نخستین محموله کمک‌های دارویی چین به مردم ونزوئلا شامل 65 تن دارو و لوازم پزشکی روز جمعه وارد کاراکاس، پایتخت این کشور شد.

به گزارش ایران پرس، این محموله توسط یک فروند هواپیمای باری چینی وارد فرودگاه کاراکاس شد.

سفیر چین در ونزوئلا در فرودگاه کاراکاس در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ونزوئلا شریک راهبردی و دوست چین است تصریح کرد پکن مطمئن است مردم ونزوئلا خود قادر به بر قراری آرامش در کشورشان هستند.

کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز روز جمعه آمادگی خود را برای ارائه کمک به حدود 650 هزار نفر از مردم ونزوئلا در مدت 15 روز اعلام کرد.

"نیکلاس مادورو" رئیس جمهور ونزوئلا پیشتر (سوم اسفند) از ورود نزدیک به 7.5 تن دارو و کمک‌های بهداشتی روسیه به ونزوئلا خبر داده بود.

مادورو خاطرنشان کرده بود علاوه بر روسیه، دیگر کشورها از جمله چین، ترکیه، هند و کوبا، نیازهای پزشکی و دارویی ونزوئلا را تامین خواهند کرد.

رئیس جمهور ونزوئلا همچنین اعلام کرد مخالفتی با ورود کمک‌های انسان دوستانه اتحادیه اروپا به ونزوئلا ندارد.

"نیکولاس مادورو"، در سخنانی تلویزیونی اعلام کرد: "دلسی رودریگز"، معاون او با گروه تماس اتحادیه اروپا دیدار و گفتگو کرده و در این دیدار نیز پیشنهاد کمک 2 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا را مورد پذیرش قرار داده است.

گفته شده این کمک‌ها قرار است در قالب کمک‌های انسان دوستانه با سیستم سازمان ملل به ونزوئلا اعزام شوند و در همین ارتباط نیز معاون مادورو، فهرست داروها و مواد غذایی مورد نیاز ونزوئلا را به گروه تماس ااتحادیه اروپا تحویل داده است.

با این حال دولت ونزوئلا با کمک های به اصطلاح بشردوستانه آمریکا بدلیل خصومت ورزی این کشور و تلاش واشنگتن برای انجام کودتا در ونزوئلا مخالف است.

رئیس‌جمهور ونزوئلا اخیرا آمریکا را به تلاش برای نابودی استقلال و حاکمیت ملی کشورش به بهانه رساندن کمک‌های انسانی متهم کرد و گفت: کمک های واشنگتن، پوششی برای پنهان کردن جنایت های آمریکا است.

"ماکسیم ویواس" Maxime Vivas نویسنده و پژوهشگر مسائل آمریکای لاتین نیز تاکید کرد تلاش آمریکا برای ارسال کمک‌های به اصطلاح بشردوستانه به ونزوئلا، ماهیتی غیربشردوستانه دارد و صرفا پوششی برای ارسال سلاح به دست مخالفان دولت ونزوئلا است.

آمریکا  در هفته های اخیر با حمایت از رهبر مخالفان دولت ونزوئلا به دنبال انجام کودتا در این کشور است.

"خوان گوایدو" چهارشنبه 23 ژانویه با حمایت آشکار آمریکا و متحدانش، خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند؛ اقدامی که دولت  و ملت ونزوئلا آن را کودتا علیه "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور منتخب مردم برشمردند.

بسیاری از کشورها از جمله ایران، روسیه، چین، کوبا، ترکیه، آفریقای جنوبی و اروگوئه هم این رفتار آمریکا را محکوم و بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا تأکید کرده اند.

آمریکا با اعمال تحریم و  حمایت از مخالفان دولت ونزوئلا تلاش می کند دولت قانونی این کشور را که رویکردی ضد آمریکایی دارد سرنگون کند.

117/118

بیشتر بخوانید:

تلاش آمریکا برای توقف صادرات نفت ونزوئلا

اقدام جدید دولت ونزوئلا برای مقابله با گوایدو/ تحلیل

 واکنش مسکو به تهدیدات واشنگتن درباره روابط روسیه و ونزوئلا/ تحلیل