ایران پرس- «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» موسوم به سلاک (Celac) و اتحادیه‌اروپا دربرابر چالش‌های جهانی و تحکیم چندجانبه و ترویج تجارت عادلانه تصمیم گرفتند که براساس ارزش‌ها و اصول مشترک بایکدیگر متحد شوند.

"لوئیسا ماریا گونزالس" Luisa María González نویسنده خبرگزاری کوبایی «پرنسا لاتینا» در گزارش خود نوشت: این دو بلوک منطقه‌ای اخیرا نشستی را در بروکسل با حضور وزرای خارجه اتحادیه اروپا و گروه «سلاک» برگزار کردند و هدف از این نشست تعیین مسیری مشترک برای حل چالش‌های این دو منطقه بوده است.

جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب موسوم به سلاک

 

این در حالی است که 61 کشور از اتحادیه اروپا و آمریکای لاتین و کارائیب در این نشست حضور داشتند. این دو منطقه بیش از یک میلیارد از جمعیت جهان را در خود جای داده است. در واقع 15 درصد از جمعیت جهان و یک سوم اعضای سازمان ملل متحد در این نشست شرکت داشتند.

"فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آغاز این نشست، بسیاری از مسائلی که این دو سازمان را بیشتر با یکدیگر متحد می‌کند، مورد تاکید قرار داد.

فدریکا موگرینی

 

موگرینی گفت: «با وجود اینکه یک وضعیت بین المللی متغیر و بحرانی در منطقه ایجاد شده است، اما روابط بین اتحادیه اروپا و سلاک نزدیک تر از همیشه است ... و هر دو بلوک با هم متحد هستند.»

از سوی دیگر، این دیپلمات ایتالیایی با تاکید بر نقاط مشترک و اصلی بین این دو بلوک منطقه‌ای افزود: "تنها دیپلماسی و همکاری بین المللی و دفاع از ارزش اصول و نظام سازمان ملل متحد، برای مقابله با اختلافات بین المللی مناسب هستند".

وی همچنین با تاکید بر منافع مشترک بین این دو بلوک تصریح کرد: "نباید منافع هیچ کس نادیده گرفته شود، توسعه پایدار این دو بلوک بدون عدالت اجتماعی امکان‌پذیر نیست، می‌بایست جهانی بهتر از قبل ایجاد کنیم و موضوعاتی را از قبیل مبارزه علیه تغییرات اقلیمی را در اولویت برنامه کاری خود قرار دهیم."

" کارلوس کاستاندا" Carlos Castaneda وزیر امور خارجه السالوادور به عنوان رئیس موقت "سلاک"، در این نشست حمایت خود را از ابتکارات مشترک در زمینه چالش‌هایی همانند ترویج صلح، امنیت و توسعه پایدار ابراز کرد.

"کاستاندا" همچنین تاکید کرد که افزایش همکاری برای توسعه، ترویج تجارت عادلانه، تضمین اشتغال کافی برای همه و دفاع از حقوق برابر جزو اهداف اصلی این نشست هستند.

وی افزود: موارد ذکر شده چالش‌های بسیار بزرگی هستند، اما ما معتقدیم که به لطف اشتراک و همکاریمان، می‌توانیم دستاوردهای مهمی را برای آینده منطقه‌مان داشته باشیم.

نمایندگانی از 33 کشور عضو سازمان «سلاک» و 28 نفر از اتحادیه اروپا، طی دو روز 16 و 17 ژوئیه درباره سایر موضوعات بین این دو بلوک منطقه‌ای به بحث و گفت و گو پرداختند.

در پایان این نشست، سلاک و اتحادیه اروپا با صدور بیانیه نهایی، مسیر "همکاری راهبردی" خود را مشخص کردند، زیرا این همکاری منجر به تقویت منطقه می شود.

"موگرینی" در ادامه اظهارات خود در این نشست گفت: «به عنوان یکی از اولویت‌ها ما باید مذاکرات مربوط به توافق شراکت را کامل کنیم. من خوشحالم که تا کنون توانسته ایم این کار را با مکزیک انجام دهیم. مذاکرات در این خصوص با مرکوسور (Mercosur) (بلوک تجاری آمریکای جنوبی) در مراحل نهایی قرار دارد. ما باید از این فرصت تاریخی استفاده کنیم و من از پیشرفت‌هایی که در گفت و گوهای مان با شیلی حاصل شده است خشنودم.»

