در ادامه تحرکات برجامی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، وزیر امور خارجه روسیه از ابتکار اتحادیه اروپا در ایجاد سازو کار مالی حفظ برجام در مقابل تحریم های آمریکا حمایت کرد.

به گزارش ایران پرس، «سرگئی لاوروف»، روز شنبه در جمع خبرنگاران در نیویورک اعلام کرد: مسکو از ابتکار اروپایی برای ایجاد سامانه مبادلات مالی جایگزین با ایران حمایت می کند و خروج شرکت های اروپایی را از این کشور، اشتباهی بزرگ می داند.

لاوروف گفت: روسیه در این ساز و کار مالی در کنار اروپا خواهد بود.

وزیر امور خارجه روسیه در این زمینه به موضوع حذف دلار از معاملات تجاری هم پرداخت و گفت این رویکرد به عنوان یکی دیگر از راه های مقابله با تحریم های آمریکا ضد ایران از مدت ها قبل مورد قبول شرکای برجام قرار گرفته و در حال تحقق عملی است.

مسکو و پکن نیز در نظر دارند همانند اتحادیه اروپا سازو کار مالی مستقلی را برای حفاظت از فعالیت شرکت‌ های‌ خود در ایران مقابل تحریم‌های آمریکا ایجاد کنند.

لاوروف تاکید کرد: از دست دادن بازار ایران آسان است ولی بازگشت به آن مشکل خواهد بود.

براساس همین واقعیت، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده که این اتحادیه ساز و کاری مالی خود را به منظور حفظ روابط تجاری با ایران در برابر تحریم های آمریکا، تا ماه نوامبر اجرایی می کند.

وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس خبری روز شنبه در نیویورک علاوه بر جنبه های اجرایی حفظ برجام به اهمیت منطقی آن نیز اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران به طور کامل به تعهدات برجامی خود پای بند بوده است بنابراین مسکو تمام توان خود را برای حفظ این توافق مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل، به کار خواهد گرفت.

در همین راستا «وانگ یی» Wang Yi وزیر امور خارجه چین نیز روز جمعه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، خواستار حفظ برجام شد و تاکید کرد: این توافق بین المللی، تامین کننده منافع مشترک همه طرف های آن و در مقیاسی بزرگ‌ تر، منافع جامعه جهانی است.

نشست برجامی در نیویورک

نیویورک در یک هفته گذشته شاهد یکی از گسترده ترین تحرکات دیپلماتیک تاریخ سازمان ملل بود؛ با موضوع حمایت از توافق هسته ای برجام.

در پایان نشست برجامی در نیویورک؛ وزیران خارجه ایران و کشورهای گروه چهار به علاوه یک، بیانیه 12 بندی منتشر کردند.

در این بیانیه بر اعلام تعهد مجدد کشورهای عضو برجام بر اجرای کامل و موثر این توافق، از جمله در حوزه رفع تحریم‌ها تاکید و اعلام شده است رفع‌تحریم‌ها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش کلیدی و حیاتی برجام است. 

برهمین اساس «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران هنگام بازگشت از سفر به نیویورک، حمایت کشورها از برجام را دستاورد هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل برشمرد و گفت مواضع صریح و بحق ایران موجب شد آمریکایی ها هیچ دستاوردی نداشته باشند.

احتمالا هواپیمای روحانی به تهران نرسیده بود که «آنتونیو گوترش» António Guterres دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام کرد، سازمان ملل بار دیگر حمایت خود را از برجام و اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت این سازمان اعلام می کند.

اکنون روحانی به تهران بازگشته است اما منطق جمهوری اسلامی ایران در قالب موضع گیری مقامات کشورها در دفاع از برجام و رد یکجانبه گرایی آمریکا، همچنان تریبون های نیویورک را در اختیار دارد.

 135/112

بیشتر بخوانید :

نشست برجامی در نیویورک؛ تعهد به همکاری اقتصادی با ایران

برگزاری نشست‌ کمیسیون مشترک برجام در نیویورک

نخست وزیر بریتانیا: ایران به برجام پایبند است

صالحی: حمایت از برجام راهبرد مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا است

نشست برجامی در نیویورک