دادگاه مصر نام 1502 متهم از جمله «محمد مرسی» رئیسجمهوری منتخب برکنار شده مصر و محمد ابوتریکه بازیکن سابق تیم ملی فوتبال این کشور و بازیکن تیم الاهلی و چند عضو ارشد دیگر اخوان المسلمین را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد.
در این فهرست نام مهدی عاکف رهبر سابق اخوان المسلمین و معاونش خیرت الشاطر و ولید شرابی قاضی مصری، محمد البلتاجی از رهبران اخوان المسلمین، ابوعلا ماضی رئیس حزب مخالف الوسط، باکینام الشرقاوی عضو هیئت علمی دانشگاه مصر و معاون مرسی به چشم میخورد.
دادگاه این کشور اخیراً طی حکمی اخوان المسلمین را در لیست گروههای تروریستی قرار داده است. اخوان ستیزی رژیم حاکم بر مصر در حالی است که این تشکل دارای قدمت طولانی فعالیت در مصر است و یکی از مهمترین تشکل های ریشه دار در مصر محسوب می شود که از جایگاه ویژه ای در جامعه مصر برخوردار است و سرکوب و نادیده گرفته شدن این تشکل قوی عملاً زمینه های شکاف را درجامعه مصر ایجاد کرده است.
روزگار سیاسی اخوان المسلمین در مصر از سال 2011 به بعد را باید به دو دوره تقسیم کرد. در دوره اول که از اوایل 2012 تا جولای 2013 طول کشید، اخوان المسلمین پس از 84 سال مبارزه سیاسی در مصر به قدرت رسید.
اخوان المسلمین در این دوره ضمن پیروزی در انتخابات مجالس نمایندگان و شورا، در انتخابات ریاست جمهوری مصر نیز پیروز شد و محمد مرسی از این گروه به عنوان نخستین رئیس جمهوری قانونی مصر برگزیده شد.
این دوران درخشش سیاسی اخوان در مصر تنها 18 ماه به طول انجامید. اخوان 84 سال برای کسب قدرت مبارزه کرد اما تنها 18 ماه توانست قدرت را حفظ کند. با کودتای جولای 2013 نظامیان علیه دولت قانونی محمد مرسی، وی از قدرت برکنار شد و دوران تاریک دیگری در کارنامه اخوان المسلمین مصر آغاز شد. در چنین فضایی بار دیگر دولت مصر به اخوان ستیزی روی آورد و برای حذف پرطرفدارترین جمعیت مصری، این سازمان را تروریستی اعلام کرد.
عربستان سعودی، امارات و کویت نیز با استقبال از این حکم دولت مصر، اخوان المسلمین را در لیست تروریستی خود قرار دادند. این اقدام دولت مصر سبب شد زمینه برخورد خشن شامل بازداشت، محاکمه و صدور احکام سنگین و ناعادلانه علیه رهبران و اعضای اخوان المسلمین فراهم شود.
این درحالی است که تاکید «عبدالفتاح السیسی» بر سرکوب اخوان المسلمین به بهانه های مختلف از جمله زدن اتهاماتی به آن در خصوص اندیشه های افراطی تنها به بحرانی تر شدن اوضاع در مصر و شکاف بیشتر در جامعه و طرد بخش عمده ای از اقشار مختلف مردم این کشور از روند مشارکت در اداره امور این کشور انجامیده است.
چنین وضعیتی عملاً موجب شده است تا مصر از بخش عمده از ظرفیتهای جامعه خود در حل مشکلات این کشور بی بهره بماند و این کار را بر عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در اداره کشور دشوارتر کرده است. در چنین شرایطی تنها راه خروج مصر از بحران سیاسی برقرار کردن فضای تفاهم و تعامل در عرصه سیاسی این کشور و ایجاد شرایط برای پیشرفت و توسعه خواهد بود تا زمینه برای تحقق اهداف عالیه انقلاب مصر در سال 2011 که به برکناری حسنی مبارک دیکتاتور این کشور انجامید فراهم شود. 114/111
بیشتر بخوانید:
حکم جدید دادگاه مصر برای رهبر اخوان المسلمین
محکوم شدن 148 تن از اعضای اخوان المسلمین به حبس ابد
دور تازه روابط دولت مصر و اخوان المسلمیندرخواست رسمی
اخوان المسلمین برای آشتی با نظام مصر