وزیر امور خارجه نروژ، از اقدام رژیم صهیونیستی مبنی بر اخراج نیروهای بین المللی در فلسطین ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایران پرس، «اینه ماری اریکسون سوریده» وزیر امور خارجه نروژ سه شنبه شب در بیانیه ای با ابراز نگرانی شدید از پایان فعالیت هیأت بین المللی که بیش از 22 سال است که در فلسطین حضور دارد، اعلام کرد: "تصمیم یکجانبه اسرائیل، به معنای پایانی براجرای بخش مهمی از پیمان  1993 اسلو است."

«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه سیاست های خودسرانه و در اقدامی بر خلاف مقررات بین المللی، قصد دارد از ادامه فعالیت نیروهای بین المللی موقت در الخلیل ممانعت به عمل آورد.

پس از کشتار 30 نمازگزار فلسطینی در«مسجد ابراهیمی»، توسط یک صهیونیست به نام «باروخ گلدشتاین»  Baruch Goldstein، توافق نامه اعزام ناظران بین المللی (به شکل موقت) درالخلیل موسوم به «تیف» میان رژیم صیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین امضا شد. 

نیروی بین المللی موقت مرکب از ناظران غیرنظامی از کشورهای نروژ، ایتالیا، سوئد، سوئیس و ترکیه است که از سال 1997 در الخیل مستقرهستند. وظیفه این نیرو گزارش موارد نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی در الخیل است.

صدها شهرک نشین افراطی که از حفاظت هزاران سرباز ارتش اسرائیل برخوردارند در قلب شهر الخلیل که محل اقامت بیش از 200 هزار فلسطینی است زندگی می کنند.

از سوی دیگر درپیمان اسلو (1993)، یک چارچوب مشخص برای حل ‌و فصل کامل درگیری میان دو طرف تعیین شد.

قرار بود پیمان اسلو فقط برای یک دوره پنج ساله باشد و سپس جای خود را به یک توافق دائمی بدهد؛ اتفاقی که هرگز نیفتاد.

بر اساس این پیمان، مسائلی مانند وضع قدس، آوارگان فلسطینی، شهرک‌های صهیونیستی، مسائل امنیتی و تعیین مرزها باید در توافق دائمی حل ‌و فصل می‌شدند اما این اتفاقات نیز حتی در متمم اسلو موسوم به "پیمان اسلو2 " که در 1995  به امضا رسید، هرگز رخ نداد.

133/118

بیشتر بخوانید:

آر ت ب اف: تغییر نقش امریکا به نفع اسرائیل، 25 سال پس از پیمان اسلو

محمود الزهار گروههای فلسطینی را به مخالفت با معاهده اسلو فراخواند