«علی حسن اف» سخنگوی رئیس جمهوری و مدیر سیاسی - اجتماعی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان به حضور و سخنرانی برخی مخالفان دولت «الهام علی اف» در نشست کنگره آمریکا اعتراض کرد.
برگزاری نشست کنگره آمریکا درباره انتخابات اخیر ریاست جمهوری آذربایجان نشان می دهد که ، «دیپلماسی خاویار» دولت الهام علی اف مشکلات اساسی دولت باکو را به صورت موقتی به تعویق انداخته است. در واقع ، سیاستمداران غربی رشوه و خاویار مورد نیاز خود را از دولت «الهام علی اف» دریافت کرده و پس از مدتی سکوت ، بار دیگر به اظهارات ضد آذری اقدام کرده اند. به عنوان مثال ، «ماران تورنر» مدیر اجرایی سازمان «آزادی اکنون» گفته است: «انتقاد از الهام علی اف موجب گسترش دستگیری های فعالان سیاسی در جمهوری آذربایجان شده است و حکومت از سال ۲۰۱۱ میلادی به شیوه سرکوب ، جامعه مدنی را ویران کرده است.»
برگزاری نشستی درباره انتخابات اخیر ریاست جمهوری آذربایجان در حالی است که ، پیش از این کنگره آمریکا به تصویب و اجرای «مصوبه 907» ، جمهوری آذربایجان را در شرایط تحریم نگه داشته است.
در واقع ، از سال 1992 میلادی دولت واشنگتن بر اساس مصوبه 907 کنگره آمریکا ، جمهوری آذربایجان را به عنوان متجاوز در مناقشه با طرف ارمنی معرفی و به همین بهانه باکو را تحریم مالی کرده است. در پی اعتراض های دولتمردان آذری مبنی بر اعطای کمک های مالی بلاعوض به ارمنستان و ارامنه قره باغ ، کاخ سفید مقداری اندک - که برای مردم مسلمان جمهوری آذربایجان به شدت تحقیر آمیز است - کمک مالی بلاعوض به مقام های آذری اعطا می کند که مشخص نیست این کمک ها به جیب کدامیک از مقام های عالیرتبه دولت باکو سرازیر و در چه اموری صرف می شود.
مصوبه 907 در شرایطی ضد جمهوری آذربایجان اجرا می شود که ، آمریکا ضمن عضویت در گروه میانجیگر مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ، عضو دائم در شورای امنیت سازمان ملل محسوب می شود. با وجود این، مقام های کاخ سفید همواره علیه جمهوری آذربایجان در جریان مناقشه با ارمنستان موضع گیری کرده اند. آمریکا به همراه چهارعضو دائم شورای امنیت بین سال های 1995 و 1996 میلادی با صدور چهار قطعنامه ، بر آزادسازی اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان و بازگرداندن ارامنه به مرزهای سابق تاکید کرده است. اما در عمل نه تنها این چهار قطعنامه را اجرا نکرده، بلکه به اشکال مختلف علیه این قصعنامه ها موضعگیری کرده است. به عنوان مثال ، با وجود صدور قطعنامه علیه ارمنستان، آمریکا ضمن محکوم کردن جمهوری آذربایجان، از سال 1992 میلادی ، مصوبه 907 کنگره را علیه این کشور مسلمان به اجرا درآورده است.
این رفتار دولت آمریکا نشان می دهد که ، سیاستمداران غربی نه تنها به منافع دولت و مردم مسلمان جمهوری آذربایجان نمی اندیشند ، بلکه صرفاً در پی راهی برای ضربه زدن به ملت های مسلمان هستند. مصوبه 907 کنگره آمریکا را باید تنها یک نمونه ازاین موارد قلمداد کرد. 112/114
بیشتر بخوانید:
سفیر آمریکا در جمهوری آذربایجان به وزارت خارجه این کشور احضار شد
واکنش باکو به گزارش ناظران اروپایی درباره انتخابات جمهوری آذربایجان/ تحلیل
گزارش: انتخابات در جمهوری آذربایجان