خوشرو، روز دوشنبه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با موضوع افغانستان برگزار شد، به افزایش شمار حملات تروریستی و خشونت بار در افغانستان در ماه های اخیر اشاره و آن را تداوم روندی دانست که پس از تجاوز آمریکا به افغانستان ایجاد شده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل بار دیگر بر حمایت همه جانبه جمهوری اسلامی ایران از افغانستان تاکید کرد.
همزمان، در تهران نیز تادامیچی یاماموتو Tadamichi Yamamoto نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد در امور افغانستان با مقامات ایران درباره مسایل افغانستان گفت و گو کرد.
حمایت ایران از افغانستان
سیاست قطعی و اصولی تهران حمایت از وحدت ملی افغانستان در راستای ایجاد ثبات در این کشور و همچنین همکاری با سازمان ملل درخصوص راهکارهای مربوط به استقرار صلح در افغانستان است.
لزوم شتاب بخشیدن به همکاری های ایران و افغانستان در عرصه های مختلف و استمرار مقابله با گسترش تهدیدات تا دفع کامل خطر گروه داعش در منطقه دو نکته مهم و کلیدی است که ایران بر آن تاکید داد.
نظامیان آمریکایی عامل اصلی ناامنی های افغانستان
واقعیت های افغانستان نشان می دهد از زمانی که این کشور پس از حادثه 11 سپتامبر و به بهانه مبارزه با تروریسم به اشغال امریکا در آمد، این کشور ناامن تر شد.
مشکلاتی همچون ادامه آوارگی میلیون ها نفر و فعالیت قاچاق چیان مواد مخدر و نابودی زیر ساخت های کشاورزی و اقتصاد بومی این سرزمین نیز باقی است.
امروز افغانستان از نبود نیروهای متخصص و کمبود مدرسه و دانشگاه و نبود خدمات درمانی کافی رنج می برد.
با این حال امنیت همچنان حرف اول را می زند.
امنیت نیز بدون اقدامات هماهنگ جامعه جهانی و حمایت از دولت وحدت ملی افغانستان فراهم نخواهد شد.
گزارش اخیر «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، به شورای امنیت نشان داد وضعیت امنیتی در افغانستان روبه وخامت بیشتری گذاشته و به بالاترین حد خود از سال 2001 رسیده است.
مردم افغانستان سالهای زیادی است که متحل رنج های فراوان شده اند.
ایران مثل همیشه در کنار افغانستان
ایران با میزبانی سخاوتمندانه خود از پناهجویان، به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل شده است.
«سیوانکا داناپالا»، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران در همایش گرامیداشت 20 ژوئن (روز جهانی پناهنده) در اردوگاه اتباع خارجی مشهد (شمال شرق ایران) با بیان این مطلب گفت:
«جمهوری اسلامی ایران با روح صلح طلبی و انسان دوستی خود که حاکی از آموزه های دینی است همیشه فراتر از معاهدات بین المللی در خدمت پناهجویان بوده و در حوزه های بهداشت، معیشت و آموزش و پرورش خدمات ارزنده ای به پناهجویان ارائه کرده است.»
اما درد و رنج و آوارگی مردم افغانستان جز با بازگشت ثبات و امنیت به این کشور پایان نخواهد یافت.
این واقعیتی است که نماینده ایران در سازمان ملل بار دیگر به آن اشاره کرده است.134/111
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتر بخوانید:
خرازی: هدف آمریکا آزادی افغانستان نیست/ امنیت افغانستان، امنیت ایران است
معاون اول مجلس سنای افغانستان: امریکا اراده ای برای مبارزه با تروریسم در افغانستان ندارد
وزیر راه افغانستان: تلاش سه کشور ایران، افغانستان و هند در چابهار به بار نشست