ایران پرس: دولت موقت طالبان با رد اظهارت اخیر مقام‌های امریکایی در مورد حضور و توانایی داعش در افغانستان گفت: امریکا به نفع داعش تبلیغات می‌کند.

چندی پیش ژنرال مایکل کوریلا، رییس ستاد فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) مدعی شده بود که داعش در کم‌تر از شش ماه دیگر می‌تواند منافع امریکا یا دیگر کشورهای غربی را در افغانستان مورد هدف قرار دهد.

 ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت موقت طالبان در توییتی نوشت: اظهارات مقام‌های امریکایی در مورد تعداد نیروهای داعش در افغانستان «با واقعیت تطابق ندارد.»

وی گفت: فعالیت گروه داعش در مقایسه با گذشته به مراتب کم و از سوی نیروهای امنیتی کشور سرکوب شده است.

پیشترهم امیرخان متقی، وزیر خارجه‌ی طالبان گفت: هیچ گروه مخالف از جمله داعش در افغانستان حضور ندارد و عاملان برخی رویدادها از خارج می‌آیند.

سخنان سخنگوی دولت طالبان درباره تبلیغات آمریکا به نفع داعش در افغانستان در چارچوب رویکردی است که کاخ سفید در قبال این کشور و موضوع حضور داعش در افغانستان آن را دنبال می کند.

دولت آمریکا که خود در پیدایش داعش در کشورهای مختلف از جمله درعراق، سوریه و پس از آن در افغانستان نقش اصلی را داشته است، همزمان در ژست مبارزه با این گروه تروریستی نیز نمایان می شود که این تناقض اشکار از نگاه افکار عمومی در جهان دور نمانده است.

آمریکا که در ادعای خود در مبارزه با تروریسم در عرصه بین المللی ناکام بوده است، پس از خروج از افغانستان در آگوست 2021 همواره تلاش کرده تا ادامه ناامنی در این کشور را به خارج شدن نیروهای خارجی مرتبط کند و از این طریق دوره حضور شکست خورده خود در افغانستان را  در مسیر برقراری امنیت و ثبات، موفق جلوه دهد.

این در حالی است که به باور افکارعمومی در جهان به خصوص در افغانستان و آمریکا، خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان در پی شکست و ناکامی در مبارزه با افراط گرایی در این کشور و بی نتیجه بودن حضور نظامیان خارجی برای تامین امنیت صورت گرفت.

با گذشت بیش ازیک و نیم سال ازخروج آمریکا و ناتو از افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان، کاخ سفید درصدد است با طرح موضوع خطر داعش در افغانستان و به خطر افتادن منافع غربی ها از سوی این گروه تروریستی، دوره فعلی در افغانستان را به مراتب ناامن تراز دوره حضور نیروهای خارجی تا قبل از خروج آنان در تابستان سال 2021 معرفی کند.

اگر چه حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان واقعیتی غیرقابل انکاراست و این گروه از دوره طالبان نیز همچنان به فعالیت های ضد بشری و مرگبار خود ادامه داده است، اما سیاست آمریکا برای خطرناک نشان دادن شرایط کنونی افغانستان در مقایسه با دوره حضور نظامیان خارجی در این کشور، باور پذیری عمومی ندارد و مقامات کاخ سفید نمی توانند از طرح چنین مباحثی دستاوردهای مورد نظر خود را محقق کنند.

البته باید توجه داشت که به رغم رد موضع گیری مقام های آمریکا در مورد حضور داعش  در افغانستان توسط سخنگوی طالبان، حاکمان فعلی این کشور باید سازوکاری موثر برای مقابله با این گروه تروریستی فراهم کنند.

متاسفانه  دولت طالبان نیز به دلیل کوچک انگاری تهدید داعش در افغانستان و اقدامات مرگبار این گروه، راهبردی برای مقابله و جلوگیری از کشتار مردم توسط داعش در این کشور ندارد و همچنان آحاد مردم افغانستان قربانی بی توجهی طالبان به تکلیف خود برای تامین امنیت عمومی در این کشور می شوند.

نویسنده: محمدرضا عسگری

116

بیشتر بخوانید:

علل تاکید بر بررسی جنایات ارتش آمریکا در افغانستان

طالبان: اشغالگران مسئول مشکلات‌ افغانستان هستند

11 سپتامبر؛ تئوری توطئه آمریکا برای اشغال افغانستان