به گزارش ایران پرس، چند مقام آمریکایی در گفت وگو با پایگاه خبری "بیزنساینسایدر" Business Insider اعلام کردند، وزارت امنیت داخلی آمریکا و سایر سازمانهای این کشور دستکم برای یک دهه در جریان این اقدامات حکومت سعودی بودهاند اما از بیم آنکه مقابله با این اقدام ممکن است به منافع آمریکا لطمه بزند در برابر آن سکوت اختیار کردهاند.
بیشتر مجرمان سعودی که از آمریکا فراری داده شدهاند دانشجو بوده و به جرائمی مانند تجاوز و قتل متهم شدهاند.
بر اساس این گزارش، سعودیها با پرداخت رشوه این مجرمان را از زندان بیرون آوردهاند.
دولت آمریکا در بسیاری از موضوعات حقوق بشری از جمله مساله قتل "جمال خاشقجی" روزنامه نگار منتقد سعودی نیز از محکومیت ریاض خودداری و تلاش کرده تا از قراردادهای نظامی هنگفت خود با ریاض حراست کند.
"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا سه شنبه 20 نوامبر در بیانیه ای اعلام کرد آمریکا «شریک» عربستان باقی خواهد ماند حتی اگر ولیعهد سعودی از طراحی قتل "خاشقجی"، مطلع بوده باشد.
"جمال خاشقجی" روزنامه نگار منتقد رژیم سعودی، سه شنبه 2 اکتبر 2018 پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه ناپدید شد.
رژیم سعودی جمعه 19 اکتبر 2018، بعد از 18 روز سکوت و تکذیب سرانجام تحت فشارهای جامعه جهانی تایید کرد، "خاشقجی" در کنسولگری این کشور به قتل رسیده است.
روزنامه بریتانیایی گاردین اخیرا در گزارشی اعلام کرد روند تحولات عربستان در سال های اخیر از یک الگوی واضح پیروی می کند؛ از زمانی که "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان شده است، ریاض هرگونه مخالفتی را صرفنظر از آنکه از سوی چه کسی باشد به طرز وحشیانه سرکوب می کند.117
بیشتر بخوانید:
سیاستمدار آمریکایی: واشنگتن، شریک جرم سعودی ها در یمن است