سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان این ادعا را تکذیب و تصریح کرده است، مذاکرهای بین ایران و آمریکا انجام نشده است و اینها مصرف داخلی دارد که شاید به درد «دونالد ترامپ» بخورد.
«سعید خطیبزاده» روز دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه ترامپ هیچ فهم درستی از ماهیت روابط بین الملل و روابط آمریکا و ایران ندارد، افزود، ترامپ باید خطای خود را بپذیرد و این جنگ غیربشری و همه جانبه و تحریمهای ظالمانه ضد ایران را متوقف کند و تمام خسارتهایی که به ملت ایران از مسیر این جنگ وارد کرده است، جبران کند، شاید وقتی اینها را انجام داد در گوشهای از اتاق برجام، جایی برای خود پیدا کند.
امریکا هیچ گاه با حسن نیت به عنوان قاعده بنیادی روابط بینالملل عمل نکرده است.
آمریکا با خروج یکجانبه از برجام و اعمال مجدد تحریمها و همچنین مجازات آنهایی که به قطعنامه پایبند بوده اند، برجام و قطعنامه 2231 را نقض کرد.
با چنین سابقه ای، مذاکره میان ایران و امریکا با توجه به سیاست های ترامپ علیه ایران به مرز غیرممکن رسیده است.
حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب یکسال قبل (۲۶ شهریور ۱۳۹۸) در بخشی از سخنان شان در ابتدای جلسه درس خارج فقه در آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه، تلاش آمریکا برای مذاکره با ایران را ترفند این کشور برای اثبات نتیجه بخش بودن فشار حداکثری دانستند.
ایشان مذاکره با آمریکا را منوط به شرایط مشخصی کردند و فرمودند: «چنانچه آمریکا حرف خود را پس گرفت و توبه کرد و به معاهده هستهای که آن را نقض کرده است، بازگشت، آنوقت در جمع کشورهای عضو معاهده که شرکت و با ایران صحبت میکنند، آمریکا هم میتواند شرکت کند، اما در غیر اینصورت هیچ مذاکرهای در هیچ سطحی بین مسئولان جمهوری اسلامی و آمریکاییها اتفاق نخواهد افتاد نه در نیویورک و نه غیر آن.»
واقعیت این است که دیپلماسی امریکا رویکرد به مذاکره نیست بلکه سیاستی تهاجمی در پوشش فریبکاری است.
ترامپ در شرایط کنونی به شدت گرفتار رقابت های انتخاباتی و همزمان مواجه با اعتراضات وسیع مردمی و مشکلات ناشی از شیوع گسترده ویروس کرونا به علت ضعف مدیریت است.
درعرصه منطقه ای و بین المللی و حتی در سطح شورای امنیت نیز، سیاستهای قلدرمابانه و باج خواهانه امریکا به بن بست رسیده است.
اهداف آمریکا از مذاکره با ایران را می شود در دو موضوع جمعبندی کرد:
موضوع نخست؛ به اثبات رساندن نظریه تسلیم پذیری ایران در مقابل اعمال همزمان دو جریان «تهدید و تحریم» است.
موضوع دوم؛ بهره برداری ابزاری از کشاندن ایران به پای میز مذاکره با مصرف تبلیغاتی، درجهت اعتبار سازی برای ترامپ بعنوان رییس جمهوری متعادل و اهل مذاکره است.
ماهیت واقعی ترامپ اما نه فقط برای ملت ایران بلکه برای مردم امریکا و همه جهان شناخته شده است؛دولتمردان امریکا علیرغم سیاستهای غلط در قبال ایران اما همچنان بر ادامه اشتباهات گذشته اصرار دارند.
خبرسازی هایی از نوع مذاکره با ایران نیز ساخته و پرداخته همان ذهنیت های غلط است.
جمشید امین زاده
112
بیشتر بخوانید:
خطیب زاده: هیچ مذاکرهای بین مقامات ایران و آمریکا در عمان انجام نشده است
ظریف: ایران برای مساله مذاکره شده، دوباره گفتوگو نخواهد کرد