نهضت علمای اندونزی که بزرگترین سازمان اسلامی دراین کشور است، «أسامة بن محمد الشعیبی» سفیر عربستان در اندونزی را متهم به دخالت در امور این کشور کرد و از دولت اندونزی خواست، وی را فورا اخراج یا شرایط فراخواندن سفیر ازسوی رژیم سعودی را فراهم کند.
به نظر میرسد، درخواست نهضت العلمای اندونزی برای اخراج سفیر عربستان از آن کشور بیارتباط با بدرفتاریهای رژیم آلسعود و کارفرمایان عربستان با کارگران شاغل اندونزیایی در آن کشور نباشد.
انتشار گزارشهایی درمورد گردن زدن برخی اتباع اندونزی که در عربستان مشغول به کار هستند، بیش ازپیش خشم و نفرت مردم اندونزی را از حکام آل سعود برانگیخت.
اگر چه «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی هم این اقدام جنایت کارانه رژیم آل سعود را محکوم کرد، اما از دیدگاه نهضت علمای اندونزی کافی نیست و دولت باید با اخراج سفیر عربستان از جان و حیثیت اتباع اندونزیایی در خارج این کشورصیانت کند.
سید «علی واصف» کارشناس مسایل اسلامی در این باره گفت:
"اقدامات عربستان در کشتار مسلمانان جنایت علیه بشریت است و هیچ تردیدی در این زمینه وجود ندارد. حوادث زمان حج و کشتار مسلمانان در یمن گوشهای از جنایت آل سعود علیه بشریت به شمار میآید."
نهضت العلمای اندونزی به شدت با دیدگاهها و تفکرات گروههای تروریستی از جمله داعش و سلفی مخالف بوده و به تقریب بین ادیان و همزیستی مسالمتآمیز بین فرق اسلامی اعتقاد دارد.
دیدگاههایی که کاملا مخالف تفکرات منحرف و ظاله وهابیت است که حکام عربستان با کمکهای مالی درصدد توسعه آن هستند. نهضت العلما علاوه بر محافل مذهبی و دینی به دلیل فعالیت در زمینه خیریه همچون کمک به مدارس و بیمارستانها و همچنین کمک به ساماندهی گروههای مختلف به جهت کاستن از فقرشان، از نفوذ زیادی در جامعه اندونزی برخوردار است.
به همین دلیل دولت جاکارتا برای تحکیم آرامش در اندونزی و ادامه فعالیت خود به حمایتهای نهضت العلما نیاز دارد. به همین جهت درخواست آن از دولت اندونزی برای اخراج سفیر عربستان از جاکارتا نشان میدهد که علمای اندونزی در بالاترین سطح درمورد فعالیتهای وهابیت و تلاشهای سفارت عربستان برای گسترش آن در اندونزی نگرانی دارند.
«کریس چپلین» کارشناس مسائل جنوب شرق آسیا در موسسه مطالعاتی هلند معتقد است:
"عربستان سعودی در چند دهۀ اخیر با سرمایهگذاری در زمینههای مختلف، تلاش داشته تا در فرهنگ و مذهب اندونزی نفوذ داشته باشد. اقدامات آل سعود در این کشور کاملا هدفمند است، زیرا به اعتقاد آنان «پتانسیل تسریع توسعۀ منابع فرهنگی عربستان سعودی در اندونزی وجود دارد و این موضوع علمای اندونزی را نگران میکند."
در هر حال، جنایات محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در یمن، سوریه و عراق و دامن زدن به تروریسم دولتی با ترور هدفمند مخالفان خود بیش از پیش موجب خشم و نفرت مسلمانان از جمله در اندونزی شده است و درخواست نهضت العلما برای اخراج سفیر عربستان از اندونزی را میتوان اوج خشم و نارضایتی مردم این کشور از حکام آل سعود دانست.
با توجه به اینکه برنامههای مذهبی و دینی اندونزی را نهضت العلما این کشور تنظیم میکند، مردم اندونزی نیز انتظار داشتند در بالاترین سطح دینی ضد حکام عربستان در آن کشور موضعگیری شود.
نویسنده: مجید وقاری
116/120
بیشتر بخوانید:
جنایتسعودی و سایهبحران بر روابط عربستان و اندونزی/ تحلیل
حکم اعدام برای 103 اندونزیایی در عربستان
احضار سفیر عربستان به وزارت خارجه اندونزی / تحلیل