«لو کانگ» در سخنانی درباره کمک کانادا به آمریکا ضد شرکت هوآوی چین گفت، کانادا باید درک روشنی از پیامدهای به خطر انداختن خود برای منافع آمریکا داشته باشد.
سخنگوی وزارت خارجه چین افزود، کانادا باید اقدامات فوری برای اصلاح اشتباهات خود در خصوص شرکت هوآوی انجام دهد.
دولت کانادا اوایل دسامبر سال 2018 «منگ وانژو» مدیر مالی شرکت مخابراتی «هوآوی» را بدلیل نقض تحریم های آمریکا بازداشت و به قید ضمانت آزاد کرد اما اکنون درصدد استرداد وی به آمریکا است.
دولت آمریکا اخیرا شرکت هوآوی را به فهرست سیاه خود افزود و پس از آن محدودیت هایی را علیه این شرکت اعمال کرد که همکاری با شرکت های آمریکایی را برای آن بسیار دشوار می کند.
هشدار چین به کانادا درباره پیامدهای حمایت این کشور از اقدامات آمریکا ضد شرکت هواوی حاکی از تسری مناقشه جدی پکن و واشنگتن به کشورهای درگیر در این پرونده است که ممکن است چین در روابط خود با آنان تجدید نظر کند.
دولت چین نگران آنست که علاوه بر اقدامات محدود کننده آمریکا، همراهی برخی کشورهای دیگر با سیاست خصمانه کاخ سفید ضد شرکت هوآوی که بر خلاف اصول رقابت پذیری اقتصادی است موجب زیان های هنگفت این شرکت بشود که گفته می شود بزرگترین ارائه کننده خدمات ارتباطی ومخابراتی در جهان است.
اقدام اخیر وزارت خزانه داری آمریکا در قرار دادن هوآوی و ۷۰ شرکت وابسته به آن در لیست سیاه موجب شده است تا دسترسی های این غول بزرگ ارائه کننده خدمات ارتباطی به بازارهای آمریکا و خرید قطعات از شرکت های این کشور بشدت محدود شده و تنها با دریافت مجوز از سوی کاخ سفید امکان پذیر باشد.
با توجه به تصمیم دولت آمریکا برای ضربه زدن به شرکت هوآوی از طریق قرار دادن در لیست سیاه این گمانه مطرح است برخی شرکای تجاری کاخ سفید نیر محدودیت هایی برای هوآوی ایجاد کنند که می تواند این اقدام احتمالی آسیب بزرگی به سهم این شرکت در بازارهای بین المللی وارد کند.
بنابراین دولت چین در چنین شرایطی با هشدار به کانادا در خصوص استرداد مدیر مالی شرکت هوآوی به آمریکا به دیگر کشورهای هم پیمان کاخ سفید نیز هشدار داده که در صورت اتخاذ تدابیری ضد شرکت چینی هوآوی باید منتظر اقدامات تلافی جویانه پکن باشند.
«خیری کوزان اوغلو» اقتصاددان دانشگاه التین باش ترکیه در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک درباره امید آمریکا به همراهی دیگر کشورها برای تحریم شرکت هوآوی می گوید؛ ژاپن و استرالیا متحدان آمریکا چندان گوش به فرمان کاخ سفید نیستند. بریتانیا در مسئله شرکت هواوی بر خلاف آمریکا عمل کرده است.
آمریکا در بیش از یکسال گذشته جنگ تجاری گسترده ای را با چین آغاز کرده و تلاش دارد از طریق اعمال فشار بر شرکت هوآوی که رقیب جدی شرکت های مخابراتی آمریکایی است دولت پکن را به پذیرش خواسته های خود در روند مذاکرات تجاری دوجانبه وادار کند که البته تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
بر خلاف انتظار آمریکا برای عقب نشینی چین ؛به تازگی مقامات پکن درباره اقدامات متقابل برای ضربه زدن به اقتصاد این کشور سخن گفته اند که بخشی از آن ممنوعیت فروش فلزات کمیاب به شرکت های تولید کننده تجهیزات مخابراتی است.
طبق آخرین برآوردها ۹۰ درصد فلزات کمیاب جهان در چین تولید می شود که این قدرت انحصاری می تواند برای شرکت های آمریکایی رقیب هوآوی چالش برانگیز باشد.
135/118
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
هشدار چین به کانادا در ارتباط با موضوع شرکت "هوآوی"
هوآوی و 70شرکت وابسته به آن درفهرست سیاه آمریکا