به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علیرضا زالی شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به آخرین آمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در شهر تهران اشاره کرد و افزود: مجموعه تعداد بیماران بستری شده کرونایی در تهران به هفت هزار و ۶۴۰ مورد رسید که هزار و ۸۴۴ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
وی با اشاره به اینکه در ۲۴ ساعت گذشته میزبان یکهزار و ۳۰۰ بیمار جدید کرونایی بودیم که ۲۴۳ مورد بدحال بودند و مستقیماً در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند، گفت: متاسفانه عدد دیگری که میتواند نگرانکننده باشد این است که ۱۷ هزار و ۲۰۰ بیمار به صورت سرپایی در ۲۴ ساعت گذشته در شهر تهران مراجعه کردند که از این تعداد ۴ هزار نفر به بخش بهداشت و بیش از ۱۳ هزار نفر به بخش درمان مراجعه داشتند.
زالی تصریح کرد: در حال حاضر در تهران کلینیکهای سرپایی و بستری موقت را راهاندازی کردیم و هر شب در تهران بین ۱۵۰۰ تا ۲ هزار بیمار در آنجا تحت درمان قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه تختهای بیمارستانها در حال پر شدن هستند، گفت: در حال ظرفیتسازی هستیم تا مجموعه جدید را به بخشهای بیمارستانی اضافه کنیم اما همین الان که آخرین آمار را بررسی میکردم، دیدم که ۵۲۰ بیمار در بخش اورژانس آماده ورود به تختهای اورژانسی هستند لذا به محض اینکه تخت خالی شود ۵۲۰ بیماری که در بخش اورژانس هستند وارد بخشهای بستری خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه با راه اندازی سامانه ۶۰۷۰ تلاش میکنیم تا جایابی برای بیماران جدید صورت بگیرد، گفت: در مراسم جمعی و در عروسیها، افراد به صورت نزدیک با هم در مواجه هستند و در هنگام تناول غذا ماسک را بر میدارند که این مساله موجب میشود تا شانس بروز بیماری افزایش پیدا کند.
زالی در ادامه با تاکید براینکه فرد مبتلا میتواند ویروس را به صورت گسترده پخش کند، افزود: ویروس بین ۱۴ تا ۳۰ دقیقه در محیطهای بدون تهویه میتواند باشد و در مواردی در همین تهران توانسته بودیم ویروس زنده را در فضا پیدا کنیم.
زالی گفت: خیلی از افرادی که به ما مراجعه میکنند متعلق به یک خانواده هستند لذا خوشههای خانوادگی بسیار خطرناک است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تصریح کرد: خیز پنجم به نظر میرسد از نظر دامنه، سرعت، شتاب و میزان درگیری نسبت به چهار خیز قبلی بشدت نگران کننده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه از نرخ واکسیناسیون در کشور رضایت نداریم و این موضوع مطلوب نیست، گفت: در تهران مانند اکثر استانها دوره انقطاع را در دریافت واکسن داشتیم که موجب نارضایتی شهروندان شد.
او ادامه داد: واکسیناسیون یکی از موثرترین، سهل الوصولترین، سریعترین و کاراترین روشها برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ است، لذا اثربخشی آن در عرصه جهانی به اثبات رسیده است، زیرا سبب کاهش مرگ و میر و کاهش بستری ها میشود و میتواند نقش موثری در کاهش مرگ و میر داشته باشد و به هر حال متناسب با جمعیت کشور واکسیناسیون انجام نشده است.
زالی با اشاره به آخرین اخبار واکسیناسیون در تهران، گفت: در تهران یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر واکسن را دریافت کردهاند که از این تعداد عدهای دز دوم را دریافت کردند، در استانی مانند تهران که ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد این عدد مطلوب نیست و حتما باید به سرعت شتاب پیدا کند.
او ادامه داد: اگر با این سرعت کند واکسیناسیون انجام شود، فرایند اثربخشی واکسن برای جلوگیری از گسترش ویروس هم دیرتر میشود، هرچه زمان طولانیتر شود آثار واکسن هم دچار آسیب میشود لذا باید شتاب بیشتری بگیریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه شرایط کشور در مقابله با بیماری مطلوب نیست، گفت: باید همه کشور پنجره واحدی را برای حل مشکلات بیماری در پیش بگیرند؛ لذا وزارت صنعت، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و وزارت خارجه باید فراتر از آنچه که اقدام کرده اند، عمل کنند.// 114
بیشتر بخوانید:
جان باختن حدود 4 میلیون و 100 هزار نفر در جهان بر اثر ابتلا به کرونا
ایمنی موثر واکسن رازی کووپارس در برابر ویروس کرونا
آخرین آمار مبتلایان به کرونا در کشور، فوت 175 بیمار در شبانه روز گذشته