آماده کار شده است. با آماده شدن دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) اکنون میتوان گفت که تمامی ابزارهای وب برای کاوش اسرار کیهان آماده کار هستند.
مجموعه تصاویر جیمز وب
سیاره فراخورشیدی "WASP-۹۶ b"، یک سیاره فراخورشیدی غول پیکر و بسیار داغ و اولین سیاره شناخته شده حاوی رد پای کاملی از سدیم است. جرم این سیاره کاملاً شبیه جرم زحل است. این موضوع باعث شده محققان جهان آن را در دسته "زحل داغ" قرار دهند.
پنج قلوی استفان؛ این مجموعه کهکشانی فشرده، در صورت فلکی اسب بالدار واقع شده و متشکل از پنج کهکشان است که چهار مورد از آنها به هم نزدیک هستند و انتظار میرود با یکدیگر ادغام شوند
سحابی شاه تخته؛ یکی از درخشانترین سحابیهایی است که در فاصله تقریبا ۷۶۰۰ سال نوری از زمین و در صورت فلکی نیمکره جنوبی قرار گرفته است. سحابی شاهتخته خانه ساختارهای معروف انگشت مانندی از گاز و غبار کیهانی است. سحابیها ابرهای عظیمی از گاز و غبار کیهانی هستند که در آنها ستارههای جدید شکل میگیرد.
سحابی حلقه جنوبی یا سحابی «هشت انفجار» که در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و یک ستاره در حال مرگ را احاطه کرده است؛ با وضوحی شگفت انگیز