ایران پرس- چهاردهمین نشست کمیته مشترک همکاری های نظامی و دفاعی عمان و جمهوری اسلامی ایران به میزبانی تهران در حال برگزاری است.

در این نشست پنج روزه هیات عمانی به ریاست سرتیپ «حمد بن راشد البلوشی» با مسئولان عالی رتبه نظامی جمهوری اسلامی ایران گفتگو خواهند کرد.

موضوعاتی که در نشست  تهران  درباره  آنها گفت و گو می شود، علاوه بر توسعه مناسبات دو جانبه نظامی موجب تقویت همکاری ها و تامین امنیت مشترک خواهد شد.

«سلطان قابوس» پادشاه عمان در دیدار سال گذشته رییس جمهوری اسلامی از مسقط با قدردانی از رویکرد و آمادگی همیشگی ایران  برای برقراری روابط نزدیک‌تر با همسایگان و همکاری های منطقه ای، گفت: "تحکیم روابط ایران و کشورهای منطقه به نفع توسعه، امنیت و ثبات ‏منطقه است.‏"

دیدار حسن روحانی و سلطان قابوس 

 

با توجه به  اهمیت آبراه های دریایی در عرصه اقتصاد دریایی و گستردگی تردد کشتی‌های تجاری و نفتکش ها در دریاها؛ تامین امنیت دریایی  یک ضرورت است.

نیروی دریایی ایران امروز این توانمندی را دارد که با حضوری مقتدرانه درحفظ امنیت از کرانه‌های خلیج فارس و دریای عمان تا اقیانوس هند، و در هر نقطه ای که درآب‌های بین‌المللی نیاز به امنیت سازی باشد حضور یابد.

تجربه نزدیک به یک قرن نشان می دهد بیگانگان همواره به بهانه امنیت سازی در خلیج فارس عامل نا امنی و بحران سازی در منطقه بوده اند . هدف آن ها ایجاد وابستگی امنیتی و فروش میلیاردها دلار سلاح و حفظ پایگاه هایشان در منطقه است.

اهمیت نشست کمیته مشترک دفاعی تهران و مسقط

با توجه به این واقعیت ها و چالش ها؛ نشست تهران از دو جهت حائز اهمیت است. نخست آنکه نشان می دهد عمان بعنوان همسایه جنوبی ایران معتقد به تعاملات منطقه ای در سطحی بالا با ایران است. 

دوم آنکه برگزاری منظم نشست های مشترک دفاعی حاکی از اراده تهران و مسقط برای تقویت همگرایی های امنیتی و دور کردن کردن منطقه از سیاست های بحران ساز است.

سیاست های بحران ساز که از سوی مثلث امریکا، عربستان و اسراییل  طراحی و سازماندهی می شوند روی موضوع «ایران هراسی» و تهدید نشان دادن نقش منطقه ای ایران و متهم کردن  ایران به دخالت در کشورهای منطقه متمرکز شده است.

دام جدیدی برای کشورهای حوزه خلیج فارس

جیم والش کارشناس آمریکایی در این باره می گوید:

".. ترامپ با این ادعا سازی ها سعی دارد ایران را عکس العمل  های تند وادار سازد تا به این روش  ایران را به ایجاد بحران در منطقه  متهم کند."

 روزنامه رای الیوم چاپ لندن در مقاله ای به قلم عبدالباری عطوان نویسنده و تحلیلگر مسایل سیاسی از این روند بعنوان دام جدیدی برای کشورهای حوزه خلیج فارس نام می برد که تحت عنوان مقابله با خطر ایران نهاده شده است. 

البته در این نقشه همه شوم همه کشورهای عربی منطقه خلیج فارس با امریکا  و عربستان همسو نیستند. 

دریابان «عبدالله الرئیسی» فرمانده نیروی دریایی عمان در حاشیه اجلاس اخیر فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند درتهران با یادآوری نقش موثر ایران درحفظ ثبات و امنیت منطقه  تاکید کرد، روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عمان روابطی تاریخی و کهن است وسلطان قابوس پادشاه عمان تاکید بسیار زیادی بر گسترش روابط میان مسقط و تهران دارد.

نویسنده: جمشید امین زاده

133/110

بیشتر بخوانید:

تهران؛ میزبان چهاردهمین نشست نظامی ایران و عمان

نهایی شدن طرح انتقال گاز ایران به عمان تا سه ماه دیگر

دیدار حسن روحانی و سلطان قابوس