پنجمین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری:

تهران- ایران پرس: «مسعود پزشکیان» یکی از نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نظرات و دیدگاه های خود در خصوص سوالات مطرح شده در مناظره پنجم با موضوع «کارآمدسازی دولت» در دو بخش پرونده های روی میز و انتظارات مردم از دولت چهاردهم را بیان کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سوال مرحله اول به شرح زیر است: 

اگر شما به ریاست جمهوری برسید اولین اقدامتان چیست و در چه مدت به نتیجه خواهد رسید؟

مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال اظهار داشت: اگر از مردم بپرسید که رئیس جمهور چه مشکلی را باید حل کند، اکثریت مردم مسائل اقتصادی چون تورم عدم تناسب دخل و خرج، بی‌ثباتی سیاست‌ها، مالیات‌های غیرقابل توجیه و ... اشاره می‌کنند. در مرحله بعد مسئله سیاست خارجی و ارتباط با جهان و موضوعات اجتماعی و فرهنگی را اشاره خواهند کرد. مهمترین کار رئیس جمهور این است که بگوید چرا این مسائل حل نمی شوند؟

مسائل مردم قربانی درک های مختلف از مسائل ملی است. با این نزاع ها نمی شود برای تحریم و دیگر مسائل راه حل پیدا کرد. هیچ گاه برای کسب رای وعده پوچ نمیدهم و از تحقیر و توهین می پرهیزم. من دروغ نخواهم گفت و اگر موفق نشوم عذرخواهی خواهم کرد.

من در عمر خود از رانت بهره نبردم و‌به شما قول میدم گزارش کامل از رانت به مردم ارائه دهم. من به آزادی رسانه ها باور دارم، دولت من، دولت شنیدن صدای مردم است.

وی در ادامه خطاب به مردم، گفت: مردم! قالیباف برای همه شما شناخته شده است و بنده اهل کار هستم و اهل تنش و دعوا و ستیز نیستم.

 در بخش دوم مرحله اول، هر کاندیدا به مدت 5 دقیقه به نقد اظهارات دیگر نامزدها پرداخت.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم سخنان خود بیان کرد: من به آن چیزی که گفتم معتقد هستم. نمی دانم برادرم آقای قاضی زاده چرا می‌خواهد ما را وارد جریانی کند که همان اختلافات است. بالاخره ایشان قبلاً گفته بود بورس را سه روزه حل می‌کند. با جانبازان تماس بگیرند تا اگر از وضعیت راضی هستند حتماً حرفشان درست است. مشکل ما نبود راه حل نیست؛ ما کلی راه حل داریم. مردم نگاه کنند. قرار بود یک میلیون مسکن ساخته شود، یک میلیون شغل ایجاد شود، تورم پایین بیاید. چرا درست نشد؟ 

پزشکیان با تاکید بر اینکه ما نتوانستیم مشکل را حل کنیم و این واقعیت است، اظهار داشت: می‌گوئیم مشکلات را یک روزه حل می‌کنیم؛ امکان ندارد. قانون برنامه داریم و قرار نیست هر کسی با خود برنامه بیاورد. اگر قانون برنامه دولت رئیسی را می‌پذیریم پس قانون دیگر نوشتن برای چیست؟ اگر قصد اجرای آن قانون را دارید این حرف‌ها چیست که می‌گویید؟

اما واقعیت این است که در سیاست‌های کلی نظام و قانون برنامه باید با هم مشترک باشیم؛ که همان مجلس و دولت نوشته و مصوب کردند. اگر یکسری حرف‌های آن خیال پردازنده است می‌توان اصلاح کرد اما اگر قرار است کاری کنیم همان که روی میز است و قانون شده است را اجرا کنیم. یکی می‌گوید من مدیرتر هستم. مشکل فرد نیست. مردم عزیز اگر فکر می‌کنید در ادارات و شهرداری‌ها و بنگاه‌ها آدم‌هایی که هستند کارشناس‌تر و ماهرتر هستند اجازه دهید راهشان ادامه پیدا کند، اما ما آدم‌های خودمان را سر کار می‌گذاریم که نه علم دارد نه تجربه بعد می‌گوئیم همه تقصیرهای برای گذشته است.

واقعاً بگوییم اگر کار نکردیم یکی ما را محاکمه کند. چقدر می‌خواهیم از این وعده‌ها دهیم؟ چهل سال است این حرف‌ها را می‌زنیم. چرا اجرا نمی‌شود؟ چون در داخل با هم دعوای سیاسی داریم. قانون و سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری میثاق مشترک ما است. مشکلات فرهنگی زایده دولت‌ها نیست. فرهنگ را صدا و سیما، روحانیت، مسجد و کسانی که ادعای مذهب دارند ایجاد می‌کنند. زندگی من، رفتار من با مردم و دفاع من از مردم مشخص است.

