ایران پرس - «کریستین لاگارد» Christine Lagarde رئیس صندوق بین المللی پول، روز جمعه هشدار داد، سیاست مالیاتی رئیس جمهوری آمریکا، پیامدهای منفی خواهد داشت.

کریستین لاگارد تصریح کرد که اصلاحات ساختاری در نظام مالیاتی و اقتصادی که «دونالد ترامپ‏» در آمریکا به اجرا گذاشته است بی شک کسری بودجه و بدهی های این کشور را در میان مدت افزایش خواهد داد ،کما اینکه میزان بدهی های آمریکا از 20 هزار میلیارد دلار نیز فراتر رفته است.

از دیدگاه وی، اقتصاد امریکا به دنبال افزایش دستمزدها باافزایش شاخص قیمت کالا و ‏خدمات مصرفی مواجه خواهد شد و با بالا رفتن نرخ تورم، بانک مرکزی آمریکا مجبورخواهد بود نرخ سود بانکی را افزایش دهد.

لاگارد پیشتر نیز اصلاحات مالیاتی ترامپ را برای بازار سهام، خطرناک دانسته بود.

البته این فقط نهادهای مالی بین المللی نیستند که نگران اصلاحات مالیاتی ترامپ هستند.

کشورهای بزرگ اروپایی نیز دغدغه های مشابهی دارند.

در دسامبر2017 پنج اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا به آمریکا هشدار دادند که اصلاحات اساسی مالیاتی‌ این کشورممکن است باعث نقض تعهدات بین المللی امریکا شود.

اعتراضات به اصلاح ساختار نظام مالیاتی ترامپ

وزرای دارایی کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و اسپانیا درنامه ای به «استیون منوچین» Steven Mnuchin وزیر خزانه داری آمریکا، با ابراز نگرانی از طرحهای مالیاتی این کشور هشدار دادند، این تغییرات بر تجارت بین المللی تاثیرات منفی زیادی خواهد گذاشت.

اصلاحات مالیاتی مد نظر ترامپ در چارچوب رویکرد کلی اقتصادی وی مطرح شده است.

رویکرد ترامپ را می توان رویکرد حمایت گرایی دانست.

برنامه اصلاحات مالیاتی مد نظر ترامپ نیز صراحتا به مفهوم حمایت همه جانبه از شرکت های آمریکایی در برابر رقبای خارجی آنها است.

ترامپ بارها تاکید کرده که یکی از اولویت های اصلی وی، بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا است و دراین چارچوب وی هوادار افزایش تعرفه ها و عوارض وارداتی به منظور جلوگیری از واردات به آمریکا و نیز کاهش مالیات ها بویژه برای طبقه ثروتمند و سرمایه دار به منظور افزایش سرمایه گذاری و اشتغال در داخل آمریکا است.

این اصلاحات مالیاتی نه فقط در خارج ازآمریکا، بلکه درداخل این کشور نیز منتقدان جدی دارد.

«چاک شومر» Chuck Schumer سناتور دموکرات هشدار داد که این اصلاحات مالیاتی پول بیشتری رابه جیب ثروتمندان و بزرگترین شرکت ها خواهد آورد در حالیکه افزایش مالیات، میلیون ها نفر از طبقه متوسط را شامل خواهد شد.

خواسته کشورهای بزرگ اروپایی این است که برنامه اصلاحات مالیاتی دولت آمریکا به نحوی اجرا شود که پایبندی این کشور به تعهدات بین المللی اش نیزحفظ شود.

مخالفت های داخلی جدی نیز با این اصلاحات وجود دارد.

به گفته «برنی سندرز» Bernie Sanders سناتور آمریکایی:

"جمهوریخواهان کنگره به دنبال کاهش مالیات برای میلیونرها و میلیاردرها هستند. بیش از شش هزار لابی گر یعنی بیش از نیمی از کل لابی گرها در واشنگتن دی سی، روی لایحه مالیاتی دولت ترامپ کار کردند و این جای تعجب نیست، زیرا این لایحه، هدیه ای به شرکت های بزرگ است."

ترامپ با اجرای اصلاحات مالیاتی خود عملا با حمایت گرایی از شرکت ها و سرمایه گذاران بزرگ موجب ایجاد زیان های زیادی برای شرکت های غیر آمریکایی اعم از اروپایی و آسیایی خواهد شد.این مساله می تواند واکنش متقابل آنها را به دنبال داشته و موجب ایجاد جنگ تجاری در سطح بین المللی شود.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

116/112

بیشتر بخوانید:

جدال سیاسی بر سر کاهش مالیات ها در امریکا/ تحلیل

امضای قانون جدید مالیاتی آمریکا توسط ترامپ/ تحلیل

تلاش ترامپ برای تصویب لایحه اصلاح نظام مالیاتی / تحلیل

 

اعتراضات به اصلاح ساختار نظام مالیاتی ترامپ