«رجب طیب اردوغان» گفت: برخی از کشورهای غربی در این اندیشه هستند که، چگونه آرامش و ثبات در ترکیه را برهم بزنند، اما آنان باید بدانند که هیچ کشوری نخواهد توانست ترکیه را دچار ناآرامی کند.
رجب طیب اردوغان طی سه سال گذشته، بارها دولت های غربی به رهبری آمریکا را به برهم زدن ثبات و آرامش ترکیه متهم کرده است.
بهترین نمونه برای اثبات ادعای رئیس جمهوری ترکیه، حمایت آمریکا و برخی از دولت های غربی از حزب کارگران کردستان ترکیه و همچنین کردهای سوریه و عراق است.
مقامات آنکارا بر این باورند در شرایطی که ارتش ترکیه با تمامی امکانات خود به جنگ با کردهای ترکیه و کردهای منطقه رفته است، آمریکا با حمایت های تسلیحاتی و لجستیکی از اعضای این گروه و ارائه مشاوره های نظامی به آنان، در واقع، به جنگ با این کشور در خاورمیانه رفته است.
در همین ارتباط، روزنامه ینی شفق ترکیه در شماره اخیر، نوشت: شواهد و اعترافات شماری از اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک. ک.) و یگان های مدافع خلق (ی. پ. گ.) نشان می دهد که، آمریکا از این گروه ها همچنان حمایت می کند.
در حالی که، حزب کارگران کردستان ترکیه بیش از 30 سال است که علیه دولت مرکزی آنکارا می جنگد.
این درحالی است که، تا پیش از این، ترکیه و آمریکا یکدیگر را متحدان استراتژیک قلمداد می کردند.
مقام های دولت آنکارا همچنین تاکید دارند، فشارهای آمریکا بویژه پس ازکودتای نافرجام ماه ژوئیه سال 2016 میلادی، با هدف فروپاشی و اضمحلال اقتصاد ترکیه در دستورکار قرار گرفته است.
درهمین راستا، مقام های ترکیه به افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی ترکیه در برابر ارزهای بین المللی بویژه دلار آمریکا اشاره می کنند.
مقام های آنکارا براین باورند که، مشکلات اقتصادی اخیر ترکیه، با برنامه ریزی های آمریکا و با هدف آسیب رساندن به اقتصاد ترکیه و فشارهای هرچه بیشتر براین کشور صورت می گیرد.
ازهمه مهمتر، اتهام مشارکت آمریکا در کودتای نافرجام ماه ژوئیه سال 2016 میلادی است که طی نزدیک به سه سال گذشته بر روابط دو کشور سایه انداخته است.
مقام های ترکیه سفیر سابق آمریکا در آنکارا را به مشارکت در کودتای نافرجام 15 ژوییه 2016 میلادی متهم کرده اند.
«سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه اخیراً اعلام کرد: «جان باس» (John Bass) سفیر سابق آمریکا در آنکارا درکودتای نافرجام ماه ژوییه سال 2016 میلادی در ترکیه مشارکت داشته و از آن حمایت کرده است.
با توجه به اختلاف های جاری ترکیه با آمریکا و تشدید روزافزون این اختلاف ها، دیگر نمی توان دوکشور را متحد استراتژیک یکدیگر در خاورمیانه قلمداد کرد.
به همین دلیل است که، به نظر می رسد همگرایی ترکیه با روسیه و کشورهای آسیایی و واگرایی این کشور از آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در دستور کار رهبران دولت آنکارا قرار گرفته است.
138/110
نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی
بیشتر بخوانید:
اردوغان: فشارها سبب تغییر مسیر ما نخواهد شد+ ویدئو
رایزنی تلفنی ماکرون و اردوغان/تاکید فرانسه بر اهمیت ثبات اقتصادی ترکیه
اقتصاد ترکیه؛ محور گفت وگوی تلفنی «مرکل» و «اردوغان»