سودان- ایران‌پرس: تصاویر ایران‌پرس نشان می‌دهد، وضعیت بهداشت و درمان در سودان پس از جنگ داخلی در 26 فروردین 1402 - 15 آوریل 2023 بحرانی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران‌پرس، نزدیک به 80 درصد مراکز درمانی در خاطوم، پایتخت سودان و دیگر شهرهای درگیر جنگ، قادر به ارائه خدمات درمانی و پزشکی به بیماران نیستند و بحران انسانی و بهداشتی مردم سودان تشدید شده است.

بیماران سودانی که مشکل دیابت، کلیه، قلب، فشار خون دارند و از نبود خدمات درمانی رنج می‌برند، به‌فکر خروج از سودان هستند تا با درمان به‌تداوم زندگی امیدوار باشند.

«عمار جبريل» پزشک یکی از مراکز درمانی بیماران کلیوی در سودان به خبرنگار ایران‌پرس گفت، پس از شروع جنگ در سودان، بحران در بخش بهداست و درمان به‌ویژه برای بیماران کلیوی تشدید شده است.

«محمد سليمان» داروساز سودانی هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایران‌پرس تصریح کرد، جنگ علت اصلی کمبود دارو به‌ویژه داروهای بیماری مزمن بوده و وضعیت بحرانی اقتصاد نیز سبب دو برابر شدن قیمت‌ داروها شده است.

این داروساز سودانی اظهار کرد، کمبود دارو و وضعیت نامناسب اقتصادی، رنج و مشکلات شهروندان سودانی را برای درمان پس از جنگ دوچندان کرده است.

علاوه بر این، بر اساس گزارش یونیسف 9میلیون کودک سودانی بر اثر کمبود غذا و دارو با خطر مرگ روبه‌رو هستند.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل 2023 میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفت‌ وگوها ثمری نداشته است.

در این درگیری‌ها که در مناطق جداگانه سودان ادامه دارد، ده‌ها هزار نفر کشته و میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند. سازمان ملل اعلام کرده که بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر از این کشور فرار کرده اند.

117

بیشتر بخوانید:

سازمان ملل: سودان در آستانه گرفتار شدن در بحران قحطی گسترده است