"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه طی هشداری اعلام کرد: عملیات ارتش ترکیه درخاک سوریه می تواند به پراکنده شدن و نفوذ تروریست های داعش به سایر کشورها ازجمله کشورهای عضو جامعه مستقل مشترک المنافع "همسود" منجر شود.
درارتباط با عملیات نظامی ترکیه درشمال سوریه، چند نکته قابل تامل وجود دارد.
مهمترین موضوع دراین ارتباط، همزمانی عملیات به اصطلاح "چشمه صلح" ارتش ترکیه درشمال سوریه با فرار تروریست های داعش است.
درپی شکست گروه تروریستی داعش درسوریه، مناطقی درشمال این کشور به منظور نگهداری تروریست های داعشی درنظر گرفته شد.
این مناطق همگی تحت کنترل شبه نظامیان کرد قرار داشتند.
بدیهی است که، با ورود ارتش ترکیه به این مناطق، تروریست های داعش می توانند به هرجا پراکنده شوند.
پیش از این نیز، رئیس جمهوری روسیه گفته بود: عملیات نظامی ارتش ترکیه درشمال شرق سوریه موجب فرار تروریست های داعش از این منطقه میشود و وی مطمئن نیست که، ارتش ترکیه بتواند به سرعت مناطق شرق سوریه را تحت کنترل خود درآورد.
درزمینه اهداف عملیات جدید نظامی ترکیه درشمال سوریه و حمله به شرق فرات و گستره این عملیات، "لاوین بالی" فعال رسانه ای کرد و کارشناس مسائل سیاسی و امنیتی گفته است:
"اگر هدف دولت آنکارا آوردن آوارگان سوری ازترکیه و اسکان دادن آن ها دراین مناطق است، باید بگوییم که ترکیه بخشی ازخاک سوریه را درمناطق جرابلس، عزاز، الباب و ادلب درکنترل خود دارد و میتواند این مناطق را آباد کند و آوارگان را دراین شهرها اسکان دهد.
اما هدف اصلی ترکیه ازبین بردن اداره خودگردان کُردی و تغییر بافت جمعیتی این مناطق است".
طی چند روز اخیر، علاوه بر دولت ها و ملت های منطقه و جهان، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و شمار دیگری ازنهادهای منطقه ای و بین المللی اشغال اراضی سوریه توسط ارتش ترکیه را تجاوز گری خوانده و خواستار پایان دادن به اشغال سوریه شدند.
این درحالی است که، تبعات تجاوز ترکیه به خاک سوریه نامعلوم و نامشخص است. در واقع، بعید است که ترکیه به اهداف خود درشمال سوریه دست یابد.
به همین دلیل، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه خواهان برقراری مقررات آتش بس و گفتگو میان سه طرف درگیری شامل دولت سوریه، مناطق خودگردان کردی و دولت ترکیه شد.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه نیز اعلام کرد: به اردوغان گفته است که، در اجرای این حمله درنگ کند و پیش از انجام آن بیندیشد.
درواکنش به اعتراض های روسیه، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب، "ابراهیم کالین" سخنگوی نهاد ریاست جمهوری ترکیه، اعلام کرد: تهدیدهای دیگران، دولت آنکارا را ازادامه عملیات نظامی در خاک سوریه منصرف نخواهد کرد.
این موضع دولت آنکارا به معنی تداوم تلاش های ترکیه برای تحقق اهداف نامشخص این کشور در شمال سوریه است.
این درحالی است که، درپی حمله ارتش ترکیه به شمال سوریه، ناظران بین المللی از آوارگی صدها هزار سوری و فاجعه انسانی در این مناطق خبر دادند.
در مجموع، با توجه به اظهارنظرهای مقامهای سیاسی و ناظران آگاه، می توان گفت هدف دولت ترکیه از تجاوز به شمال سوریه، قلع و قمع کردها و تغییر بافت جمعیتی این منطقه و همچنین فراری دادن تروریستهای داعشی است.138/118
نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی
بیشتربخوانید:
انتقاد « ولادیمیر پوتین » از حمله نظامی ارتش ترکیه به سوریه