در این راستا، وی تاکید کرد: پس از آن که این پیمان ها به نتیجه برسد، 31 کشور از 33 کشور عضو سلاک، چارچوبی را برای روابط خود با اتحادیه اروپا ایجاد خواهند کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین به مسئله تجارت و سرمایه گذاری اشاره و تاکید کرد که این دو منطقه در سطوح بین المللی اهمیت ویژه ای دارند و سرمایه گذاری آمریکای لاتین و کارائیب در اتحادیه اروپا نیز رو به رشد است.

وی همچنین افزود: اتحادیه اروپا تاریخی طولانی از همکاری های مشترک با کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب در سازمان ملل متحد دارد. همکاری های ما برای پیشبرد دستور کار سازمان ملل متحد و تقویت چند جانبه گرایی بسیار حیاتی است.

براساس بیانیه منتشر شده بین هر دو طرف، آنها تصمیم خود مبنی بر مبارزه با سیاست حمایت از داخل و اقدامات محدود کننده دولت آمریکا را مورد تأکید قرار دادند.

در این بیانیه مشترک همچنین گفته شده است که ما بر لزوم و اهمیت بازارهای آزاد تجاری و مبارزه با اقدامات یکجانبه آمریکا و تمامی اقداماتی که موجب تحریف تجارت در تمامی بخش ها می شود، تاکید می کنیم.

از سوی دیگر، "آبلاردو مورنو" Abelardo Moreno معاون وزیر امور خارجه کوبا که یکی از شرکت کنندگان در این نشست بود، با قدردانی از برگزاری این نشست گفت: ما براساس گفت و گوها و بحث های صورت گرفته در این نشست به نتایج مهمی دست یافته ایم.

در بیانیه نهایی مشخص شد که دو منطقه متعهد به احترام متقابل به استقلال و حاکمیت، تمامیت ارضی، حل مسالمت آمیز اختلافات، عدم استفاده از قدرت و زور ... شده اند.

"موگرینی" در پایان اظهارات خود گفت: «اتحادیه اروپا و آمریکای لاتین و حوزه ی کارائیب با یکدیگر با یکجانبه گرایی مبارزه و از نظام چندجانبه گرایی باز و نظام مبتنی بر قانون دفاع کرده و نقش سازمان جهانی تجارت را تقویت می کنند. این نشست نشان داد که شراکت ما غیرقابل جایگزین است و ملت های ما با یکدیگر وحدت دارند و کشورهای مان با اقتصادهای مان به یکدیگر مرتبط هستند و ارزش های مشترک پیوند دهنده میان ماست.»

محکومیت محاصره آمریکا علیه کوبا 

بیانیه نهایی این نشست همچنین محاصره آمریکا علیه کوبا را در چارچوب «اقدام یک جانبه اجباری» که بر خلاف قوانین بین المللی است محکوم کرد.

این دو بلوک منطقه ای با یادآوری 50 سال محاصره آمریکا علیه کوبا و اثرات ناشی از این محاصره علیه این جزیره کارائیبی، خواستار پایان یافتن سیاست خصمانه واشنگتن نسبت به کوبا شدند.

در این بیانیه همچنین گفته شده است که این اقدامات آمریکا پیامدهای انسانی ناخوشایندی را برای مردم کوبا ایجاد کرده و به توسعه قانونی روابط تجاری میان کوبا، اتحادیه اروپا و سایر کشورها آسیب رسانده است.

"مورنو" در این زمینه گفت: «عملکرد و مواضع اتحادیه اروپا به صراحت علیه محاصره آمریکا دربرابر کوبا است».

وی بر پیشرفت روابط کوبا با اروپا تاکید کرد و افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای کنونی از بین بردن سیاست آمریکا علیه کوبا است.

مترجم: نگین فلکشاهی

بیشتر بخوانید:

درخواست اکوادور از سلاک برای اعتراض به ترامپ

سلاک دستور مداخله جویانه امریکا علیه ونزوئلا را رد کرد

جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب موسوم به سلاک
فدریکا موگرینی