رزمایش دریایی عربستان سعودی موسوم به "سپر خلیج 1" در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز آغاز شد.

بیژن نجفی: در رزمایش دریایی عربستان، یگان هایی از نیروی دریایی این کشور از ناوگان شرقی حضور دارند که شامل کشتی های جنگی ،قایق های تندرو، هواپیماهای نیروی دریایی،تفنگداران دریایی و یگان های امنیتی است.به گفته «ماجد القحطانی» فرمانده رزمایش دریایی عربستان،در این رزمایش همه عملیات دریایی از جمله نبردهای هوایی،سطحی،زیر سطحی، جنگ الکترونیک، پیاده کردن تفنگداران، یگان های امنیتی ویژه و تیراندازی با گلوله جنگی را شامل می شود.

عربستان در حالی اقدام به برگزاری رزمایش در آب های خلیج فارس کرده که همچنان در باتلاق جنگ یمن که خود به راه انداخته، گرفتاراست.

اقدامات آل سعود در تشکیل ائتلافی از کشورهای مختلف در جریان تهاجم به یمن نیز نتوانسته است کمکی به این رژیم مداخله جو جهت رهاشدن از شکستش در جنگ علیه یمن کند.

 شکست امنیتی و نظامی سعودی ها در عرصه های مختلف به دلیل یک سال و نیم تجاوزگری به یمن٬ این کشور را به سمت بحران اقتصادی بزرگی سوق داده است.

گفتنی است که ناکامی های آل سعود در جنگ یمن بیش از پیش ناتوانی های نظامی رژیم آل سعود را در عرصه نظامی منعکس کرده است.

برغم آنکه خریدهای کلان نطامی این رژیم را در ردیف بزرگترین خریداران تسلیحات در عرصه جهانی قرار داده است؛ عربستان اما در عرصه عملیاتی در ردیف ضعیف ترین ارتشهای جهان قرار دارد.

در چنین شرایطی رژیم آل سعود با برگزاری رزمایش در صدد است تا با قدرت نمایی بر ناکامی هایش در جنگ یمن سرپوش گذارد.

تحرکات نظامی آل سعود در خلیج فارس در حالی است که مداخله جویی های فزاینده این رژیم علیه ملتهای منطقه ابعاد گسترده تری یافته است.

حضور نیروهای نظامی و امنیتی عربستانی در بحرین جهت کمک به رژیم ال خلیفه در سرکوب مردم بحرین در این چارچوب قابل ارزیابی است.

 این درحالی است که کمکهای تسلیحاتی و مالی رژیم آل سعود به گروههای تکفیری و تروریستی در منطقه بوِیژه در عراق و سوریه نیز نتیجه ای جز ناامن تر کردن اوضاع در منطقه نداشته است.

در چنین شرایطی رژیم آل سعود با تحرکات نظامی در صدد است تا با توان بیشتری سیاستهای مغرضانه خود در منطقه را به پیش ببرد.

ضمن آنکه رژیم ال سعود که با بحرانهای داخلی گسترده ای مواجه است و با نوعی بحران مشروعیت در میان مردم خود مواجه است با تشدید نظامیگری در صدد است اینطور القاء نماید که از اقتدار لازم جهت سرکوب برخوردار است و به این ترتیب مخالفان داخلی را مرعوب نماید. 

رژیم ال سعود که در ماههای اخیر دچار تنشهایی در روابط با برخی از کشورهای غربی بویژه آمریکا شده است و این موضوع را در کمرنگ شدن نقشش در پیگیری سیاستهای دولتهای غربی در منطقه می بیند با برگزاری تمرین نظامی به زعم خود با اقدامات نمایشی و تبلیغاتی در صدد است این پیام را به غرب دهد که همچنان از توانایی لازم در پیگیری سیاستهای غرب در منطقه برخوردار است.

همسویی ها با غرب اولویت سیاست خارجی آل سعود است و این موضوع ماهیت وابسته بودن این رژیم را نمایان کرده است.

در مجموع تشدید نظامیگری های عربستان تبعات منفی گسترده ای برای منطقه به همراه داشته است و بحران سازی عربستان در منطقه بدلیل اختصاص بخش عمده ای از درآمدهای این کشور به سیاستهای نظامی گرانه بخشی از این مشکلات است.