ایران پرس: «دونالد ترامپ» در آخرین شب کنوانسیون ملی حزب جمهوری خواه، نامزدی این حزب را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا پذیرفت.

بدین ترتیب رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای تصدی کرسی ریاست جمهوری رسما آغاز شد. قرار است، قریب به 200 میلیون آمریکایی واجد حق رای در روز سوم نوامبر سال جاری پای صندوق های رای حاضر شوند تا رئیس جمهوری بعدی این کشور را انتخاب کنند.

در این انتخابات، یا دونالد ترامپ برای بار دوم به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب خواهد شد یا این که مردم این کشور با گرفتن قدرت از دست جمهوری خواهان، کلید کاخ سفید را به «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات واگذار خواهند کرد. 

چالش های انتخاباتی ترامپ

طی هفته های آینده، رقابت انتخاباتی و حملات لفظی نامزدها و احزاب اصلی در آمریکا بیش از پیش شدت خواهد گرفت. در حال حاضر میانگین آمارهای منتشر شده از سوی موسسات افکار سنجی، از برتری 8 تا 10 درصد بایدن بر ترامپ حکایت دارد. بحران سلامت همچنین بحران بیکاری ناشی از شیوع بیماری کووید-19 و بحران نژادی ناشی از خشونت مداوم ماموران پلیس علیه رنگین پوستان، ترامپ را به عنوان رئیس جمهوری آمریکا به شدت تحت فشار گذاشته است. از این رو برخی برآوردها حکایت از آن دارد که ترامپ دهمین رئیس جمهور تک دوره ای آمریکا خواهد بود. 

با این حال، دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا که قدرت اجرایی کشور را در دست دارد، از امکاناتی برای پیروزی در انتخابات برخوردار است. به عنوان مثال، در حال حاضر کمپین انتخاباتی ترامپ بر موضوع پمپاژ ترس از هرج و مرج، ترس از سوسیالیسم و ترس از اضمحلال در صورت پیروزی دموکرات ها در انتخابات متمرکز شده است. وی حتی مدعی شده است که با پیروزی بایدن در انتخابات، چین بر آمریکا حاکم خواهد شد. 

تصمیم اخیر ترامپ برای پرداخت ماهیانه 400 دلار بیمه بیکاری به افراد بیکار شده از ویروس کرونا نیز یکی دیگر از اقدامات رئیس جمهوری آمریکا برای پیروزی در انتخابات ارزیابی شده است. جمهوری خواهان امیدوارند با توزیع پول میان خانواده های به شدت آسیب دیده از کرونا، رای آنان را در روز انتخابات جلب کنند. 

این در حالی است که ترامپ قویا با برگزاری انتخابات به شیوه پستی مخالفت می کند و مدعی است که این شیوه انتخابات، در نهایت موجب تقلب گسترده در آمریکا و پیروزی دموکرات ها خواهد شد. 

«ال گور» Al Gore معاون رئیس جمهوری اسبق آمریکا که در انتخابات جنجالی ریاست جمهوری 2000 این کشور شکست خورد، می گوید: «ترامپ، با تضعیف رای گیری پستی و ایجاد تردید بدون شواهد درباره انتخابات سوم نوامبر زانوی خود را روی گلوی دموکراسی گذاشته است.»

مجموع این عوامل، سبب شده است تا تردیدهایی درباره شکست قطعی ترامپ، در کمپین دموکرات ها پدیدار شود. به همین دلیل، نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا به بایدن توصیه کرده است که از مناظره با ترامپ صرف نظر کند و «هیلاری کلینتون» نامزد شکست خورده دموکرات ها در انتخابات 2016 نیز از بایدن خواسته است شکست احتمالی از ترامپ را در شب سوم نوامبر نپذیرد.

از این رو می توان انتظار داشت که انتخابات 2020 یکی از جنجالی ترین انتخابات آمریکا طی دهه های اخیر باشد.  

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

117

بیشتر بخوانید:

ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

تاکید چند باره ترامپ بر احتمال تقلب در انتخابات آمریکا

پایان کنوانسیون ملی حزب دموکرات آمریکا