چرا مهم است:
رئیس جمهوری آمریکا با اعمال تعرفه جدید نفت وگاز علاوه بر تضعیف اقتصاد ونزوئلا، شرایط تجاری کشورهای رقبای آمریکا و بهطور خاص چین را نیز هدف قرار دادهاست.
زمینه خبر:
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ماه فوریه، باند «ترن د آراگوآ» را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد و اکنون مدعی است که این گروه با حمایت دولت ونزوئلا به آمریکا وارد شدهاند.
براساس اعلام دولت واشنگتن، اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر کشورهای خریدار نفت ونزوئلا از دوم آوریل آغاز خواهد شد و کشورهای تحت تاثیر، فرصتی اندک برای سازگاری با آن دارند.
آنها چه می گویند:
ترامپ در پست خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: "ونزوئلا با آمریکا و آزادیهایی که ما حامی آن هستیم، خصومت زیادی داشتهاست. بنابراین، هر کشوری که نفت یا گاز ونزوئلا را بخرد، در هر گونه تجارت با کشور ما(آمریکا)، مجبور به پرداخت تعرفه ۲۵ درصدی خواهدبود."
«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا نیز در واکنش به اقدامات دولت آمریکا، بار دیگر بر استقلال کشورش تأکید کرده و گفته است: "ونزوئلا هرگز برده کسی نخواهد شد."
نکات کلیدی:
هدف دوگانه: این تعرفه هم ونزوئلا را تحت فشار قرار میدهد و هم کشورهای خریدار نفت آن، بهویژه چین را هدف میگیرد.
تشدید تحریمها: این اقدام در ادامه سیاستهای تحریمی آمریکا علیه ونزوئلا است که از سالهای گذشته با تحریمهای بانکی و انرژی همراه بوده است.
تأثیر بر چین: چین روزانه ۲۴۰ میلیون بشکه نفت از ونزوئلا وارد میکند و این تعرفه میتواند اقتصاد این کشور را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
نگاه عمیقتر
ترامپ با این اقدام، همزمان چندین هدف را دنبال میکند:
تضعیف دولت مادورو: با قطع درآمدهای نفتی ونزوئلا، امیدوار است زمینههای تغییر رژیم این کشور را فراهم کند.
تحت فشار قرار دادن چین: چین بهعنوان بزرگترین شریک تجاری ونزوئلا، متحمل هزینههای اقتصادی این تصمیم خواهد شد.
با این حال، تجربه نشان داده که تحریمهای آمریکا تاکنون نتوانسته دولت مادورو را تحت تاثیر قراردهد و این بار نیز ممکن است با مقاومت بیشتر ونزوئلا و شرکای تجاری آن روبهرو شود.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
سیما مشتاقان