تبریز- ایران‌پرس: هیجدهم اردیبهشت (هشتم ماه مه) در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز «فرهنگ‌پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای» نام‌گذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، هفدهم ماه شوال هجری قمری، روز نبرد پهلوانی و اخلاقی امام‌علی (ع) با عمروبن عبدود در جنگ خندق به نام «روز فرهنگ‌پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای» تعیین شده؛ ورزشی که پیشینه‌ای کهن در فرهنگ ایرانی دارد و نشان‌دهنده پیوند جوان‌مردی و قدرت روحی و جسمی است.

گود زورخانه در تبریز

گود زورخانه و ورزش باستانی، نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است. پهلوان هنگام ورزش زورخانه‌ای در کنار پرورش جسم و تن، روحش را نیز از ناملایمت‌ها می‌زداید.

ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی در استان آذربایجان شرقی طرفداران بسیاری دارد و پیشکسوتان این رشته ورزشی معرفی، آشنایی و جذب جوانان به رشته ورزشی پهلوانی را یکی از اصلی‌ترین نیازهای این ورزش باستانی می‌دانند.

«سید اسحقی» ورزشکار پیشکسوت رشته ورزش زورخانه‌ای در تبریز به خبرنگار ایران‌پرس گفت: این رشته ورزشی به‌عنوان ورزش ملی و مذهبی ایران شناخته می‌شود، ورزشکاران این رشته ورزشی، مسلک و مرام پهلوانی، سیره و منش و رفتار امام علی (ع) را الگوی خود قرار می‌دهند.

«اصغر سفیدی» مربی، ورزشکار و مرشد ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی هم در گفت وگو با ایران‌پرس، با بیان این‌که ایران این رشته ورزشی را به دنیا معرفی کرد گفت، پس از تشکیل فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای، این ورزش احیا و از ایران به کشورهای جهان صادر شد.

وی درباره ثبت این ورزش باستانی به‌اسم جمهوری آذربایجان هم تاکید کرد: ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای متعلق به ایران بوده و جمهوری اسلامی برای زنده نگه‌داشتن این ورزش باستانی هزینه و تلاش فراوانی کرده است.

بیشتر بخوانید: 

قهرمانی کشتی پهلوانی ایران در جهان، محمدی پهلوان پهلوانان

ثبت قابل تامل «فرهنگ پهلوانی» در یونسکو به نام جمهوری آذربایجان

عکس و خبرنگار: وحید پوررضوی
عکس و خبرنگار: وحید پوررضوی
گود زورخانه در تبریز