پزشکیان اضافه کرد: من با تمام وجود به این مردم عشق می ورزم. در زندگی و طبابت خود یکی بگوید این چنین نبوده است. اینکه همدیگر را متهم کنیم کار به جایی نمی‌برد. اول باید انسجام را حفظ کنیم. اختلاف یعنی لبه آتش و نابودی کشور. معلوم است تورم مشکل است و اینکه انرژی را داریم پرت می‌کنیم. همه اینها راه حل دارد. دست به دست هم دهیم مشکلات را حل کنیم.

 

آغاز بخش دوم از مناظره پنجم

در بخش دوم مناظره امروز، سوال مردم از رئیس دولت چهاردهم مطابق نظرسنجی سازمان صدا و سیما مطرح شد.

بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده پنج اولویت به ترتیب مورد پرسش بود که انتظار اصلی مردم از رئیس جمهور آینده است. موضوعاتی نظیر حل مشکلات اقتصادی، افزایش رفاه و آسایش عمومی، رفع معضل بیکاری، مبارزه با فساد و بهبود روابط با کشورها، که مابقی انتظارات مردم از رئیس جمهور آینده در تصویر و نموداری به نمایش درآمد. مواردی نظیر رفع تحریم‌ها، رفع فیلترینگ، مذاکره با آمریکا، آزادی پوشش، بهبود وضعیت بهداشت و درمان و … از سوی مردم مطرح شده بود.

در این بخش از مناظره به این پرسش نامزدها پاسخ گفتند که برنامه آن‌ها برای انتظارهای بیان شده و اولویت‌های مطرح شده طبق پرسش مردم چیست، و تا چه زمانی به نتیجه خواهد رسید.

مسعود پزشکیان خاطر نشان کرد: مشکل داخل کشور تورم، هدررفت انرژی و سوخت است. به هر کسی جز دارو و کالاهای اساسی، ارز بدهیم رانت است. قطعا باید وضعیت معیشتی معلمان و کارکنان دولتی را بالا ببریم که لازمه آن جلوگیری از اسراف شدن پولهای دولت است.

قانون وجود دارد اما اجرا نمی شود. باید حرف درست بزنیم (قانون) و آن را افراد درست اجرا کنند. اگر قانون اجرا شود هیچ دلال و رشوه بگیری نمی تواند کاری از پیش ببرد. در روابط بین الملل،باید ارتباطات خود با دنیا را اصلاح کنیم.

 در بخش دوم مرحله دوم، هر کاندیدا به مدت 5 دقیقه به نقد اظهارات دیگر نامزدها پرداخت.

مسعود پزشکیان گفت: آقای قاضی‌زاده به من اعتراض کردند که آقای آذری جهرمی که در ستاد شما فعالیت می‌کند خودش  مسئول فیلتر کردن بوده است. در همین وقت استراحتی که داشتیم، آقای آذری جهرمی به من زنگ زد و گفت که زمانی که ایشان وزیر بوده، آقای جلیلی و قالیباف عضو شورای عالی امنیت ملی بودند، دستور فیلترینگ را از آنجا دادند.

وی افزود: در رابطه با حامیان من رئیس ستاد من آقای مهندس عبدالعلی‌زاده و رئیس کمیته مردمی من سردار مولوی قائم مقام لشکر عاشورا است که تمام بدن او ترکش است و بالای 80 درصد جانباز است و همه کسانی که دور ایشان جمع شده‌اند جانبازان هستند. همچنین تعداد زیادی از اعضای ستاد شهید رئیسی الان در ستاد ما کار می‌کنند.

پزشکیان گفت: مواضع من روشن است. من هیچوقت نخواستم از خودم بگویم و بگویم که چکار کرده‌ام. لشکر عاشورا هیچ عملیاتی انجام نداده که ما در آن حضور نداشته باشیم و هیچ جبهه‌ای وجود نداشته که ما حضور نداشته باشیم و هیچ رانت و رشوه‌ای در زندگی نگرفتم و تمام زندگی ما برای مردم بوده است.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: من همیشه مدافع مظلومان بوده‌ام و هیچوقت از گردن کلفتها دفاع نکرده‌ام.

وی در خطاب به قاضی‌زاده گفت: چرا هنوز شهدای حادثه زاهدان را شهید اعلام نکرده‌اید؟ من همیشه طرف مظلوم بودم و هیچ وقت جبهه ظالم نرفتم. از شما می‌خواهم تا آخر بمانید و حداقل اینجا با مردم صادق باشید.

117