به گزارش ایران پرس؛ سید کامل تقوی نژاد روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد،افزود: سازمان برنامه و بودجه نیز در اواخر سال ۹۸ حدود سه هزار و ۵۰ میلیارد تومان برای مبارزه با کرونا در اختیار وزارت بهداشت قرار داد.
وی ادامه داد: ۱۲۰۰ میلیارد تومان از از این اعتبار برای خرید دانشگاههای علوم پزشکی از محل خرید از شرکتهای داخلی هزینه می شود که شامل شامل کالاهای مصرفی و غیر مصرفی می شود.
وی گفت: علاوه بر آن حدود ۴۰ میلیارد تومان از طریق مشارکت مردمی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است.خیرینی بودند که کمک کردند در شرایط فعلی برای جلب اعتماد مردم نماد نیکوکاری در بورس اوراق بهادار تعریف شده است.
وی افزود: سهام کرونا یک و کرونا دو تعریف شده است. در کرونا یک سهام خریداری می شود در اختیار دانشگاهها قرار می گیرد. در کرونا دو فرد سهام را می گیرد و منافع آن در اختیار نظام سلامت قرار می گیرد.
تقوی نژاد گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان هم به عنوان پاداش رئیس جمهوریبرای کارکنانی که در صف اول مبارزه با کرونا بودند اختصاص پیدا کرد که قبل از عید انجام شد.
وام ۵۰ میلیون دلاری از بانک جهانی
معاون وزیر بهداشت درباره کمک های خارجی نیز گفت:کمک های خارجی هم داشتیم و ایرانیانی از خارج از کشور کمک های غیر نقدی زیادی داشتند. از سال ۲۰۰۵ به این طرف برای اولین بار وام بانک جهانی را دریافت می کنیم که ۵۰ میلیون دلار است و مقدمات آن انجام شده است و کارهای اولیه آن با همکاری بانک مرکزی و وزارت اقتصاد انجام می شود و با همکاری سازمان بهداشت جهانی از این محل تجهیزاتی خریداری می شود.
وی ادامه داد: ۱۳۰ میلیون یورو هم از بانک توسعه اسلامی برای برای تجهیز منابع گرفته می شود.
معاون وزیر بهداشت افزود: برای افزایش حقوق همکاران در اسفند سال ۹۸ در زمان مبارزه با کرونا افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارکنان غیر هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد و حقوق همکاران تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: برای اولین بار این افزایش برای کارکنان قراردادی و شرکتی هم افزایش پیدا کرد. همیشه افزایش ها شامل نیروهای رسمی می شد این بار همه نیروها با هر عنوانی در وزارت بهداشت باشند مشمول این افزایش قرار می گیرند
تقوی نژاد گفت: تشویق همکاران هم در پرونده آنها ثبت می شود. مرخصی تشویقی هم برای افرادی که در مبارزه با کرونا بودند در نظر گرفته می شود. و این خدمات در ارزشیابی همکاران و ارتقا رتبه آنها به عنوان ارشد، خبره و عالی لحاظ می شود و متناسب با کیفت کار آنها قرار شد به آنها پاداش پرداخت شود.
وی ادامه داد: مهمترین مساله ای که مطالبه کادر پرستاری بوده و در ملاقات با رهبری نیز در سال گذشته مطرح شد. تفکیک اضافه کار و کارانه ساعتی این همکاران بود که انجام شد البته تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی هنوز انجام نشده، مکاتبه ای با سازمان امور استخدامی هم انجام شده و در حال پیگیری است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: آبان ۹۸ آزمونی برای استخدام برگزار شد و قرار بود ۱۰ هزار نفر استخدام شوند که اعلام نتیجه آن با ایام مبارزه با کرونا مواجه شد. اسفند نتیجه این آزمون اعلام شد. لازم بود افراد قبول شده مراحل جذب و گزینش را طی می کردند و چند ماهی باید منتظر می ماندند اما در اسفند ماه به دانشگاههای علوم پزشکی اجازه داده شد این افراد بدون طی مراحل گزینش بکارگیری شوند و تعداد زیادی از این افراد در دانشگاههای علوم پزشکی در حال خدمت هستند. البته ممکن است بعدها در شرایط عادی تر گزینش شوند.
