نخست وزیر سوئد گفت: این کشور در بخش انرژی به شرایطی مانند اقتصاد جنگی رسیده است، زیرا بهای برق و گاز در سوئد تا سطح بی سابقه ای بالا رفته است.

بحران کمبود گاز و حامل‌های انرژی در اروپا که تامین کننده اصلی آن روسیه بوده، به مهمترین دغدغه کشورهای اروپایی تبدیل شده است.

با اینکه بسیاری از کشورهای غربی طی سال‌های اخیر مدعی تلاش برای کنار گذاشتن سوخت‌های فسیلی در مبارزه با تغییرات اقلیمی شده‌اند، پس از مواجهه با بحران انرژی ناشی از تحریم روسیه، به بازگشایی نیروگاه‌های قدیمی روی آورده‌اند که با فراورده‌های نفتی و زغال‌سنگ کار می‌کنند.

روسیه در واکنش به تحریم‌های اتحادیه اروپا پس از حمله این کشور به اوکراین، تحویل گاز خود به اروپایی‌ها را که بسیار به آن وابسته هستند کاهش داد.

در این شرایط اروپا به دلیل بحران سوخت ناشی از تحریم‌ها علیه روسیه، با افزایش سرسام‌آور بهای گاز روبه‌رو شده ‌است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ماگدالنا اندرسون» نخست وزیر سوئد امروز (چهارشنبه) با بیان این که این کشور در بخش انرژی به شرایط اقتصاد جنگی رسیده است، گفت: دولتش قصد دارد نزدیک به 30 میلیارد کرون (2 میلیارد و 880 میلیون دلار) یارانه به مهار فشارهای ناشی از هزینه های فزاینده انرژی بر خانوارهای این کشور اختصاص دهد.

دولت سوئد اعلام کرد که مجموع مبلغ در نظر گرفته شده به عنوان یارانه انرژی که افزون بر شهروندان و خانوارها به شرکت های این کشور نیز پرداخت خواهد شد، به 60 میلیارد کرون خواهد رسید.

قیمت معاملات آتی گاز روز سه‌شنبه به حد نصاب جدید 234.50 یورو در هر مگاوات ساعت رسید، زیرا اروپا برای قطع احتمالی گاز روسیه آماده می‌شود و کشورها برای پر کردن انبارهای زیرزمینی گاز قبل از زمستان رقابت می‌کنند.

در همین حال، شرکت روسی گازپروم روز سه شنبه هشدار داد که بر اساس برآوردهای محتاطانه قیمت‌ها ممکن است تا زمستان 60 درصد افزایش یابد.

117

بیشتر بخوانید:

مکرون پروتکل عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را امضا کرد

موافقت سنای آمریکا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو