به گزارش ایران پرس، در این نشست کارشناسان ارشد حوزه مبارزه با مواد مخدر ایران همراه با نمایندگان کشورهای افغانستان، چین، پاکستان، ترکیه، امارات، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، هند و روسیه حضور داشتند.
تقویت همکاری های منطقه ای در بخش اجرای دقیق قانون، ترویج کشت جایگزین، تمرکز بر روی کاهش تقاضا و تشویق سازمان های منطقه ای برای مشارکت بیشتر در امر مبارزه با مواد مخدر از اهداف اصلی این نشست اعلام شد.
شرکت کنندگان در این نشست تاکید کردند، مبارزه با مواد مخدر فرآیندی منسجم و هماهنگ باید باشد و مقابله جدا گانه هر کشور بدون راهبرد مشترک موفقیت آمیر نخواهد بود.
«اسدالله هادی نژاد» نماینده جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت، پیوند تروریسم و مواد مخدر در حال گسترش است و به همین دلیل همکاری های منطقه ای در ابعاد گسترده و تحت یک سند جامع راهبردی راهکاری اجتناب ناپذیر است.
وی افزود، پدیده مبارزه با مواد مخدر تنها با تلاش یک کشور به نتیجه نمی رسد بلکه مبارزه با آن نیازمند مشارکت تمام کشورهای منطقه و جهان است.
«سلامت عظیمی» وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز در این نشست گفت، مبارزه با مواد مخدر مشکل یک کشور نیست بلکه این معضل منطقه و جهان است.
افغانستان، بزرگ ترین تولید کننده مواد مخدر در جهان است و در حال حاضر حدود سه میلیون و ششصد هزار نفر، در این کشور معتاد به مواد مخدر هستند.
براساس گزارش سازمان ملل، تولید سالیانه مواد مخدر در افغانستان به 9 هزار تن رسیده است.
آمریکا و انگلیس در 16 سال گذشته با حضور نظامی در افغانستان نقش آشکاری در افزایش تولید مواد مخدر دراین کشور دارند.
ماینده های کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکیه و امارات متحده عربی نیز به اقداماتشان در روند این مبارزه اشاره کردند و بر ضرورت مشارکت جهانی در این راه تاکید کردند.
این نشست برای رسیدن به متن سند راهبرد مشترک بعد از ظهر امروز و فردا سه شنبه نیز بدون حضور خبرنگاران ادامه خواهد داشت.116/112
بیشتر بخوانید:
کارشناس افغان: امریکا عامل گسترش تولید مواد مخدر در افغانستان است
امریکا عامل اصلی گسترش تولید مواد مخدر در افغانستان