نمایندگان صنعت فیلم‌سازی کشورهای عضو گروه بریکس درباره چشم‌انداز تولید فیلم مشترک و توسعه گستره پخش فیلم‌های سینمایی در جشنواره روح آتش تبادل نظر کردند.

بریکس (BRICS) نام گروهی به رهبری قدرت‌های نوظهور اقتصادی است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده‌ است.

در پانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای‌جنوبی، با عضویت رسمی ایران در این بلوک اقتصادی موافقت شد. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، روسیه به عنوان رئیس‌ دوره‌ای گروه بریکس در سال 2024، جشنواره بین‌المللی روح آتش که از سال 2003 در خانتی مانسیسک برگزار می شود، در رویدادهای گروه بریکس در سال 2024 گنجانده است. 

«اِمیر کوستوریکا» دبیر جشنواره بین‌المللی روح آتش در جمع نمایندگان و فعالان صنعت سینما گروه بریکس گفت، این جشنواره بستری عالی برای فیلمسازان جوانی است که با ایده های خود شگفتی می‌آفرینند.

«اِمیر کوستوریکا» افزود، سینمای روسیه، ایران و به طور کلی سینمای شرقی قرار است جهان را با مضامین اصیل و شکل بیان منحصر به فرد شگفت زده کند.

«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز گفت، روابط ایران و روسیه در همه عرصه‌ها از جمله صنعت سینما به سرعت در حال توسعه است و کارگردانان ایرانی تاکنون در رویدادهای مشترک مختلف از جمله جشنواره بین المللی فیلم مسکو حضور فعال داشته اند.

«مسعود احمدوند» رایزن فرهنگی سفارت ایران در مسکو نیز گروه بریکس را بستر مناسبی برای ایجاد تعامل موثر بین کشورها دانست.

«مسعود احمدوند» افزود، کشورهای عضو گروه بریکس دارای ارزش‌های اخلاقی مشترک و دیدگاه یکسان در مورد بسیاری از موضوعات هستند که این ویژگی‌ها، امکان ساخت فیلم مشترک را فراهم آورده است.

«بهروز شعیبی» هنرپیشه و کارگردان ایرانی نیز در نشست عمومی گفت‌وگوی فیلم روسیه و ایران ازآمادگی خود برای ساخت فیلم‌های مشترک با کارگردانان روسی خبر داد و گفت، باید فرصت‌های پیش‌رو را برای تحقق ایده مشترک بررسی کرد.

دوره قبلی جشنواره بین المللی فیلم روح آتش با موضوع جشنواره فرهنگ ملل کوچک در خانتی مانسیسک روسیه برگزار شد که فیلم‌هایی از کشور میزبان، چین، ژاپن، فرانسه، ایران، هند و آرژانتین در بخش بین‌المللی با یکدیگر رقابت کردند.

جایزه اصلی جشنواره بین المللی فیلم روح آتش در سال 2023 به فیلم خانه ماهرخ به کارگردانی «شهرام ابراهیمی» از ایران تعلق گرفت.

115