رئیس پارلمان آلمان، وضع قانون واحد مهاجرتی در اروپا را اقدامی ضروری دانست.

به گزارش ایران پرس؛ «ولفگانگ شویبله»، رئیس پارلمان آلمان در گفت وگو با روزنامه «ولت ام زونتاگ» با بیان اینکه برلین همواره درباره افزایش بی‌رویه مهاجرت به اروپا هشدار داده است، گفت: مشاهدات نشان می‌دهد نمی‌شود بر روند مهاجرت و هجوم پناهجویان به کشورهای اروپایی نظارت کرد. 

شویبله در ادامه تاکید کرد: اتحادیه اروپا باید سیاست سنجیده و معقولی در قبال پدیده مهاجرت اتخاذ کند، زیرا وضع قانونی واحد در این باره می‌تواند نتیجه بخش باشد و اوضاع را از بحران کنونی خارج کند.

رئیس پارلمان آلمان تصریح کرد: کشورهای اروپایی باید مطابق با توانمندی‌های مشابه خود خط مشی واحد و همسویی را نیز درخصوص پدیده مهاجرت اتخاذ کند. 

اختلاف کشورهای اروپایی درمقابله با پدیده مهاجران

گفته‌های رئیس پارلمان آلمان، در شرایطی مطرح می‌شود که کشورهای اروپایی درباره مهاجرت اختلاف‌نظر دارند و هنوز نتوانسته‌اند به سیاست واحدی در این زمینه دست پیدا کنند.

برخلاف آلمان؛ برخی کشورهای شرق اتحادیه اروپا همواره از پذیرش شمار بالایی از مهاجران خودداری کرده‌اند. 

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، نیز پیشتر ابراز امیدواری کرده بود پیشرفت سریعی در ایجاد سیستم واحد اروپایی برای پناهجویی شکل گیرد. 

صدراعظم آلمان، همچنین از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا در مقابله با مشکلات مرتبط با مهاجرت مسئولیت‌پذیر باشند. 

کشورهای عضو اتحادیه اروپا، برای مقابله با ورود پناهجویان در سال‌های اخیر قوانین سختگیرانه‌ای را وضع کرده‌اند.

بر اساس وضعیت حقوقی بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در واقع بسیاری از مهاجران باید به کشورهای بازگردانده شوند که برای نخستین بار پس از ورود به حوزه اروپا، در همان کشور درخواست پناهندگی کرده و ثبت نام شده بودند.

بر اساس پیمان دوبلین، پناهجویان از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا به اولین کشور این اتحادیه که پناهجو به آن وارد شده، پس فرستاده می‌شوند تا تقاضای پناهندگی آنان بررسی گردد.

دولت آلمان، همواره از این موضوع  ابراز نارضایتی کرده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به قواعد دوبلین که چگونگی رسیدگی به پناهجویان را تنظیم می‌کند، پایبندی کامل ندارند.

به گفته مقامات آلمانی، برخی کشورهای اروپایی و بیشتر در شرق اروپا شمار اندک پناهجویانی را از آلمان می‌پذیرند که مسئول رسیدگی به درخواست‌شان هستند.

چالش آلمان با پناهجویان

آلمان، در سال‌های اخیر پذیرای بیش از یک میلیون پناهجو بوده که این مساله، فشار سنگینی به بودجه این کشور وارد و حزب مخالف مهاجرت را در آلمان تقویت کرده است.

موضوع مهاجرت، باعث طولانی شدن مذاکرات از سپتامبر 2017 (زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در آلمان) برای تشکیل دولت ائتلافی شد. 134/120

بیشتر بخوانید:

اقدامات دولت آلمان برای بازگرداندن پناهجویان

افزایش محدودیت‌ها علیه پناهجویان در آلمان

اعتراض پناهجویان ضد آلمان در آتن