ایران پرس‌- صندوق کودکان ملل متحد «یونیسف» از کشته یا زخمی شدن روزانه به طور میانگین هشت کودک یمنی بر اثر حملات ائتلاف سعودی خبر داد.

یونیسف اعلام کرده است میلیون‌ها  کودک در یمن شاهد خشونت و درگیری شدید در 31 منطقه مورد مناقشه از جمله الحدیده، تعز، حجه و صعده هستند.

عربستان سعودی در جنگ ضد یمن مرتکب جنایت جنگی متعددی ضد اقشار مختلف مردم یمن شده است اما جنایت محسوس و غیرمحسوس علیه کودکان یمنی را می توان هولناک ترین جنایت جنگی ائتلاف سعودی در یمن عنوان کرد.

 کشته و زخمی کردن، تنها جنایت ائتلاف سعودی علیه کودکان یمنی نیست.محاصره همه جانبه یمن و ممانعت از ارسال کمک های بشردوستانه حتی تبعاتی وخیم تر از کشتن و زخمی کردن برای کودکان یمنی داشته است زیرا این راهبرد سبب «گرسنه نگه داشتن عمدی» کودکان شده است.

عربستان و متحدانش در شرایطی جنایت «گرسنه نگه داشتن عمدی» کودکان یمنی را در قالب حفظ محاصره همه جانبه ادامه می دهند که مطابق ماده 48 پروتکل الحاقی اول کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو 1949؛ «گرسنه نگه داشتن غیرنظامیان گروه متخاصم، تخریب لوازمی که برای زندگی آنان ضروری است و وارد کردن خسارت‌های گسترده و طولانی مدت در محیط زیست ممنوع است.»

با شکست عربستان در نیل به اهدافش در یمن، جنایات این رژیم به منظور تحت الشعاع قراردادن ناکامی‌هایش ابعاد هولناک‌ تری به خود گرفته است.

این موضوع باعث شده که جهانیان همچنان شاهد تداوم تراژدی باشند که رژیم  آل سعود با جنایاتش علیه مردم یمن رقم زده است.

«رادنی شکسپیر» تحلیل گر مسائل سیاسی در بریتانیا در این زمینه گفت : «تجاوز عربستان به یمن و کشتار زنان و کودکان این کشور، نسل کشی است.»

کودکان همچنان قربانیان اصلی هستند که شرایط آنها صرفاً با صدور قطعنامه‌ها سازمان‌های بین المللی چون شورای امنیت سازمان ملل تغییر نمی یابد بلکه قطع کمک‌ها و حمایت‌های پشت پرده غرب از عربستان و متحدانش و فشار به عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن می تواند تا حدودی امنیت را به کودکان یمنی بازگرداند.

در بعد خارجی سیاست‌های جنگ افروزانه و ماجراجویانه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان نتایجی جز شکست و فجایع بشری نداشته که باعث تنزل بیش از پیش  جایگاه عربستان و مطرح شدن بیش از پیش این کشور بعنوان ناقض حقوق انسانی و جنایتکار جنگی در عرصه جهانی شده است.

در چنین فضایی مجامع حقوقی خواستار مجازات مقامات سعودی به عنوان مسبب حوادث فاجعه بار یمن شده اند. این موضوع باعث شده است تا رویاهای جاه طلبانه و بلند پروازانه  ولیعهد عربستان کم کم رنگ باخته و جای خود را به کابوس هایش در خصوص مورد  پیگرد بین المللی قرار گرفتن بدلیل جنایاتش دهد.

به ویژه آنکه در سال‌های اخیر برای دومین بار نام عربستان در فهرست رژیم‌های ناقض حقوق کودکان قرار گرفته است و چنین فضایی اتخاذ تصمیماتی بین المللی را علیه عربستان بدلیل جنایاتش در یمن محتمل ساخته است.

در این زمینه دیده بان حقوق بشر اروپا- خاورمیانه تاکید دارد که  گنجانده شدن مجدد نام ائتلاف زیر نظر عربستان در فهرست سیاه ناقضان حقوق  کودکان اتفاق مهمی است زیرا این فهرست می تواند یکی از مستندات دیوان کیفری بین المللی جهت پیگرد طرف‌هایی باشد که به ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت متهم شده اند. 

141/118

بیشتر بخوانید:

سعودی ها 842 بار آتش بس در "الحدیده" را نقض کردند

هشدار یونیسف درباره دور جدید کشتارکودکان یمنی/ تحلیل