کمبود ماسک و لوازم حفاظتی در بیمارستانها نداریم
معاون توسعه وزارت بهداشت گفت: شاید در روزهای اول شیوع کرونا مقداری کمبود امکانات داشتیم اما امروز برای حفاظت فردی همکاران هیچ کمبودی در مراکز بهداشتی و درمانی وجود ندارد.
وی افزود: با نظر وزیر بهداشت حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبار یک میلیارد دلاری صندوق ذخیره که با اجازه مقام معظم رهبری پرداخت شد، در بخش بهداشت در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد.۱۹۵۰ میلیارد تومان هم در سال ۹۹ به وزارت بهداشت پرداخت شد و از ۱۱۰۰ میلیارد تومان هم از اعتبار سه هزار و ۵۰ میلیارد تومانی سازمان برنامه در اختیار وزارت بهداشت قرا گرفته است.
تقوی نژاد گفت: همه امکانات از شرکتهای داخلی تامین می شود و از محل خرید تضمینی هیات امنای ارزی چه برای لباس یکسره، ماسک N ۹۵، گان، محافظ صورت، کاور کفش، مانیتور علایم حیاتی، ونتیلاتور، برانکارد ایزوله به صورت خرید تضمیمی از شرکتهای داخلی خرید می شود.
وی افزود: خرید خارجی فقط پس از تخصیص وام ۵۰ میلیون دلاری بانک جهانی با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی انجام می شود. این اعتبار سهم و حق ماست که با توجه به جمعیت ایران و مساله کرونا در اختیار ایران قرار می گیرد.
تقوی نژاد در مورد عقب ماندگی حقوق پرستاران و پرسنل وزارت بهداشت گفت: قبلا تا ۲۰ ماه عقب ماندگی کارانه داشتیم و همیشه تفاوت چند ماهه بین پزشکان و غیر پزشکان هست و همیشه پرستاران زودتر به حقوقشان می رسند اما در ابتدای سال ۹۹ سازمان بیمه سلامت معقوقا را تا پایان شهریور به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت کرده است و سازمان تامین اجتماعی نیز ۱۴ هزار میلیارد تومان از معوقات خود را پرداخت کرد.
معاون وزیر بهداشت گفت: با توجه به شرایط بیمارستانها مراجعه مردم به بیمارستانهای خصوصی کم شده است. جراحی های غیر اورژانسی تا حدود زیادی ندارند و درآمد بیمارستانها در اسفند نسبت به بهمن بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. امیدواریم این شرایط برگردد زیرا ترس اولیه برای مراجعه مردم به بیمارستانها از بین رفته است.
وی افزود: بیمه امتیازاتی را برای بیمارستانهای خصوصی در نظر گرفته شده است. قرار بود وام دولت برای بنگاههای اقتصادی برای بیمارستانهای خصوصی هم در نظر گفته شود. موضوع تعدیل نیرو در بیمارستانهای خصوصی نیز با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت پیگیری می شود.
بحران کمبود بودجه در بیمارستانها
تقوی نژاد گفت: در اسفند و فروردین درآمد بیمارستانها به شدت کاهش پیدا کرده و ممکن است بحران به وجود بیاید. ۵۰ درصد حقوق پرسنل از درآمد اختصاصی تامین می شود اگر این مساله حل نشود. از محل یک میلیارد یوروی صندوق ذخیره ارزی سرفصلی برای جبران درآمد بیمارستانها در نظر گرفته شود تا پرداخت های پرسنلی دچار مشکل نشود.
وی افزود: برای تخت های نقاهتگاهی و بیمارستانهای صحرایی از امکانات موجود استفاده کردیم. در گیلان ارتش در کنار بیمارستان رازی یک بیمارستان صحرایی تجهیز کرد. حداقل ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی داریم اما تاکنون برای استفاده از آنها نیازی به وجود نیامد.
معاون وزیر بهداشت افزود: بیمارستانها هنوز ظرفیت دارند. ۴ هزار تحت ویژه هم برای بیماران کرونا اختصاص داده شد. برخی بیمارستانها مرکز مبارزه با کرونا شده اند. با وجود تجهیز نقاهتگاه ها در ورزشگاهها و اماکن تفریحی هنوز به این اماکن نیازی به وجود نیامده است. این تجهیزات بعد از کرونا به دستگاههای مربوطه برمی گردد.118
بیشتر بخوانید:
وزارت بهداشت شرایط آغاز فعالیت کسب و کارها با ریسک متوسط را مشخص کند