در همین ارتباط ، "آناتولی سیداراف" فرمانده ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی بار دیگر در زمینه انتقال فعالیتهای تروریستی از خاک افغانستان به آسیای مرکزی هشدار داد.
«آناتولی سیداراف در نشست ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی که به صورت مجازی برگزار شد در سخنانی درباره تهدیدهای امنیت منطقهای ، یکی از مشکلات اصلی کشورهای آسیای مرکزی را قاچاق مواد مخدر از افغانستان و فعالیتهای شبه نظامیان تروریست در این کشورها دانست.
تلاش های آمریکا به منظور بی ثبات سازی منطقه آسیای مرکزی در شرایطی صورت می گیرد که گفته می شود این کشور سلطه گر در آستانه حذف کامل از نفوذ در منطقه آسیای مرکزی قرار گرفته است.
در این زمینه، انتقال تروریست ها از سوریه و عراق و حتی دیگر مناطق جهان به منطقه آسیای مرکزی از سوی آمریکا را باید تلاشی به منظور محبوس کردن روسیه و دیگر کشورهای مستقل مخالف سیاست های آمریکا در منطقه بویژه ایران و چین تلقی کرد.
در عین حال ، چنین به نظر می رسد که موضوع منتقل کردن بازماندگان گروه تروریستی و شکست خورده داعش از مناطق غرب آسیا به سمت مناطق دیگر بویژه آسیای مرکزی با هدف بر هم زدن تعادل و تمرکز ایران و روسیه ازمنطقه غرب آسیا صورت می گیرد. به عبارت دیگر، انتقال بازماندگان گروه تروریستی داعش به آسیای مرکزی، حربه آمریکا برای دور کردن تهران و مسکو از غرب آسیا بویژه سوریه است.
در همین ارتباط ، باید گفت: با انتقال اعضای گروه تروریستی داعش به آسیای مرکزی هم آمریکا و هم رژیم صهیونیستی و حتی رژیم مرتجع سعودی سود میبرند. به همین دلیل است که آمریکا ، رژیم نژادپرست اسرائیل و عربستان تمایل دارند ، ایران و روسیه را در آسیای مرکزی مشغول کنند تا در عمل تمرکز این دو کشور از سوریه برداشته شود، علی الخصوص که ایران و روسیه به لحاظ امنیتی به منظقه آسیای مرکزی بسیار حساس هستند.
شاید به همین دلیل بود که از سال 2018 میلادی ، دیپلمات های آمریکایی مقیم آسیای مرکزی ضمن پیشنهاد مبالغی پول به دولت های آسیای مرکزی، تلاش کرده اند در ابتدا بازماندگان گروه تروریستی داعش که اتباع آسیای مرکزی بویژه تاجیکستان و ازبکستان بودند ، به خانه هایشان بازگردند.
در سه سال گذشته این سیاست آمریکا به صورت رسمی و در سطح جمهوری های آسیای مرکزی به شدت تبلیغ می شده است. این در حالی است که دولت آمریکا تمامی سیاست های سلطه گرانه و مخالف دولت های مستقل را به صورت مخفی انجام می داده است . در این ارتباط ، آمریکا تلاش کرده است با تبلیغ این سیاست ، ایران و روسیه را به این منطقه معطوف سازد تا بتواند اهداف خود را در سوریه گام به گام پیش ببرد.
در همین ارتباط، "مالک جمعه گل اف" رئیس سابق نهاد اطلاعاتی وزارت دفاع قرقیزستان و کارشناس برجسته نظامی در آسیای مرکزی ، گفته است: "غرب به دنبال ایجاد بیثباتی درآسیای مرکزی است و افغانستان همچنان به عنوان بحرانی ترین نقطه در نزدیکی مرزهای این منطقه قرار دارد. آمریکا با حمایت و تامین مالی انتقال شبه نظامیان از غرب آسیا به افغانستان ، تلاش می کند سایه تهدید در آسیای مرکزی همچنان باقی بماند".
با توجه به این واقعیت ها ، چنین به نظر می رسد آمریکا به منظور حذف نشدن از منطقه آسیای مرکزی به هر اقدامی دست می زند. نمونه دیگر این بخش از تلاش های آمریکا ، می توان به اعلام پرداخت مبالغی پول به رسانه های محلی در ازبکستان به منظور بهره برداری آمریکا است.
در یک جمع بندی کلی از سیاست های آمریکا در آسیای مرکزی ، باید گفت: رهبران این کشور سلطه گر آخرین تلاش های خود را جهت ادامه نفوذ در آسیای مرکزی به کار بسته اند. در همین ارتباط ، انتقال اعضای گروه تروریستی داعش به آسیای مرکزی و بازی با رسانه های این منطقه را می توان از آخرین تلاش های این کشور سلطه گر با هدف ماندن در این منطقه قلمداد کرد. // 114
نویسنده: محمدعلی طالبی