ایران پرس- «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، از تداوم تحریم‌های بین‌المللی با محوریت آمریکا ضد آن کشور انتقاد کرد.

کیم جونگ اون گفت: تحریم‌های مداوم نیروهای متخاصم و اقدامات مزاحم آنها یک مانع جدی بر سر راه پیشرفت اجتماعی کره شمالی است.

چند روز پیش هم رهبر کره شمالی  تحریم‌های  آمریکا را  به "راهزنی" از سوی نیروهای "متخاصم" تشبیه و محکوم کرده بود.

انتقادهای تند رهبر کره‌شمالی درحالی مطرح شده که واشنگتن به رغم  شروع مذاکرات عاری سازی هسته‌ای با کره شمالی همچنان فشار تحریم‌ها بر این کشور را حفظ کرده است.

کره‌شمالی پس از گفت وگوی رهبر این کشور با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در ژوئن گذشته در سنگاپور انتظار داشت با آغاز مذاکرات مربوط به عاری‌سازی هسته‌ای بین دو کشور، همزمان تحریم‌های بین‌المللی که با فشارهای کاخ سفید از سوی شورای امنیت سازمان ملل بر پیونگ‌یونگ اعمال شده است، متوقف شود.

این درحالی است که از نظر آمریکا تنها با اجرای کامل تعهدهای کره‌شمالی برای عاری سازی هسته‌ای این کشور، توقف تحریم‌ها ضد پیونگ‌یانگ امکان‌پذیر می‌شود.

البته برخلاف نظر آمریکا، کره‌شمالی عاری‌سازی هسته‌ای را تنها محدود به این کشور نمی‌داند و باید این مساله همه منطقه شبه جزیره کره را شامل شود. 

برداشت کاملا متفاوت آمریکا و کره‌شمالی از تغییر در مسئله مهم و راهبردی تحریم در فرآیند مذاکرات دو کشور که باید به عاری سازی هسته‌ای کره‌شمالی منجر شود، سبب شده تا تنش و منازعه لفظی بین مقامات واشنگتن و پوینگ‌یانگ در هفته‌های اخیر به‌شدت افزایش پیدا کند.

تاکید آمریکا بر ادامه تحریم‌ها علیه کره‌شمالی تا زمان کسب اطمینان از برگشت‌ناپذیری برنامه هسته‌ای و موشکی این کشور سبب شده است تا پیونگ‌یانگ این رویکرد را نوعی رفتار گانگستری خطاب کند.

درچنین شرایطی است که این نگرانی وجود دارد که با تداوم اقدامات آمریکا که اعتمادزدایی از مذاکرات هسته‌ای با کره‌شمالی محسوب می‌شود، این کشور با استناد به استمرار سیاست اعمال فشار کاخ‌سفید، از این گفت وگوها خارج شود.

«بنجامین فرکلی» از کارشناسان ارشد نظامی در آمریکا می‌گوید، بیشترین نفع آمریکا و جهان دراین است که با رهبران کره‌شمالی گفت‌وگوی سیاسی و دیپلماتیک با هدف جلوگیری از یک جنگ هسته‌ای و حتی یک جنگ متعارف داشته باشد، زیرا آنها یک نیروی نظامی به شدت قابل توجه دارند.

شکست احتمالی استراتژی ترامپ درخصوص عاری سازی هسته‌ای کره‌شمالی به دلیل نارضایتی این کشور از ادامه تحریم‌ها همزمان با روند گفت وگوهای دو کشور، سبب شده تا برخی جمهوریخواهان در آمریکا ازتاثیر این مسئله بر موقعیت این حزب در انتخاباتی آتی کنگره در ماه نوامبر 2018 ابراز نگرانی کنند.

اقدامات ترامپ در حفظ میزان فشار سیاسی و اقتصادی بر کره شمالی به‌رغم حضور این کشور در مذاکرات عاری‌سازی هسته‌ای بین دو کشور، ضمن آنکه موجب شده تا پیونگ‌یانگ درباره شکست احتمالی گفت وگوها در اثر چنین رویکردی هشدار دهد، در داخل آمریکا نیز این شیوه رئیس جمهور این کشور با انتقادات جدی مواجه شده است.    

«جان میرشایمر» استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو و نظریه‌پرداز رئالیسم تهاجمی می‌گوید معتقدم کره‌شمالی به هیچ عنوان از سلاح هسته‌ای خود دست نمی‌کشد، چرا که در درجه نخست، آنها هیچ اعتمادی به آمریکا ندارند و در درجه بعد، کره‌شمالی معتقد است آمریکا تاکنون به هیچ یک از بندهای توافق خلع سلاح هسته‌ای با این کشور پایبند نبوده است.

تداوم بی‌اعتمادی از سوی آمریکا در روند گفت وگوها با کره‌شمالی، همچنین سبب شده تا نگرانی‌ها به خصوص از سوی کره جنوبی هم به دلیل پیامدهای شکست احتمالی مذاکرات بر افزایش منازعه و تنش در منطقه افزایش پیدا کند.

نویسنده:  محمد رضا عسگری

117/120

بیشتر بخوانید:

واکنش جدید رهبر کره‌شمالی به تحریم‌های آمریکا

کره‌شمالی: آمریکا در مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای صادق نیست

پاسخ عملی رهبر کره‌شمالی به تحریم‌های جدید آمریکا