ایران پرس- با وجود پایان داعش و پایان بحران تروریسم در سوریه، واشنگتن همچنان به تلاش های خود برای برهم زدن ثبات این کشور ادامه داده و سیاست های این کشور برای سرنگونی بشار اسد رئیس جمهور قانونی سوریه، به دقت دنبال می شود.

در تازه ترین اقدامات برای برهم زدم ثبات منطقه و دخالت در امور داخلی سوریه، «یوری شویتکین» معاون کمیته دفاعی دومای روسیه گفته، طرح ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش برای ایجاد نیروی امنیت مرزی در سوریه با هدف سرنگونی «بشار اسد» صورت می‌گیرد.

به گفته وی، کاخ سفید در حال کمک به ایجاد «نیروی امنیت مرزی» در سوریه با استفاده از نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) است.

آنطور که رویترز گزارش داده، مسکو این اقدام را محکوم کرده است و همزمان آنکارا حمایت واشنگتن از این تحرکات را که به تیرگی بیشتر روابط آنکارا-واشنگتن می‌انجامد، «غیرقابل قبول» می‌داند.

نقش مهم ایران، روسیه و ترکیه در پایان بحران سوریه

ایران، روسیه و ترکیه از طریق شکل دهی به یک مثلث دیپلماتیک، توانسته اند برای پایان دادن به بحران سوریه نقش مهمی ایفا کنند.

با این وجود آمریکا و متحدانش که خود را بازنده تحولات سوریه می دانند همچنان امیدوارند از طریق یارگیری های جدید و طرح های ضدامنیتی تازه در سوریه، بار دیگر اوضاع این کشور را ناآرام کنند.

یکی از این مداخلات که در هفته های اخیر اتفاق افتاد، حملات هوایی رژیم صهیونیستی به نیروهای مقاومت در سوریه بود که بی تردید با حمایت واشنگتن رخ داده و برگی تازه از دخالت های بیرونی در امور داخلی سوریه به شمار می رفت.

از جمله تحرکات دیگر، آموزش نیروهای کُرد برای مبارزه با دولت اسد و همزمان درگیری با نیروهای ترکیه در خاک سوریه است که این نیروهای به اصطلاح دموکراتیک هم در سایه حمایت آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی اقدام به درگیری با نیروهای دولتی سوریه می کنند.

ائتلاف به اصطلاح ضدتروریسم؛ بهانه ای برای مداخله در امور سوریه 

همزمان، تلاش برای برهم زدن اتحاد سه گانه ایران، روسیه و ترکیه و طرح اتهامات تازه علیه دولت اسد برای استفاده از سلاح های کشتار جمعی، همه و همه از جمله طرح های سیاسی، نظامی و تبلیغاتی ائتلاف ضد اسد است که امیدوار است در نبود داعش بتواند دولت سوریه را همچنان تضعیف کند.

حالا که دیگر ائتلاف به اصطلاح ضد تروریسم بهانه ای برای مداخله در امور سوریه به بهانه حضور داعش ندارد، دخالت های نظامی و سیاسی آن در امور داخلی دمشق، به خوبی ماهیت واقعی این ائتلاف و مداخلات پنج ساله در امور سوریه را نشان داده و روشن می کند که این ائتلاف هیچ گاه مبارزه با تروریست های داعش را در دستورکار خود نداشته و بیشتر به دنبال تغییر دولت اسد و روی کار آوردن یک دولت دست نشانده در سوریه بوده است.

با این که به ظاهر کشورهای اروپایی عضو ائتلاف ضد تروریسم با واشنگتن برای دخالت مستقیم در امور سوریه همراهی نمی کنند اما به نظر می رسد که با توجه به بحران آوارگان که اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار داده است، اروپایی ها نیز باید به ایران، روسیه و ترکیه پیوسته و در فرآیند بازسازی سوریه که بتواند مهاجران سوری را به خانه های خود بازگردانند، مشارکت کند.

اروپا باید بین دوراهی حمایت از واشنگتن و ادامه بی ثباتی در مرزهای شرقی خود و همراهی با ایران و پایان بحران آواراگان دست به یک انتخاب راهبردی بزند.

نویسنده: مصطفی انتظاری هروی

133/110

بیشتر بخوانید:

کمک نظامی امریکا به تروریست ها در سوریه/ ویدئو

هدف امریکا از استقرار پایگاه های نظامی در سوریه چیست؟

کردهای تحت حمایت امریکا به دنبال تصاحب یک سوم از خاک سوریه